A 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál isoitala a Gatorade

A Gatorade azon kívül, hogy oltja a szomjúságot, az edzés ideje alatt segít megelőzni a kiszáradást, csökkenti a fáradtságot és növeli a koncentrációképességet.

A sportolók számára fontos a teljesítmény megfelelő szinten tartása.
A Gatorade-ben található szénhidrátok és elektrolitok tudományosan bizonyított módon segítenek az állóképesség megőrzésében hosszútávú igénybevétel esetén is, az elvesztett folyadék és ásványi anyagok pótlásával.

Az izzadás okozta folyadékveszteség pótlásának hiánya negatívan befolyásolhatja a teljesítményed, csökkenhet a koncentrációképesség és az edzés intenzitása. Ez már olyan kis mennyiségű folyadék elvesztése után is érzékelhető, mint a testtömeged 2-3%-a. A Gatorade-ben található szénhidrátok és elektrolitok viszont segítik a folyadékpótlást edzés vagy verseny közben.

A szénhidrátok üzemanyagként szolgálnak sportolás közben, de az intenzív mozgás kimeríti a készleteket. A megfelelő szint fenntartása nélkül csökkenhet a teljesítmény. A Gatorade több mint 50 éve dolgozik együtt sportolókkal a pályán és a különböző laboratóriumokban, így fejlesztett ki egy 6%-os szénhidrát- és elektrolitformulát, amely javítja a szervezet folyadékfelvételét sportolás közben.

A tested izzadással hűti le magát. Eközben a szervezeted nemcsak vizet veszít, hanem létfontosságú elektrolitokat is, mint a nátrium vagy a kálium. A Gatorade-ben található elektrolitok ezek pótlásában segítenek. Ez különösen akkor fontos, ha hosszú ideig, vagy meleg, párás helyen edzel/sportolsz.

fb share