dm Fuss babakocsival rekord állítás - kipipálva!

A hét végén egy érdekes - és sikeres - rekordkísérlet tanúi lehettek azok, akik a Ligetkör futamánál szurkoltak - vagy épp futottak. Blogjában Nyári Fruzsi, a "legtöbb babakocsis egy versenyen" magyar rekordjának kiötlője leírta, hogy anyukaként, futóként és a kísérlet szervezőjeként hogyan élte meg az egész eseményt, a sztorit onnan vettük át, köszönjük! Olvassátok szeretettel!

3 hónapja, ültünk a nappalinkban Zsoltival és Olivérrel és azon töprengtünk, hogy mi imádunk babakocsival futni! A gyerkőcünk magától belemászik a kocsiba ha futni akar, pedig alapjában véve feszítő vassal se tudjuk a kocsiba tuszkolni, DE a futás az más. Az közös program apával és anyával, "száguldás", szomszédoknak integetés, gagyarászás, óriási alvás a jó levegőn. Mind a hárman szeretjük. Akkor miért ne mondanánk el ezt mindenkinek, hogy fussanak babakocsival? Itthon ez még nem megszokott sportág, pedig külföldön már régen divat. Nem találtunk fel semmi újat, csak elkezdünk közösséget szervezni, Fuss babakocsival mozgalom formájában, hogy egyre többen legyünk.

Úgy döntöttünk, hogy felhívjuk Magyarország figyelmét erre a szuper családi sportra! Hát hogyan máshogy, mint egy rekord kísérlettel! 3 hónapos munka előzte meg a rekordot. Sok-sok levél, telefon, megjelenés igyekezett támogatni az esemény sikerességét. Végül az időjárás sajnos kicsit kifogott rajtunk, a borult ég miatt nem lehetett tudni mikor zúdúl ránk egy nagy eső.

Ezért a 108 nevezőből, 64 bátor anyuka és apuka érkezett a szeptember 14-én a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton Ligetkörére.

Mi már reggel 6-tól kint voltunk, gumicsizmában és eső kabátban kezdtük szakadó esőben az előkészületeket. Nem izgultam, mert valahogy elképzelhetetlennek tartottam, hogy ennyi munka után, az univerzum annyira kiszúrjon velem, hogy elmossa az egészet az eső. Így aztán folyamatosan helyzet jelentettem egyre nagyobb örömmel aFacebookon, hogy bizony az eső elállt, és kellemes futó idő van, sőt a zene is dübörög, Varró Gyuszi pedig melegíti lelkesen a futókat.

A félmaraton rajt után kezdetek szállingózni a Fuss Babakocsis sátorhoz a rekorder jelöltek. Szépen töltötte ki mindenki a Merrell futó cipős kvízt, a gyerekek pedig hordták el a Kölyökparkos labdákat, matricánkat, na meg a héliumos Fuss babakocsis lufikat. :) A dm-nek köszönhetően baba sarok is volt, így a kisebbeket tudtátok pelenkázni, etetni. Nagy öröm volt nekem, hogy a facebook profilok megjelentek előttem hús-vér anyukák formájában. Végre megismertem személyesen a csoport egy részét.

12 körül egy rövidke bemelegítő volt Gyuszival, majd elgurultak a babakocsis futók a rajt irányába. Mikor oda értem, csodás látvány fogadott. Zöld lufi tenger lebegett a babakocsis csoport felett, a felnőttek arca ragyogott, izgatottságot és örömöt láttam rajtuk. A gyerekek nézelődtek, gagyarásztak, de volt aki már nagyon türelmetlenül várta, hogy végre pörögjenek fel a kerekekek, ahogy egy kocogás során szoktak.

Óriási élmény volt számomra, hogy elétek állhattam, és Lakatos Istvánnal a BSI munkatársával oda kísérhettelek benneteket a rajt vonalhoz. Egyre többen álltok nagyon közel a szívemhez, sűrűsödnek a beszélgetéseink, mélyülnek a kapcsolatok, ezért nagyon veletek rezgett a lelkem. Izgultam nagyon értetek. 12.30. után néhány perccel hangzott el az "INDULHATTOK" felkiáltás. Szépen, egymásra figyelve indult meg a 3,4 km-es kocogás. Volt aki egyedül futott babájával, de kisebb csoportosulásokat is láttam, volt akinek még beszélgetni is maradt ereje a mellette futóval. Mindig elmondjuk, hogy ez a sport nem időre megy, most is a táv teljesítése volt a cél. De mivel rekordot állítottunk, megemlítek pár érdekes adatot.

A 64 szülőből, 1 pár ikres babakocsival érkezett. Ezen felül még egy apuka volt, aki két gyeremeket gurított maga előtt. Elsőként egy édesapa ért célba 15.33.alatt, ami azért szuper, mert jó példa rá, hogy a Fuss babakocsival nem csak anyukák sportja.

A futók között volt Sándor Orsolya is Erikkel, és Berki Krisztián kilsányával, Zselykével.

A lezúduló eső előtt még gyorsan kisorsoltuk az ajándékokat, melyeket ezúton is köszönünk szépen a Merrell-nek,Kölyökparknak, Minimanó Babacentrumnak, Park Inn Sárvár Hotelnek és a Gázcseretelepnek. Minden ajándékot nagy örömmel vettek át a rekorderek.

Gratulálok minden résztvevőnek! Magyar babakocsis futó rekorderek lettek!

TI, 64-en állítottátok fel a "legtöbb babakocsis egy versenyen" magyar rekordját!

Remélem sokan kapnak kedved, vagy figyelnek fel erre a szuper sportra.

Forrás és a cikk végén még rengeteg vélemény a futásról: www.fussbabakocsival.hu



fb share