Örökre elfutott a harcművész - Eperjesi Nándor (1968-2015)

Két dolgot biztosan szeretett: a harcművészetet és a futást...

"Valamikor a 1990-es évek elején, amikor még én is színes öves kezdő voltam, olvastam valahol, hogy Budapesten lesz egy futóverseny, amit úgy hívnak: Vivicittá. Akkor igazából még nem volt hagyománya a klubunkban a futásnak, habár edzésen már az akkori edzőmmel is elég sokat futottunk! De ez az első futóverseny igen nagy hatással volt rám. Amikor az 1992-es Olimpiára szervezett ötpróba mozgalomba is bekapcsolódtam, és Szolnokon lefutottam a 28 kilométeres távot, sok budapesti futóval is találkoztam. Ők mondták, hogy lesz 1-2 héten belül az IBUSZ Maratonnak nevezett futóverseny, én pedig lazán beneveztem és lefutottam 3 óra 43 perc alatt.
Nekünk, taekwon-dósoknak, a futás kihívást jelent, hiszen más mozgásforma, mint az alapmozgásunk, de mi ezt is szeretjük, és szerencsére egyre többen! Ha tehetjük, és nem ütközik versenyünkkel vagy szemináriumunkkal, akkor minden nagyobb futó eseményen ott vagyunk.
"

Ott voltak, ott volt! Ő maga a Budapest Maratonokon négyszer ért célba, az őszi félmaratonokon hatszor, a Vivicittá félmaratonján háromszor, a BSI rendezvényein 1992 óta összesen több mint negyvenen futott végig a Hortobágytól a Kékesig. Egyet sem adott fel!

Könnyű küzdelmeket és kellemest futást odaát!

Találtunk néhány kockányi videót is Nándiról, emlékezzünk rá ezekkel a képekkel is:

fb share