2014-10-01

Egy különleges SPAR-tól SPAR-ig felkészítő futás

Dunaújvárosi futónagyköveteink készülnek, és felkészítenek sok mindenkit a SPAR Budapest Maraton®-ra; de ezt unalmat és megszokást megelőzendő néha megspékelik egy-egy különlegesebb futással. Mint most is tették. A feladat egyszerű volt: Kun-Bartos Dóri és Kolacsek Sándor és csapata futva meglátogatta a település 5 SPAR üzletét egy, kettő vagy három 11 kilométeres kört futva.

2014-09-30

Futócipő- és sportruhagyűjtést szervezünk a 29.SPAR Budapest MaratonŸ Fesztivál alkalmából

Használt sportfelszereléseid minden bizonnyal sok örömet okoztak neked az edzések során, vagy a versenyeken - most meghosszabbíthatod, továbbadhatod ezt az örömet. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak.

2014-09-30

Magyar győzelem a Schneeberg terepfutáson

Magyar siker született a Schneeberg terepfutó versenyen, az ausztriai Puchbergben. Paál Emőke szerezte meg a női abszolút verseny győzelmét, a férfiaknál pedig Pálfy Márton a 4. helyen ért célba, alig maradva le a dobogóról.

2014-09-30

Importsportolók miatt dühöng fél Ázsia

Az Ázsiai Játékok atlétikaversenyein sorra dőlnek meg a csúcsok, igaz, azokat Afrikából származó futók döntik meg. Van, aki üdvözli, van, aki károsnak tartja a honosított sztárok jelenlétét.

2014-09-30

Pulzusmérés futás során

Mit jelentenek a számok, jó-e, ha a azt követjük, amit az okosóra mutat?
Erdélyi Nándor írása a pulzusmérésről

2014-09-30

Gregor László és Kálovics Anikó 10 km-es utcai futóbajnok

Ragyogóan szép futóidőben fogadta a résztvevőket Szombathely, az első alkalommal megrendezésre került 10 km-es utcaifutó Országos bajnokság alkalmából.

2014-09-30

Gillette

Közismert, hogy a futócipők óriási fejlődésen mentek át az utóbbi évtizedben, a gyártók rengeteg innovációval segítik a sportolókat abban hogy a láb teljes körű védelme mellett minél jobb eredményeket érhessenek el. Talán kevésbé ismert viszont az a tény, hogy a borotválkozás terén is hasonlóan komoly fejlesztések történtek az új évezredben.

2014-09-30

Rövid film a 7. kerületi futó- és Gyaloglónapról

A hétvégén sikerrel debütált legújabb eseményünk, a 7. kerületi futó- és Gyaloglónap. Több mint 1000 nevező, rengeteg gyerek, családok, megtelt a Király-domb melletti rét, majd a futópálya is. Nézd meg az eseményről készült kis összefoglaló filmet, ha kíváncsi vagy, milyen is egy igazi, őszi, sportos családi délután!

2014-09-30

Nézd meg nálunk újra legutóbbi Spuri Szabadidősport Magazint!

27-én, mint minden hónap utolsó szombatján ismét láthattad a Spuri Szabadidősport Magazint az M1 műsorán! Benne a témák megszokott változatossága, még a Pireneusok csúcsára is feljutottunk. Ha lemaradtál az adásról, sose bánd, nálunk már megtalálható, újra és újra megnézheted. Csak egy kattintás, és indul a műsor!

2014-09-30

Ott leszel a Normafa Futó- és Túranapon?

NORMAFA FUTÓ- ÉS TÚRANAP, október 25: Verseny a város felett! Fuss vagy túrázz 12 km-t a 12. kerületben! Fuss egy nagy kört a Normafa körül, vagy fuss egy kis kört a hegytetőn! Túrázz fel a Libegő alsó végállomásától Budapest legmagasabb pontjára (527 m), az Erzsébet-kilátóhoz!

2014-09-30

Szociális szabadkártyák a 29. SPAR Budapest MaratonŸra!

Anyagi helyzeted nem teszi lehetővé, hogy részt vegyél Magyarország legnépszerűbb maratonján? Pályázz és segítünk! 10 db szabadkártyát (ingyenes nevezést) ajánlunk fel azoknak, akiket csak anyagi, szociális helyzete akadályoz abban, hogy nevezzenek a klasszikus, 42,2 km-es távra.

