Ne közlekedj megszokásból a hétvégén!

A 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futás során, április 18-19-én, de különösen vasárnap délelőtt jelentős forgalomkorlátozások lesznek Budapesten. Többek között az Árpád, a Lánc- és a Szabadság híd is érintett lesz, valamint a Pesti alsó rakpart nagy része.


A verseny központja a Margitsziget, a szombati napon a rövid távokat rendezzük, ekkor nem nyúlik túl a versenytáv a sziget területén, így a megszokottól eltérő korlátozás csak a 26-os busz menetrendjében lesz: az Árpád-híd és Zenélőkút, valamint a Nyugati pályaudvar és a Centenáriumi Emlékmű között közlekedik majd, szombaton és vasárnap is (illetve amikor a futók épp kifutnak az Árpád-hídról, akkor várkoznia kell).

Vasárnap 9 órakor rajtol a Telekom Vivicittá Félmaraton, szintén a Margitszigetről, s az útvonal az Árpád híd felé indulva, majd azon átkelve a Duna pesti oldalán halad dél felé. Érinti a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Lánchidat és a Szabadság hidat is, valamint a kettő közötti szakaszon a budai oldalt szintén. A korlátozások ennél sokkal részletesebben, a percre lebontva megtalálhatók a forgalmivaltozasok.hu oldalon, akár utcák és terek nevei szerint ABC-sorrendben is. A legutolsó érintett időpont - a Margitszigetet leszámítva - 15 óra 20 perc. A térképes megjelenítéshez kattints ide.

Mindezek mentén több-kevesebb időre a tömegközlekedés is érintett lesz, a járatonkénti információk a bkk.hu-ról érhetők el.

A pálya mentén útvonal-biztosítók és rendőrökök irányítják a forgalmat, és csak a munkájukhoz szükséges legrövidebb ideig veszik igénybe az autósok türelmét. Kérjük, vegyétek figyelembe jelzéseiket! A lezárt szakaszokat a futók elhaladását követően folyamatosan megnyitják.

Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk, megértéseteket valamennyi futó és a szervezők nevében köszönjük! Kérjük, oszd meg ezt az információt ismerősivel, hogy minél kevesebben kényszerüljenek várakozni.

fb share