A Volvo célja a klímasemlegesség

A Volvo ismét olyat tett, amivel versenytársai elé került: 2019-től minden újonnan bevezetett Volvo modellt elektromos motorral szerel fel. A történelmi jelentőségű bejelentés az ügyfelek igényére adott válasz, hiszen az emberek egyre tudatosabban élnek, az autóválasztásnál fontos szemponttá vált az alacsony károsanyag-kibocsátás. Természetesen a Volvo mint cég is szem előtt tartja az környezet megóvását, ezért az a célkitűzése, hogy 2025-re teljesen klímasemleges vállalatként működjön.

A változás már jó ideje elkezdődött, így már most is jónéhány olyan Volvo modell közül választhat, ami anélkül nyújt kiváló teljesítményt, hogy a szükségesnél jobban megterhelné a környezetet. A lenyűgözően elegáns, pazar belső terű hibrid Volvo XC90 T8 Twin Engine AWD modellt egy benzines és egy elektromotor hajtja, segítségükkel lesz ő a legerősebb, egyben leghatékonyabb Volvo modell. A felsőkategóriás limuzin, az S90 és a vadonatúj XC60 Plug-in Hybrid technológiával dolgozó T8 Twin Engine motorja akár 40 km-t is képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban. A nagy teljesítményű benzinmotor és az elektromotor kombinációja pedig páratlan hatékonyságot és frissítő vezetési élményt biztosít mindkét modellnek.

A történelmi jelentőségű bejelentés nemcsak a Volvo tulajdonosokra, hanem az egész autóiparra hatással lesz.
Az elektromos hajtásra egyre nagyobb igény mutatkozik, hiszen az emberek egyre tudatosabbá válnak, és egyre gyakrabban választják az alacsony károsanyag-kibocsátású járműveket.

fb share