DÍJAT NYERT A BSI FOTÓSA, SCHMIDT JÁNOS

A BSI eseményeinek egyik állandó fotósa, Schmidt János két díjat is nyert a Magyar Újságírók Országos Szövetsége által meghirdetett XXVII. Magyar Sajtófotó pályázaton.

PÓLÓ A MARATON+ INDULÓINAK

A március 21-i Maraton+ - on induló futók a fotón látható pólót kapják a rajtcsomagjukban.

MIKOR ÉS MIT SPORTOLJUNK?

Akkor tudjuk sikeresen sportossá formálni életünket, ha szeretjük, élvezni tudjuk azt, amit csinálunk. Épp ezért nagyon fontos, hogy semmit ne erőltessünk mindenáron. Felesleges küzdelem helyett érdemes figyelni saját magunkat, a testünk reakcióit, és megtalálni azt a napszakot, amikor a leghatékonyabb lehet edzésünk.

FUJINAGA NYERTE A NAGOYA NŐI MARATON

Napos időben, 12 fok körüli hőmérsékletben rendezték meg a hétvégén Japánban a 2009-es Nagoya női maratoni versenyt. A lüktető iramú versenyben a táv közben többször lemaradó, de mindig visszakapaszkodó Yoshiko Fujinaga nyert, 2:28:13-as idővel. Ezzel a győzelemmel Fujinaga kvalifikálta magát a berlini atlétika vb-re.

ÖNÉLETRAJZI KÖNYVE MIATT BÜNTETHETIK MEG CHAMBERST, ÉS VÁLTÓBAN SEM INDULHAT

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) lehet, hogy megbünteti Dwain Chamberst, a britek sprinterét - aki szombaton aranyérmet nyert a fedett pályás Európa-bajnokságon -, mivel most megjelent önéletrajzi könyvében "lejáratta a sportágat".

BOLT SEGÍT MAJD RONALDONAK GYORSULNI

Az olimpiai bajnok futó, Usain Bolt segít Cristiano Ronaldónak abban, hogy a portugál aranylabdás még gyorsabb legyen.

AZ USA MEGMÉRKŐZNE JAMAICÁVAL

Az Egyesült Államok Atlétikai Szövetsége szombaton bejelentette, hogy sajátos versenyt javasolt a nagy rivális jamaicai atlétáknak: a két nemzet sportolói kétszer is megmérkőznének egymással.

MINCZÉR 12. LETT AZ EB-N

Minczér Albert a 12. helyen végzett 3000 méteren a torinói fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon. A szám szombati döntőjében a magyar versenyző 8:10.55 perccel ért célba a viadal honlapja alapján.

JÓL KEZDTE AZ ÉVET POWELL

Elégedett volt 10.23 mp-es eredményével a korábbi világcsúcstartó jamaicai Asafa Powell, aki csütörtökön egy melbourne-i nemzetközi atlétikai viadalon, idei első versenyén nyerte meg magabiztosan a férfi 100 métert.

BEKELE ÉS DIBABA NEM UTAZIK JORDÁNIÁBA

Két olimpiai és világbajnoki klasszisa, Kenenisa Bekele és Tirunesh Dibaba nélkül utazik az etióp válogatott a március 28-án, a jordániai Ammanban rendezendő mezeifutó-világbajnokságra.

RADCLIFFE KIHAGYJA A LONDON MARATONT

Lábujjtörés miatt kihagyja az áprilisi London Marathont Paula Radcliffe, a szám brit világcsúcstartója.

KÉT HÉT MÚLVA RAJTOL A BALATON SZUPERMARATON

Már csak két hét van hátra, és Siófokról elrajtol a 2. BSI Balaton Szupermaraton!

MÁR LEHET NEVEZNI A VIDÉKI K&H FUTÓNAPOKRA

Elindult a nevezés a K&H Futónapok vidéki állomásain rendezendő futóversenyekre.

