Karate Maraton volt a hétvégén

Szappanos Zoltán nem ismer lehetetlent, a családja minden tagja egyéniben teljesítette tavaly a 26. SPAR Budapest Maraton. Úgy döntött, a saját sportágában, a kyokushin karatéban is maratont szervez, a BSI szervezési tanácsokkal segítette a rendezvényt.

Különleges eseménynek adott otthont szombaton a dunaharaszti általános iskola sportcsarnoka. A kora reggeli dermesztő hidegben elszánt ábrázatú karatékák érkeztek az ország minden részéről - sőt Szlovákiából, Erdélyből is -, hogy egy extrém próbának vessék alá magukat.

Szappanos Zoltán Senpai, az esemény ötletgazdája és fő szervezője olyan "edzést" álmodott meg és hozott tető alá, amely az emberi teljesítőképességet próbája, ám de a karate ünnepe is egyben.

Szappanos Senpai vezetésével majd százan 30.000 kyokushin technika végrehajtására vállalkoztak, azaz mégsem mindenki: a legfiatalabbak, kevésbbé tapasztalt karatésok "fél" és "mini" maratont, 18 és 9.000 technikát is vállalhattak.

A próba ennek megfelelően ünnepélyes keretek között zajlott. A zászlós bevonulás és a himnusz közös eléneklése után a szép számban megjelent illusztris vendégek méltatták a kezdeményezést és bátorították a maratonistákat.

Az esemény teljes beszámolóját, képekkel, itt olvashatod.

Az eseményről készült videót itt találod.

Forrás: budomagazin.hu



fb share