Napsütésben zajlott le a 4. Velencei Tóúszás

Az első versenyzők már kevéssel 9 óra előtt kellemes 23 fokban nekivághattak a 23 fokos vízben az általuk választott távnak. A túra triatlon résztvevői is először az úszással kezdtek, majd csak ezután szállhattak kerékpárra és teljesíthették a gyaloglótávot is.Az eseménynek otthont adó gárdonyi Sport Beach és Velencei Tó környéke kiváló helyszínnek bizonyult, mert mind a családok, baráti társaságok megtalálhatták a számukra legjobb programot. Azok, akik nem versenyeztek vagy túráztak szurkolhattak az ismerősöknek, ismerkedhettek a kiállítókkal vagy egyszerűen csak pihentek, kikapcsolódtak. A rendezvény mellett a Velencei Tó természeti adottságai, a fantasztikus idő mind-mind hozzájárultak, hogy a kilátogatók pozitív élményekkel tértek haza.

Figyelemre méltó teljesítmények is születtek, hiszen több mozgáskorlátozott versenyező is elindult és sikeresen teljesítették a kiválasztott távot. Sőt ismét újabb bizonyíték, hogy a kor nem akadály, ugyanis a mezőny legidősebb nevezője, a 81 éves Frigyes István 1500 métert úszott, és a táv leúszása után mosolyogva adott interjút a rendezvény szpíkerének.

A túratriatlon résztvevői között volt az esemény szervezőjének, a Budapest Sportirodának (BSI) versenyigazgatója, Kocsis Árpád is.

A versenykiírások szerint minden résztvevőnek délután négyig kellett beérkeznie, és ezzel zárult a 4. Velencei Tóúszás és Túra Triatlon.

Napközben a hőmérő higanyszála egészen 30 fokig kúszott fel, ezzel búcsúztatva a nyarat. A következő hétvégén pedig már a BSI vadonatúj kerékpáros versenye a 24óra bringa kínál extrém kihívást Kiskunlacházán a kerékpár szerelmeseinek.fb share