Csaknem tízezer résztvevő a IV. Országfutáson

A negyedik alkalommal megrendezett Országfutáson 9840 fő, összesen 95621 km-t teljesített, legtöbben futva, valamint gyalogolva és túrázva.

Ez az első Országfutásnak körülbelül a megduplázása (4000 sportoló 46733 km-et gyűjtött). A cél, hogy minél többször végigfussuk az országhatárt, most több, mint negyvenkétszeresen sikerült, sőt majd két és félszer megkerültük a Földet is - olvasható a www.orszagfutas.hu-n.

Mindig egy nemzeti ünnephez kötődik az egyre népszerűbb szabadidősport rendezvény, amely most ősszel, az 56-os forradalom hatvanadik évfordulóját megelőző napon került megrendezésre, október 22-én.

A kezdeményezés lényege, hogy bárki, aki ingyenesen regisztrál, az a személy az adott napon bármikor lefuthat/legyalogolhat minimum 5 km-t, ott ahol éppen tartózkodik. Így nem kell elutazni egy verseny helyszínére, nevezési díjat fizetni, ugyanakkor mégis egy közösséghez, egy közös ügyhöz tartozónak érezheti magát.

Futottak hírességek is: ultrafutók és olimpikonok, mint például Lubics Szilvi (ultramaratonista), Maráz Zsuzsi (ultramaratonista), Csipes Tamara (olimpiai bajnok kajakos), Kovács Kokó István (olimpia bajnok ökölvívó), Csipes Ferenc (olimpiai bajnok kajakos). A rendezvény védnöke Monspart Sarolta (tájfutó világbajnok).

Az V. Országfutást 2017. március 18-án, szombaton rendezik.

fb share