1200-an futottak Nyíregyházán, kenyaiak a dobogón

Egy héttel a budapesti után és egy nappal a pécsi esemény előtt 1200 futó vette birtokába a nyíregyházi Kossuth teret, hogy teljesítse a Telekom Vivicittá Városvédő Futás 2,8 kilométeres távját. A férfiak és a hölgyek mezőnyében is élen végeztek kenyai futók.


A résztvevőket kegyeibe fogadta az időjárás, ragyogó napsütésben készültek a táv teljesítésére, a ráhangolódásban Lugosi Mónika aerobik oktató és vendégei segítettek, a Városháza előtti téren mozgatták át a tömeget.

11 órakor Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Pfeff Dániel a Telekom Kelet-magyarországi régióvezetője közös rajtjelére vágott neki a mezőny város utcáin kanyargó útvonalnak.

A mintegy két percig tartó rajt után nem kellett sokáig várni a győztesre, a kenyai Henry Kemboi 9.20 perc alatt teljesítette a távot, egy másodperccel ért be honfitársa, Justus Kipchirchir Kiprono előtt. A leggyorsabb magyar futó a harmadikként célba érkező Török Sándor lett. A hölgyek versenyében Kácser Zita győzött a kenyai Agnes Chebet és Garai Graciána előtt.

Eredmények:
Nők:
1. Kácser Zita (Benedek Team, 11:16)
2. Agnes Chebet (Benedek Team, 11:22)
3. Garai Graciána (Kodály Zoltán Általános Iskola, 12:52)

Férfiak:
1. Henry Kemboi (Benedek Team, 9:20)
2. Justus Kipchirchir Kiprono (Benedek Team, 9:21)
3. Török Sándor (Budapest, 9:53)

Iskolák mozgósítási versenye:
1. Bem József Általános Iskola
2. Vasvári Pál Gimnázium és Zelk Zoltán Általános Iskola

A leggyorsabb Telekom dolgozók: Siposné Szabó Ildikó (15:18) és Zsigmond Áron (10:52)


Válogatott képek a képcsarnokban, nagy felbontású és rajtszám szerint kereshető megvásárolható fotók hamarosan a futofoto.hu-n.

fb share