Bolt Rióban megcélozza a tripla-triplát

A jelenleg a világ leggyorsabb emberének számító Usain Bolt a riói olimpián is azzal a céllal áll majd rajthoz, hogy háromszor felállhasson a dobogó legtetejére. Így volt ez 2008-ban és 2012-ben is.

A jamaicai sprinter 2008-ban Pekingben, majd négy évvel később Londonban is aranyérmet nyert 100 méteren, 200 méteren és a 4x100 méteres váltó tagjaként. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne lenne, mi motiválja Rióban.

"A 200 méter világrekordja rajta van még a kívánságlistámon, nagyon szeretném megdönteni" – mondta a játékok honlapjának, hozzátéve, hogy egy olimpia mindig különleges, és óvatosnak kell lennie, mivel valamennyi ellenfele szintén arra tartogatja majd a csúcsformáját.

Bolt az olimpia záróünnepségén tölti be a 30. életévét, és már korábban bejelentette, hogy a 2017-es világbajnokság után visszavonul. Szeretne szépen búcsúzni. "Nagyon szeretném megcsinálni a tripla-triplát. A mostani szezont is arra használom fel, hogy minél jobban felkészüljek a játékokra. Kellő számú versenyen kell elindulnom ahhoz, hogy éles legyek akkor, amikor a legnagyobb szükség lesz rá."

Az atléta ezekben a napokban Rióban tartózkodik, ahol különböző programokon vesz részt. Alig várja, hogy jövő nyáron visszatérhessen. "A helyiek mindig örömmel fogadnak. Tudom, hogy az olimpia is csodálatos élmény lesz. Még több embernek lehetősége lesz megismerni a brazil kultúrát, és azt az életörömöt, ami a brazilokat olyannyira jellemzi."

Bolt elárulta, egy-két futballmérkőzést mindenképp meg szeretne majd megnézni a helyszínen, de az úszó- és a kosárlabdaviadalt is kíváncsian várja.


<<s09>> Forrás: mob.hu
Fotó: theguardian.com

fb share