Az Ökumenikus Segélyszervezet flashmobja a maratonváltón

Thuróczy Szabolcs színész, Rátonyi Kriszta műsorvezető, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Iain Lindsay brit nagykövet is a rászoruló gyerekekért áll rajthoz vasárnap a 25. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón.

Az Ökumenikus Segélyszervezet jótékony futói egyedülálló flashmobbal készülnek az eseményre, hogy így buzdítsanak minél többeket adományozásra! Az önkéntesek vasárnap a 1353-as adományvonal számjegyeit formázzák meg a versenyközpont melletti téren. A nagyszabású, figyelemfelhívó akcióhoz bárki csatlakozhat a helyszínen. Találkozó 12:15-kor a színpadnál, ahol a segélyszervezet ismert jótékony futói várják majd az önkénteseket. Thuróczy Szabolcs, Kiss Gergely és Rátonyi Kriszta az élőképet megelőzően maguk is rajthoz állnak a segélyszervezet által támogatott gyermekekkel, a 12:00-kor kezdődő, 3*2 km-es minimaraton-váltón. Iain Lindsay brit nagykövet pedig diplomata társaival együtt a 13:00-kor kezdődő, 3*7 km-es félmaratoni váltóban fut, viselve a segélyszervezet jótékony futóközösségének mezét, rajta a 1353-as adományvonal számával és a "Ne csak szurkolj, segíts!" felirattal.Az akció része az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányának, mellyel hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek táboroztatásához gyűjtenek adományokat. A 1353-as adományvonal az egész országból hívható, és minden hívás 250 forint támogatást jelent.

A látványos flashmob résztvevői 2018. június 10-én, vasárnap 12:15 órakor találkoznak a Hungexpo G Pavilonjában felállított színpadnál.fb share