Hegyi futó holttestére bukkanhattak a Tátrában

A 28 éves zakopanei fiatalember, Jerzy Krzemiński, október 4-én délután tűnt el a Tátrában, keresését az időjárási körülmények nehezítették.

A hegyi futó valószínűleg edzés közben tűnt el valahol a Kis-réti-völgy (Dolina Małej Ł±ki), a Palánkos-völgy (Dolina Str±żyska), a Tölcsér-völgy (Dolina Lejowa), a Giewont és a Vörös-hegyek (Czerwony Wierch) közötti területen három héttel ezelőtt. A korábbi keresőexpedíciók nem jártak sikerrel, a kutatást a gyorsan romló időjárási körülmények miatt szakították félbe - írja a magas-tatra.info.

Október 25-én reggel a hegyimentők a Kis-réti-völgynél, helikopter fedélzetéről pillantották meg egy férfi holttestét, amely nagy valószínűséggel az eltűnt fiatalemberé lehet, ezt azonban csak az orvosi vizsgálatok fogják megerősíteni.

Jerzy Krzemiński barátai és sporttársai a múlt hét szombatján, október 22-én, egy közös futással egybekötött megemlékezést tartottak a Wiktorówkin található Javorinai Szűzanya kegyhelyen, ahol szentmisét is bemutattak a fiatal sportoló emlékére.

fb share