2014-09-30

Lennél Te is jótékony futó?

Fuss, és gyűjts adományt az életvég méltóságáért!
Várják egyének, baráti társaságok, céges csapatok jelentkezését a Nárcisz Futókörbe, a Magyar Hospice Alapítvány jószolgálati futókörébe.

2014-09-29

Népzene a SPAR Budapest Maratonon

A Fonó-Budai Zeneházzal, illetve a Nemzeti Táncszínházzal való együttműködésünk okán - természetesen mindenféle más zenei stílus előfordulása mellett) még az eddiginél is erősebben lesz jelen a népzene a SPAR Budapest Maraton® előtt, alatt és most már utána is!

2014-09-29

Mától átvehetőek a kisebb távok rajtcsomagjai

A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál rövidebb távjainak, vagyis a Danone Maratonka, a Spar Gyaloglás és a Nestlé Családi futás előzetes rajtszámátvétele elkezdődött, illetve mától a nevezési irodában átveheted a rajtszámodat a Metropol Nemzetközi Reggeli Futásra is!

2014-09-29

Fókuszban a futótechnika

A futás kétséget kizáróan egészséges, de vajon akkor is ezt mondjuk-e, amikor a helytelen futótechnika eredményeként nem várt sérülések és fájdalmak akadályozzák eredményességünket?
A futóéletben elmélyülő nemzetközi szakemberek régen felismerték már ezt az ellentmondást, ezért született is sokféle ajánlás és szakirodalom a helyes futótechnika útmutatásaként.
Ennek ellenére nem javul látványosan a tömegek futótechnikája és nem csökken az évek múlásával jelentkező panaszok száma sem.

2014-09-29

Futás és reggeli egyben - ott leszel 12-én?

Ott leszel 12-én az 56-osok terének homokóra felőli oldalán? Mert akkor nem sokáig leszel ott, hiszen reggel kilenckor el kell indulni futni... persze csak akkor, ha 3,2 km lefutása után szeretnél velünk reggelizni, nomeg szeretnél egy jóféle pólót! Gyere, vezesd le velünk az előző napi futásokat!

2014-09-29

Lubics Szilvia a világ legszívósabb futónője, csúccsal nyerte a Spartathlont

Lubics Szilvia harmadszor nyerte meg a Spartathlon ultramaratont, minden idők legjobb női eredményével. A 245,3 kilométeres távot 26 óra 53 perc 40 másodperc alatt teljesítette. Csak nyolc férfi tudta megelőzni.

2014-09-29

Kimetto megcsinálta, világcsúcs a berlini maratonin

A kenyai Dennis Kimetto 2:02:57 órás új világcsúccsal nyerte meg a berlini maratonit. A táv történetében először végzett sportoló 2:03 óra alatt.

2014-09-29

Eredményhirdetés közben fosztották meg az aranyéremtől

Az Ázsiai Játékokon aranyérmet szerző Ruth Jebetet eredményhirdetés közben fosztották meg aranyérmétől. Amit aztán később újra megítéltek neki.

2014-09-27

7. kerületi Futó- és Gyaloglónap képek, eredmények

A szombati, első alkalommal rendezett 7. kerületi Futó- és Gyaloglónap eredményei már megtalálhatóak az esemény eredménylistái között >>> ITT,
a képek pedig természetesen a képcsarnokban vannak >>> ITT!
Elolvashatod már a mai napi városligeti rendezvény rövid beszámolóját is >>> ITT.

2014-09-26

Jótékonyság, természetesen, a 29. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon is!

Már régóta hagyomány, hogy eseményeinken teret adunk különböző alapítványok, jótékonysági civil szervezetek tevékenységének, összekapcsolva a kellemeset a hasznossal. Így lesz ez a 29. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál napján is. Ismerjétek meg, mely szervezetekkel találkozhattok majd az esemény kapcsán október 11-én!

2014-09-26

Újabb képek a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonról!

Az OMV jóvoltából három új galériával bővíthettük amúgy sem szegényes repertoárunkat: több mint ezer kép készült az OMV frissítőkapujánál a kapu alatt átfutókról. Biztos, hogy köztük vagy, keresd meg magad! A képeket időrendben három csoportra osztottuk a könnyebb kereshetőség miatt. Jó böngészést!

