10 futó teljesítette a 7 nap, 7 kontinens, 7 maraton kihívást

A sokféle extrém maratoni kihívások és versenyek közt van egy World Marathon Challenge elnevezésű, melynek lényege, hogy hét nap alatt, hét különböző kontinensen kell egy-egy maratont teljesíteni. Idén a résztvevő 12 futóból tíznek sikerült, köztük az első nőnek is.

A verseny nem olcsó, van többtízezer dolláros nevezési díj, rengeteg utazással jár és úgy általában, elég macerás. Viszont egy igen exkluzív klub tagjának érezheti magát aki teljesíti. A kevésbé bevállalósak félmaratonokat teljesítenek ugyanilyen keretek közt.

A helyszínek, ebben a sorrendben: Union Glacier (Antarktisz), Punta Arenas (Chile), Miami, Madrid, Marrakech, Dubai, Sydney

Az egyes maratonokat 8 órán belül kell teljesíteni, a végső győzelem pedig azé, aki összesen a legkevesebb idő alatt futja le a hét versenyt.

Idén a legjobb maratoni eredmény az ausztrál Doug Wilsoné 3:17:11, amelyet az utolsó napon ért el. Ám a legjobb összidő David Gethingnak jött össze. A kihívást elsőként sikeresen teljesítő hölgy pedig Marianna Zaikova.

Forrás: Edzésonline

fb share