Volek János: Melegben kell edzeni az E.ON Délibáb Futásra

Volek János Nádasladányból idén harmadszor is nekivág a Hortobágynak. A félmaratont fogja lefutni a 7. E.ON Délibáb Sportnapon.

- Mi vonz immár harmadszor a Hortobágyra?

- Egyértelműen a kihívás, hogy legyőzzem a terepet, a várható hőséget, a port. Nagyon nehéz a talaj, az út minősége megerőlteti a bokát, a lábat. Ezen felül is szolgálhat érdekességgel a verseny, tavaly a táv végén ránk szakadt egy vihar, akkor meg a sárral kellett megküzdeni. De nem csak a versenyt szeretem, hanem magát az esemény hangulatát is. Mindenki örömmel fut, barátságosak az emberek, meg hát a sok néző is lázba hozza az embert.

- Mik a titkok, miként lehet felkészülni a hortobágyi futásra?

- Most már persze tudom, hogy mire számíthatok nagyjából. A legjobb módszer a felkészülésre az, hogy melegben kell edzeni. Délután 3-kor kezdődik a verseny, ezért a déli órákban kell edzeni. Én olyan három-négy alkalommal teszem ezt meg hetente. Ennek a versenynek a teljesítése az edzettségen múlik

- Mik a motivációid?

- Szeretem nagyon az elismeréseket, az érmeket, az okleveleket. Nagyrészt ezért is csinálom. Célom az is, hogy az időmön is javítsak így a harmadik hortobágyi versenyemen, persze ezt az időjárás majd nagyban befolyásolhatja, de megpróbálni meg fogom.

- Lesz, aki elkísér?

- A párom minden versenyre velem jön. A kisebb három, vagy hét kilométeres távokra be szoktam őt is nevezni. Nem nagyon szokott futni, de néha sikerül rávennem. Persze, amikor már ott van, akkor ő is azt mondja, hogy én is meg tudom csinálni. Ilyenkor kap tőlem egy futócipőt, és mondom neki, hogy: gyere! Volt olyan, hogy én futottam a maratont, ő meg a maratonkát. Ha meg nem indul, akkor szurkol és fényképez, hogy legyen egy kis emlékünk a későbbiekre.



fb share