Visszatérés a T-Home Vivicittán

Két fiú, két kihagyott év. Király Anikó huszonnégy hónap után tér vissza az utcai futóesemények világába. Debütálását áprilisra, a 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futásra tervezi. Mint mondta, 11,2 kilométerrel indul, és ha minden jól megy, jövőre már a félmaratoni táv mezőnyét fogja erősíteni.

- Nem először állsz rajthoz a T-Home Vivicittán, sőt, fokozatosan léptél előre. Mit szólsz a félmaratoni lehetőséghez?

- Valóban, ha jól számolom, ez már az ötödik városvédő futásom. A legkisebb távval indítottam, majd jött a Midicittá, végül a 12 kilométer. Jó ötletnek tartom, hogy már félmaratonra is lehet nevezni, de egyelőre nem vállalom ezt a kihívást. A gyerekek miatt két évet ki kellett hagynom, és csak januárban kezdtem el a felkészülést. Vártam már nagyon a visszatérést, egy kis mozgás mindig kell a szervezetnek.

- Nem volt túl hideg a januári kezdéshez?

- Akkorra lett elegem a testemből. Szerencsére nem híztam meg, azonban a két év otthon ülés megváltoztatta az alakomat. Szerencsére idén már Ádám és Dániel is nyugodt éjszaka, egyszer sem kell felkelni hozzájuk. Előtte energiám sem lett volna arra, hogy napközben fussak. A hideg ellen pedig teremmel védekeztünk. A férjemmel első edzésnap 6,5 kilométert futottunk 45 perc alatt. abszolút pozitív volt az élmény, nagyon vártam már, hogy újra fussak.

- Néhány napja már kellemes tavaszias időnk van. Továbbra is a terem mellett teszed le a voksod?

- Ugyan van még néhány alkalmunk a bérletből, de már a szabadedzéseket sem hanyagoljuk. Most kedden a békásmegyeri gátig futottunk, majd vissza. Nagyon kellemes kis futás volt, de valójában már a T-Home Vivicittát várom. A verseny hangulatát. Azt ugyan sajnálom picit, hogy változtatni kellett a helyszínen, ugyanis még a szülés előtt rengeteget futottam a szigeten, és a szívemhez nőtt a környék.

- Ennyire hiányzott a futás?

- Természetesen! Az életem része volt, karbantartott, és a lelki feszültség elleni harc alapját jelentette nekem az edzés. Felfrissített, kikapcsolt és olyan szabadságérzést biztosított, amit semmi más. Férjemmel már a folytatást tervezzük, végignéztük a versenynaptárat. Középtávban gondolkozunk. A májusi terepfutáson biztosan ott leszünk, és nagyon jó lenne a K&H maraton váltón is. A férjem a banknál dolgozik, úgyhogy már most mondtam neki, mindenképpen szerezzen egy harmadik indulót a csapatba! Ádám és Dániel még picik, de a mozgást mindenképpen szeretnénk velük megszerettetni. Talán éppen jövőre a T-Home Vivicittán.fb share