Olyan is úszott a Velencei-tóban, aki két éve még nem tudott

1700 nevezővel, ragyogó napsütésben zajlott le szombaton a 6. K&H mozdulj! velencei tóúszás. Idén először 6000 métert is teljesíthettek az úszók, s a túratriatlon is nagy népszerűségnek örvendett.


Az első úszó - a 3000 métert vállaló Tamara - már fél 9-kor csobbanhatott, a Velencei-tó akkor 21 fokos volt. Ám aztán a víz és a levegő hőmérséklete is növekedett, s remek napsütéses idő kerekedett.

Jöttek is az úszók egymás után - azért akadt, aki neoprén ruhában vágott neki, hogy biztosan ne fázzon -, az egészen kicsi gyermekektől kezdve a nagyszülői korosztályt képviselőkig. Számos család együtt érkezett, egy váci házaspár például kisfiukkal karöltve 1500 méter leúszása után nekivágott a túratriatlonnak is. De volt, aki az anyósával úszta le az egyik távot, más pedig úgy teljesített hatezer métert, hogy két éve, 46 esztendősen (!) tanult meg úszni.

Idén először négy táv közül választhattak a résztvevők, az 500, az 1500 és a 3000 méteres körökön túl utóbbi duplázásával 6000 métert is lehetett úszni. A túratriatlon versenyszámnak pedig - délelőtt 11 óráig - bárki nekivághatott, s számukra a tó körbebiciklizése (13,2 km plusz 15,5 km) és egy kellemes velencei-hegységi túra (6,8 km) alkotta a programot az úszás után. Útvonaluk többek között egy tóparti kilátót, az Ingóköveket és a Don-kanyar Emlékkápolnát is érintette.


A 6. K&H mozdulj! velencei tóúszás és túratriatlon összesen 1700 nevezőt - közte 550 triatlonost - számlált, a víz hőmérséklete a nap közepére 22 fokra emelkedett a gárdonyi Sport Beachnél. A nap sem tűnt el, egyetlen felhő és más sem zavarta az esemény zökkenőmentességét.

Képgalériánk itt érhető el. Még több felvétel a futofoto.hu-n.

További hírek, képek, érdekességek az esemény Facebook-oldalán.

Az eredmények ezen az oldalon találhatók.

fb share