3 maratoni győzelem 8 napon belül

A legtöbb maratonistának eszében sem jutna hetente versenyezni, hát még 8 napon belül háromszor állni rajthoz. Bryan Morseman azonban pontosan ezt tette, sőt, mindhárom versenyen győztesként is ért célba! Motivációja kevésbé költői: beteg kisfiáért versenyez.

A 29 éves, kétgyermekes Bryan Morseman eredetileg az alabamai Montgomery Maratonon tervezett indulni szombaton, de úgy döntött, megpróbálja másnap az észak-karolinai Tobacco Maratont is, ha már útbaesik hazafelé menet. A következő hétvégére pedig Virginiában nézte ki a Shamrock Maratont.

Korábban nem próbált még egymást követő napokon versenyezni, de úgy tűnik, megy ez neki, ugyanis az első versenyt 2:24:40 idővel nyerte, majd másnap erre egy 2:32:39-et húzott rá. Egy hét múlva pedig 2:24:09 eredménnyel lett első.

Morseman ezidáig 42 maratont futott amelyből 23-at megnyert. Egyéni csúcsa egyébként 2:19:57 és nagy álma, hogy részt vehessen az olimpiai válogatón, amelyhez 2:18-at kellene futni. De egyelőre fontosabb dolga van, jelenleg kilenchónapos második gyermeke nyitott gerinccel született így Morseman egyelőre a pénzért fut, amit a fia gyógykezelésére fordít.

Forrás: Edzésonline

fb share