Balaton-átúszás egy van, tóúszás több is

Ne gondold, hogy egy évben csak egyszer van lehetőséged egy nagyot úszni. A Lidl Balaton-átúszás nem az egyetlen nyilvános nyílt vízi esemény. A nem kevésbé gyönyörű Velencei-tónál augusztus elején teheted próbára magad. Gárdonyba ráadásul a rövid távra "kalibrált" családtagokat is elhozhatod. De azoknak is ajánljuk, akik a Balaton-átúszás után azt érzik, lehet még feljebb...

A 9. K&H mozdulj! velencei tóúszás ás túratriatlonra augusztus első szombatján várunk. A tóúszás összetett esemény, ahol az úszás mellett a több sportágat magában foglaló triatlont is kipróbálhatod, és a Velencei-tó nádas zegzugait is megcsodálhatod.

Ha csak úsznál, S, M, L és XL távok közül választhatsz. A jelölések nem a ruhaméretedet takarják, hanem azt a választott távot, amelynek leúszására vállalkozol. A S táv 500 métert jelent, az M 1500 métert, az L 3000 méteres, az XL pedig egy 6000 méteres távot jelöl. Az úszópálya egy 500 vagy egy 1500 méteres kör, melynek egyszeres vagy többszörös teljesítésével abszolválhatod a választott versenytávot.

Ha az úszással nem éred be, vagy kíváncsi vagy, mi lehet azon túl, próbáld ki a túratriatlont. Ezen az eseményen kezdő triatlonozók is rajthoz állhatnak, hiszen többféle távból lehet választani. Azoknak sem kell aggódni, akik nem rendszeres futók, hiszen a túratriatlonon az úszás és a kerékpár mellett a harmadik sportág a túra. A Velencei-hegységben történő túrázás pedig családi eseményként is remekül megállja a helyét, inkább élmény, mintsem erőn feletti igénybevétel.

S ha mindez nem volna elég, a víziszonyosoknak sem kell otthon maradni, ők is elkísérhetik a családot vagy a haverokat, a túraduatlonon ugyanis úszni nem kell, csak kerékpározás és túra vár a versenyszám jelentkezőire.

A túratriatlon és a túraduatlon távjai:

S (rövidtáv): 500 m úszás - 13,3 km kerékpár - 6,8 km túra - 13,3 km kerékpár
M (középtáv): 1500 m úszás - 13,3 km kerékpár - 6,8 km túra - 13,5 km kerékpár
L (hosszútáv): 3000 m úszás (2×1500 m) - 13,3 km kerékpár - 6,8 km túra - 13,3 km kerékpár
túraduatlon 13,3 km kerékpár - 6,8 km túra - 13,3 km kerékpárHa regisztrált Ötpróbázó vagy, de az úszás nem a Te sportod, a 9. K&H mozdulj! velencei tóúszás ás túratriatlont neked találták ki, itt ugyanis egy 500 méteres táv teljesítésével letudhatod a melegítő megszerzéséhez kötelezően előírt úszást, hiszen tudod, a válogatott melegítőjéhez mind az öt sportágban pontot kell gyűjtened!

fb share