Körbeért a Széchenyi téren a pécsi Telekom Vivicittá mezőnye

Még el sem rajtolt a mezőny vége, már a célban volt a leggyorsabb futó a Telekom Vivicittá Városvédő Futás pécsi futamán. 4110-en neveztek a ragyogó napsütésben megrendezett 2,8 kilométeres távra, soha ennyien nem vettek még részt Pécsett tömegsport-rendezvényen.


Az Együtt többre vagyunk képesek Telekom-jelmondat vasárnap különösen ült: már előzetesen is több mint háromezren regisztráltak a pécsi versenyre, de a helyszínen is sorra érkeztek a nevezők, akinek száma összesen végül 4110-re nőtt. A futamot Páva Zsolt, Pécs polgármestere, valamint Jung László, a Telekom Nyugat-magyarországi régiójának vezetője indította útnak.

A verseny Pécs legszebb utcáin, híres terein és impozáns épületei mellett haladt, s az első célba érkező, Halász Ádám akkor szakította át a célszalagot, amikor az utolsók még el sem indultak a Széchenyi téren felállított rajtkaputól. A pécsi illetőségű győztes 8 perc 40 másodperc alatt teljesítette a 2,8 kilométeres távot. Utána három másodperccel érkezett Magyar Huba. A leggyorsabb hölgy a tízéves (!) Varga Bianka volt (11:30).

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás pécsi állomásának központjában, a Széchenyi téren ünnepi hangulatban zajlott a díjátadó, a nyáriasan napos idő pedig alapból is remek körítést adott az eseménynek - még spontán táncolás is kialakult a tér közepén, a célba érkezést követően. Az eredményhirdetéskor nemcsak az egyéni legjobbakat, hanem a legnépesebb iskolákat is díjazták. A pécsiek körében az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ, a környékbeliek közül pedig a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola diákjai vehettek át egy harminneczer forintos sportszervásárlási-utalványt.


Eredmények:

Férfiak:
1. Halász Ádám (8:40)
2. Magyar Huba (8:43)
3. Somogyi Norbert (9:00)

Nők:
1. Varga Bianka (11:30)
2. Kudranyik Éva (11:46)
3. Fodor Gyöngyi (11:47)

Iskolák mozgósítási versenye, Pécs:
1. Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ
2. Bánki Donát Általános Iskola
3. PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola

Iskolák mozgósítási versenye, környéki iskolák:
1. Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola
2. Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium
3. Szentlőrinci Általános Iskola Bicsérdi Tagintézménye

A leggyorsabb Telekom dolgozók: Magyari András Gergely, ill. Kutas Éva


Válogatott képek a képcsarnokban, nagy felbontású és rajtszám szerint kereshető megvásárolható fotók hamarosan a futofoto.hu-n.

A pecsma.hu videója:


A Telekom videója:

fb share