Négy dobogós helyezés az első napon

A WLV kétnapos fedett pályás versenyének szombati programjában több magyar atléta is rajthoz állt. Közöttük az Egyesült Államok-beli tanulmányaiból hazatért Nguyen Anasztázia is, aki tengerentúli versenyei után először állt rajthoz, és 60 méteren 7,43 mp-es egyéni csúccsal, célfotósval a második helyen végzett.

"- Eddigi felkészülésem jól sikerült Nagyon örülök az eredményemnek - mondta a befutás után a Bp.Honvéd vágtázója. - Ötven méter után már nem tudtam lazán pörögni, a cél előtt göcsösen, erőből futottam. Látni a videón is, hogy a vállammal kissé forgok futás közben."

"- Már az előfutamban/7,53 mp régóta várt szép futással győzött Naszti - fűzte az eredményhez Lengyák György up.referens. - A döntőben szinte szinkronfutást mutatott be a fehérorosz gátfutó olimpikonnal, Talay Alinával és mindössze hatezred különbséggel maradt alul."

A versenyen még három dobogós helyezésnek örülhettek a jelen levő magyar szakemberek. Rúdugrásban Szabó Dezső 500 cm-rel győzött, a nők hasonló számában a 18 éves Kiss Réka a harmadik helyen végzett/360 cm. Kettőszáz méteren tovább javította fedett pályás egyéni csúcsát Móricz Bálint: 21,80 mp/3.hely.

Forrás: MASZ

fb share