Megtartotta utolsó edzését az EMMI csapata [videóval]

Pénteken reggel 7 órától tartották a 31. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál előtti utolsó edzésüket az Emberi Erőforrások Minisztériumát képviselő futók a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.


A hajnali hűvös ellenére jókedvűen folyt a bemelegítés, melyet Boronkay Péter mozgássérült triatlonista - nem mellesleg világbajnok - tartott. A minisztérium két váltóban is képviselteti magát a hétvégi futófesztiválon, és ahogy öt éve ez már tradíció, a váltók tagjai egy-egy parasportolót - mozgás- vagy látássérült futót - is végigkísérnek az útvonalon.

Mint ahogy Balog Zoltán miniszter elmondta, ez számukra éppolyan fontos feladat, mint, hogy példát mutassanak, és tovább népszerűsítsék az általuk életre hívott Fut a család mozgalmat. A minisztériumból egyébként több mint háromszázan indulnak a 31. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál két napjának több mint nyolc távján.

Érdekesség, hogy Novák Katalin, család-, ifjúság és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár nemcsak az egyik váltó első futója lesz, hanem továbbfutva teljesíti élete első maratoni távját.




fb share