Segítség a szülőknek és a családnak a zsúfolt hétvége előtt

A 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futás során a Margitszigeten várhatóan nagyon sűrű lesz az embertömeg szombaton és vasárnap is. Ilyenkor sajnos bármilyen gondos is a szülő, előfordul, hogy gyermeke elsodródik mellőle, vagy a futás után nem találják meg egymást.


Köztünk is sok a szülő, pontosan tudjuk, hogy milyen érzés elszakítva lenni kicsi gyermekünktől. Ezért szeretnénk megnyugtatni mindenkit már előre: a BSI rendezvényeinek hosszú történetében eddig még minden gyerek és szülő - olykor még nagymama is - előkerült.

Javaslataink is vannak arra, hogy hogyan kerüljétek el az ilyen helyzeteket, vagy ha már megtörtént a baj, mit tehettek.

  • Több találkozási pontot is kihelyezünk a versenyközpont környékén (kutya, delfin, elefánt és pöttyös labda megjelöléssel). Beszéljétek meg gyerekeitekkel, hogy ha véletlenül nem találjátok egymást vagy külön-külön futtok, akkor melyiknél találkoztok. Amelyiktök odamegy a találkozási ponthoz, többé el se mozduljon onnan, mert nincs nagyobb lehetetlenség, mint mozgó embert megtalálni a tömegben.
  • Írd fel a gyermeked karjára a telefonszámodat, így tud felnőttől segítséget kérni, hogy felhívhassanak téged. A BSI munkatársai is szívesen segítenek ebben akár egy filctollal, akár egy karszalaggal a BSI információs sátránál.
  • Ha már megtörtént a baj, tudd, hogy minden megtalált gyereket a BSI információs sátrába irányítunk. A szülőket is. Így ha elmaradt a találkozási pont megbeszélése, mindig az információs sátor lesz az a hely, ahol megtalálhatjátok egymást.

fb share