Merényi Tímea 6. helyezett a világkupán Leogangban

Vasárnap rendezték meg a WMRA (IAAF támogatott) által rendezett World cup 4. állomását Leogangban, ahol a versenyzőknek 8km alatt kellett több mint 1100 méter szintemelkedést teljesíteni.

A szervezők szerint "kis világbajnokság" erősségű mezőnyt sikerült összehozni. Merényi Tímea eddig is vezette a világkupa összetett pontversenyét és a most elért 6. helyezésével, megerősítette vezető pozícióját. Sikerült legyőznie a tavalyi világbajnokot, az olasz Alice Gaggit. A világkupa 6 versenyből áll, már csak a két hét múlva sorra kerülő világbajnokság és az október 4.-én megrendezésre kerülő világkupa döntője van hátra. Nagy siker lenne, ha Tímea meg tudná őrizni a dobogós pozíciót.

Timi nyilatkozata:
Leogangban rendezték meg a Hegyifutó Világkupa negyedik állomását, az Asitz egyik csúcsát kellett megmászni. A rendező Andreas Tomaselli szerint "kis világbajnokságnak megfelelő mezőnyt sikerült összeszervezni" erre a futamra. Az amerikaiakon és a törökökön kívűl mindenki ki akarta próbálni magát a Hegyifutó Világbajnokság elött. Ami két hét múlva kerül megrendezésre az olaszországi Casette di Massa- ban.

A rajtlistát böngészve a 10. hely is nagyon jó eredmény lett volna, de az is megfordult a fejemben, hogy inkább hazamegyek. Két nappal elötte kimentünk, hogy valamennyire bejárjuk a pályát, hiszen még nem futottam ezen a versenyen és nem árt, ha megismerem a pályát. Hát… jobb lett volna, ha nem látom mi vár rám. A felázott talajra, ezután még két napig esett is az eső.

Szombaton sajtótájékoztató, elit versenyzők bemutatása, tészta parti. Az utolsó pillanatban bejelentkezett a kétszeres világbajnok Andrea Mayr is, természetesen a tavalyi Világbajnokság győztese az olasz Alice Gaggi sem hiányozhatott… a többiekről nem is beszélve…hát ettől sem lett jobb kedvem… A Világkupáról néhány szót: Hat versenyből áll a sorozat, ahol a négy legjobb eredmény számít a végleges pontversenybe. A Világbajnokság és a Világkupa döntőjében 1,2 szorzót használnak. A harmadik versenyig én vezettem a Világkupát, remélem sikerül megtartani az első helyezést, de ehhez nagyon jól kellene futnom, minél előrébb kell végeznem.

A verseny lassú rajttal indult, tettünk egy 800 méteres kört a faluban és amikor másodszor értük el a rajtvonalat, akkor aztán indult el a lökdösődés, tülekedés a legjobb pozicióért. Gyakorlatilag állva hagyott a mezőny, de nem is akartam túlságosan bekezdeni, így is felugrott a pulzusom 174 körüli értékre. Tartalékoltam az erőmet a 2-4 km.-ig tartó nagyon durva sáros szakaszra, itt kellett a legnagyobb szintet megmászni. Andrea Mayr, Kosovelj,a kenyai lány, Comfortola, kiemelkedett a mezőnyből, a többieket sikerült az emelkedőn beérnem és együtt mentünk négyen: az olasz világbajnok Gaggi, az osztrák Freitag, a 35 kilós osztrák Susanne Mair és én. A vékony kis osztrák lány nagyon jó erőben volt, Őt nem sikerült tartanom, de a másik osztrák válogatottal és az olasszal világbajnokkal csatáztunk nagyot. Gaggi végig vezetett megpróbált többször is leszakítani minket, 2 km.-el a cél elött még éreztem magamban erőt és reméltem, hogy meglehet a hatodik hely. Az utólsó emelkedőn mindent beleadtam és sikerült megelőznöm a világbajnokot, hiába szurkolt neki a fél olasz csapat. Nagyon elfáradtam a végére, és csoda, hogy nem engem vittek el dopping ellenőrzésre, mert eddig már 5 dopping vizsgálaton vagyok túl az idén.

Nagyon elégedett vagyok a futásommal, szoros volt a befutó 65 másodpercen belül értünk be hatan!

Négy verseny után is vezetem a Világkupát! Két hét múlva Világbajnokság. Már várom.

Forrás: Sporthírügynökség

fb share