Közel ezren a dunaújvárosi K&H olimpiai kerékpáros napon

2012. május 12-én közel 1000-en neveztek az első dunaújvárosi K&H olimpiai kerékpáros napra. A kétszer 15 kilométeres bringatúra résztvevői Mezőfalváig és vissza tekertek a nyárias májusi szombaton. Idén ez volt a hagyományossá vált városi 5 próba első, Bringatúra része is.
A képeket megnézheted a képcsarnokban!

A verőfényes napsütésben lassan szállingóztak a kerékpárosok, de fél kilencre már megtelt a tér az esemény kék pólóját viselő nevezőkkel. A mezőny a "GizmoShow", egy látványos kerékpáros bemutató után 9 órakor rajtolt el a Városháza térről - kivételesen nem egy pisztolylövés, hanem egy rendőrautó szirénája adta meg a rajtjelet! A résztvevők több mint 7 percen keresztül haladtak át a rajtvonalon!

Az útvonal először Nagyvenyimet érintette, majd az első célállomás a 15 kilométerre lévő mezőfalvai ligetsoron található park volt.

Annak érdekében, hogy a távot minden induló teljesíthesse, a résztvevők csak egy kisebb pihenő után, 11 órakor indultak vissza Dunaújvárosba. A táv két részletre bontása lehetővé tette, hogy kisgyermekes családok, iskolai csoportok is végig tudják tekerni az útvonalat.

Bár a dunaújvárosi K&H olimpiai kerékpáros nap nem verseny, hanem túra, mindkétszer kevesebb, mint 40 perc alatt teljesítették az elsők a 15 kilométert.

A célban ismét az ország legügyesebb BMX és mountain bike bringásainak show-ja fogadta a beérkezőket Nagy "Gizmo" Attila vezényletével. Zárásként 57 különböző ajándék, köztük 3 kerékpár talált gazdára a támogatók ajándékainak kisorsolásakor.

Az esemény végén ismét kékre színezték a Városháza teret a kerékpárosok, akiket még a 30 fokos meleg sem tudott visszatartani a közös sportolástól.

A BSI következő eseménye a 17. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála lesz május 20-án.

Iskolák mozgósítási versenye:
1. Rosti Pál Gimnázium
2. Móricz Zsigmond Általános Iskola
3. Dunaferr Szakközép- és Szakiskola

fb share