Elhunyt a BSI egyik legrégebbi munkatársa

Tragikus hirtelenséggel, hétfő reggel, alig negyvenévesen elhunyt Patakfalvi Károly, aki 1998 óta a Budapest Sportiroda szinte összes eseményét színesítette jelenlétével és kétkezi munkájával. Megrendítő távozásával hatalmas űrt kell pótolnunk.


A hír teljesen váratlanul érte a BSI dolgozóit. Karcsi ugyan nem naponta, irodai munkatársként, hanem a rendezvényeken, külsősként bukkant fel, ám akkor szinte mindig. Az eddigi 2015-ös eseményeken is így volt ez, velünk - illetve többünknél jóval korábban - kelt hajnalban négy napon át a Spuri Balaton Szupermaratonon is, s vezetésével építettük, majd bontottuk a rajtokat és célokat. A hétvégi Telekom Vivicittán azonban már nem lehet köztünk.

A 41. életévét taposó Karesz barátain túl kedvesétől és kétéves kislányától is búcsú nélkül volt kénytelen távozni. És nemcsak a BSI-nek, hanem például a Sziget Fesztivál EÜ-bázisának is nélkülözhetetlen tagja volt. Harsány hangja, mindennel felszerelt szerszámtáskája, súlyos kulcscsomója, egyedi kerékpárja jellemezte, pozitív hozzáállásán, valamint lehetetlent nem ismerő erején és problémamegoldó-képességén túl.

Egyik munkatársunk így búcsúzott tőle: "Karesz, az első mondat, ami eszembe jutott rólad, hogy olyan ember voltál, aki megoldja a problémákat, és nem csinálja őket. Az első Balaton Szupermaratonomon minden nap javítgattad a kis sárga utánfutót, hogy menni tudjon a záróbicikli. Az utolsó dolog, amit kértem tőled, ugyanezzel a kiskocsival volt kapcsolatos az idei BSZM-en. Te mindig megoldottad, amit kellett. Karesz, ma reggel mégis problémát okoztál nekünk, mert még senki nem tudja, hogy fogunk pótolni téged. A családod, a kicsi gyereked már tudja, hogy sehogy. A vidám arcodat és a hangos nevetésedet fogom megőrizni, és gyakran eszembe jutsz majd, ha az irodámban a fogasra nézek, amit te szereltél föl. Ég veled!"

A gyász jeleként cégünk belső munkatársai a hétvégi Telekom Vivicittá Városvédő Futáson - amelyen természetesen Karesz is dolgozott volna - fekete szalagot viselnek majd.

Nyugodj békében, Karesz!

fb share