Kutyájával edzett Szabó Zsófi

Katus Attilával, Szabó Zsófival és Bártfalvi Sanyival rendezték meg a múlt hétvégén azt a kutyás futást, amelyen több százan vettek részt négylábú kedvenceikkel. A speciális sport közel áll Szabó Zsófihoz, aki bár szándékosan az utolsók között startolt el, az élmezőnyben ért a célba angol törpeagarával, Gyémánttal. A nem mindennapi futáson a futamok mellett egész napos kutyás programokon vehettek részt az érdeklődők.

A múlt hétvégén rendezték meg második alkalommal a FRISKIES Családi Futamot, amelyen Szabó Zsófi tavaly csak nézőként tudott részt venni bokasérülése miatt, ebben az évben viszont felkészülten vágtak neki az 1500 méteres távnak Gyémánttal. Az RTL Klub új sztárjáról nagyon sokan tudják, hogy imád sportolni, ráadásul kutyusa is hű társa ebben, így sokszor együtt indulnak futni. Bár az utóbbi időben a hosszabb távokon már nem mindig tart gazdijával Gyémánt, nagyon jól bírta az iramot és sok társát megelőzte, így Zsófival az élmezőnyben futottak be a célba.

"Iszonyú jó érzés volt együtt futni ennyi édes kutyával és lelkes gazdáikkal. Bármikor szívesen megismételném. Annyira lelkes itt mindenki, jó ennyi állatbarát emberrel együtt lenni, szinte olyanok vagyunk, mint egy kis család"– mesélte a rendezvényen Zsófi, akinek műsorvezető társa is akadt a családi futamon, mégpedig Bártfalvi Sanyi, a MaryPopkids zenekar frontemberének személyében. Sanyi mopsz kutyusával, Duggyval érkezett a futamra, azonban a futás helyett a pihentető programok sokkal jobban érdekelték.

"Azt hittem szinte mindent tudok a kutyák gondozásáról és már nem tudnak újat mondani, a Légy felelősEBb! előadósátorban mégis nagyon sok új dologról hallottam. Ilyen volt például a kutyaelsősegély előadás. Az emberek tisztában vannak azzal, hogy egymásnak milyen alapvető elsősegélyt tudnak nyújtani, de arra nem is gondolunk, hogy ugyanez a kutyákkal is előfordulhat. Most legalább már van némi fogalmam arról, hogy szükség esetén hogyan segítsek a kis Hurkán" - meséli Sanyi kedvencére, Duggyra célozva.

A FRISKIES és a Kedvencem.hu közös tavalyi felméréséből derült ki, hogy az emberek 98 százaléka azért tart kutyát, hogy boldogabbá tegye életét, amivel Zsófi és Sanyi sincsenek másként, ráadásul ők idejük nagy részét kutyusaikkal töltik. Sanyi sokszor még a koncertekre is magával viszi kedvencét. Mindezt a múlt hétvégén is bizonyították, hiszen még a bemelegítő tornát is együtt végezték Gyémánttal és Duggyval, azaz Sanyi végezte volna, ha Duggy nem hagyta volna ott gazdáját. Hiszen a kis mopsz Katus Attila mellett a színpadon próbált inkább érvényesülni - nem kis sikerrel. Persze ennek Sanyi is örült:

"Sajnos lebetegedtem, így a futás ma nem ment, de már amikor megérkeztünk arra kértem Attilát, hogy helyettem mozgassa meg a kis hurkást, örülök, hogy most rögtön belevágtak" - viccelődött az énekes.

Forrás: Bellacafe

fb share