Meglepetések a London Marathonon, remekreszabott lánykéréssel

A kenyai Eliud Kipchoge és az etióp Tigist Tufa nyerte meg vasárnap a 35. London Marathont. Ám Jordan Meikle is fontos szereplővé vált: a verseny közben megállt nyújtani, s egyúttal megkérte kedvese kezét.


Tizenkét évvel azután, hogy Eliud Kipchoge meglepetésre világbajnok lett 5000 méteren úgy, hogy két legendát, a marokkói Hisam el-Gerúzst és az etióp Kenenisa Bekelét is megelőzte Párizsban, ismét csodálatos versenyen lett első.

A korábbi négy maratoni versenye közül háromszor első (Hamburg 2013, Rotterdam és Chicago 2014), egyszer pedig második (Berlin 2013) kenyai futó ezúttal az esélyesebbnek vélt honfitársakat, a tavalyi győztes Wilson Kipsangot, illetve a világcsúcstartó Dennis Kimettót utasította maga mögé.

A nőknél 2001 után avattak ismét etióp bajnokot Tigist Tufa személyében, aki megtörte a kenyaiak négy éve tartó sikersorozatát. A 28 éves győztes 2014-ben már nyert 42 km-es verseny, akkor Sanghajban másfél perccel futott jobb időt, mint most. A második helyen a kétszeres bajnok kenyai Mary Keitany, a harmadik pozícióban a tavalyi tokiói és berlini bajnok etióp Tirfi Tsegaye ért célba.

A nőknél pályafutása során utolsó alkalommal rajthoz állt a korábbi háromszoros győztes, világbajnok Paula Radcliffe is, a britek legendás hosszútávfutója 2:36.55 órás idővel búcsúzott a hazai közönségtől.

És akkor a láykérésről: Jordan Meikle nagyjából féltávnál, a szurkolók között ácsorgó barátnője mellett megállt, s kisebb sérülést színlelve elkezdett nyújtani. A folytatásért érdemes megtekinteni az alábbi videót:


Eredmények:
férfiak:
1. Eliud Kipchoge (kenyai) 2:04:42
2. Wilson Kipsang (kenyai) 2:04:47
3. Dennis Kimetto (kenyai) 2:05:50

nők:
1. Tigist Tufa (etióp) 2:23:22
2. Mary Keitany (kenyai) 2:23:40
3. Tirfi Tsegaye (etióp) 2:23:41


Forrás: origo.hu/metro.co.uk
Fotó: bbc.co.uk

fb share