EGY DÖNTŐS HELYEZÉS A CÉL AZ EB-N

Az év elejihez képest kisebb elvárással, egy döntős helyezés elérésének reményében utazott el szerdán a torinói fedettpályás Európa-bajnokságra a hétfős magyar csapat.

BALATON SZUPERMARATON RAJTSZÁMÁTVÉTEL

Rajtszámátvétel a Balaton Szupermaratonra

ÚJBUDÁN LESZ A TRIATLON VB 2010-BEN

Nem a Városligetben lesz a 2010-es budapesti triatlon-világbajnokság, hanem Újbudán, a felújított Lágymányosi-öbölben, ismertebb nevén a Kopaszi-gáton.

MÁTÓL LEHET NEVEZNI A T-HOME VIVICITTÁ VÁROSVÉDŐ FUTÁSRA

Mától már lehet nevezni a 24. T-Home Vivicittá Városvédő Futásra, valamint a szegedi és a kaposvári T-Home Vivicittá Városvédő Futásra!

BOLT JÖVŐ HÉTEN INDUL ELŐSZÖR 100 MÉTEREN

Jövő szombaton versenyez az idén először 100 méteren Usain Bolt, a jamaicaiak háromszoros olimpiai bajnok sztáratlétája.A tavalyi pekingi nyári játékok egyik főszereplője hazai közönség előtt, a Spanish Town-i viadalon áll rajthoz március 14-én.

VOZÁR ITTHON TUDTA MEG, HOGY HÁTRÉBB SOROLTÁK

Vozár Attila a májusi 24 órás világbajnokság előtt amolyan felkészülési állomásnak szánta a hétvégi Steinben megrendezett 6 órás futóversenyt.

KÁLOVICS ANIKÓ MÁSODIK LETT PORTUGÁLIÁBAN

Hétvégén rendezték a 32. Almond Blossom mezeifutóversenyt Portugáliában. A versenyt idén is a 2006-os és 2007-es győztes lett Jelena Prokopchuka nyerte. Mögötte Anikó második helyen ért célba. A férfiaknál a kenyai Kiprono Menjo győzött.

INTERSPORT AKCIÓ A KAPOSVÁRI FUTÓKNAK

Fuss Kaposváron és vásárolj olcsóbban az Intersportban!

MEGVÁLTOZIK AZ ATLÉTIKAI SOROZAT ELNEVEZÉSE

A jövő évtől az eddigi Golden League-et (Arany Ligát) a Diamond League, azaz a gyémánt sorozat váltja fel atlétikában, az új széria tulajdonképpen az eddigi 1 millió dolláros főnyereményt biztosító GL bővített, Európán túlra kiterjesztett változata lesz. Ezt a nemzetközi (IAAF) szövetség jelentette be hétfői ülése után.

10 KM PUERTO RICO-BAN

A hétvégégn Puerto Rico-ban gyűltek össze a világ legjobb 10 kilométeres futói, hogy összemérjék erejüket.

KENYAI ÉS ETIÓP SIKER BARCELONÁBAN

A férfiaknál kenyai, a nőknél etióp győzelem született a vasárnapi Barcelona-maratonon, amelyet 31. alkalommal rendeztek meg a katalán fővárosban, s az eddigi rekordrészvételt jegyezhették fel a szervezők a 9753 futóval.

TERGAT GYŐZÖTT JAPÁNBAN

A kenyai Paul Tergat végzett az élen a vasárnapi Lake Biwa Marathonon, és bár a legjobb tízbe hat japán is bekerült, a dobogóra egyikük sem tudott felállni.

HÉT MAGYAR ATLÉTA A FEDETT PÁLYÁS EB-N

Hét versenyzővel indul a magyar csapat a hétvégi, torinói fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

HADAT ÜZENNEK A DOPPINGNAK

Minden idők legnagyobb és legátfogóbb antidopping programját dolgozta ki az idei, augusztus 15. és 23. között, Berlinben rendezendő világbajnokságra a Nemzetközi Atlétikai Szövetség.

fb share