2014-09-26

Egy első félmaraton története - Pintye Timi

Jobbnál jobb félmaratoni történeteket kapunk azoktól, akiknek a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton volt az első. Az uraktól ezúton kérünk elnézést, de most ismét egy hölgy meséje következik. De van ám miből válogatni, tehát jönnek majd a sztorik, csak győzzétek olvasni őket! Tehát Pintye Timea: Az első versenyem, az első félmaratonom, az első…

2014-09-25

Körbebringáztuk a Balatont - hosszú film

Ki egy nap alatt a felét, ki két nap alatt az egész Balatont tekerte körbe, ki-ki a saját megszokott tempójában, de végeredményben mindenki élvezte a dolgot. Ez volt a K&H mozdulj! 2 napos Balaton-kerülő bringatúra, és kistestvére, a K&H mozdulj! 1 napos balatoni bringatúra. Összefoglaltuk 8 percben a két napot, kattintás után már nézheted is!

2014-09-26

Holnap újra Spuri Szabadidősport Magazin!

Holnap újra jön Spuri Szabadidősport Magazin az M1 műsorán! Benne a témák megszokott megszokott változatossága, még a Pireneusok csúcsára is feljutunk. Kíváncsi vagy, mi fér bele ebbe a majdnem fél órába? Nem kell már sokat várni. Annyit elöljáróban, hogy a tekeréstől a futáson keresztül egészen a futsalosokig jutunk majd el... Érdemes lesz megnézni!

2014-09-25

Mostantól lehet szállást foglalni a 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonra!

7 hét múlva jön a BSI szenzációs szezonzáró bulija negyed-, egyharmad-, fél, és egész maratonnal! Mától lehet szállást foglalni az Erzsébet Szállodák Siófokban (volt Hotel Aranypart). A szállás költségét SZÉP kártyával nem tudod kiegyenlíteni.

2014-09-25

Ismerd meg az adidas maratoni iramfutóit!

Előfordulhat, hogy a táv első felében minden megy a terv szerint, aztán valahogy elfogy a szufla. És nem tudják, hogy a rettegett fal hogyan mászható meg, hogyan győzhető le a mumus. A vége pedig az, hogy nem sikerül a kitűzött célt elérni - noha annyira megvalósíthatónak tűnt. AZ ADIDAS IRAMFUTÓK - akik tartják helyetted a tempót!

2014-09-25

Lazulj a maraton után egy néptánc előadással!

Tedd teljessé a 29.SPAR Budapest Maraton® Fesztivál élményét egy fergeteges néptánc előadással! Ne aggódj, a lábaidat most nem kell használnod, azok most pihenhetnek. Kényeztesd magad egy nem mindennapi élménnyel, amit a Nemzeti Táncszínházzal közösen szervezett néptánc bemutató nyújt neked a verseny napján este 8-kor!

2014-09-25

Egy könnyed, sportos délután - találkozzunk hétvégén a Királydombnál!

Holnapután! Fuss vagy gyalogolj egy jót a Városligetben, a Királydomb mellett a 7. kerületi Futó- és Gyaloglónapon szeptember 27-én! Gyönyörű az őszi Városliget, az idő ilyenkor még nem a zord arcát mutatja, válogathat az egész család tehát a távokból: 1507 méter futás vagy gyaloglás, 5007 méter futás... Ne hagyd ki!

2014-09-25

Budapest és a futóturizmus - kollégánk mesélt a Juventus Rádióban erről

Szeptember 27-e a Turizmus világnapja. Talán ezért is aktuális a következő rövid interjú sajtófőnökünkkel, Dobor Dezsővel a Juventus Rádió Sportbánya című műsorából, amit Bányász Árpád készített. Felvezetésül egy mondat, a többit hallgassátok meg ti! 2013-ban 10500 futóturista látogatott el Budapestre, akik átlagosan 3,4, összesen pedig 35500 vendégéjszakát töltöttek el nálunk.

2014-09-25

Moccanj, és futásoddal gyűjts értékes pontokat!

Imádsz futni, és rendszeresen jársz versenyekre? Vagy csak most kezdesz ráérezni az ízére? Akkor itt az ideje, hogy regisztrálj a Coca-Cola Testébresztő oldalán, és a 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon bezsebeld a 200 Testébresztő pontot!

2014-09-25

Lokomotív 424 teljesítménytúra és terepmaraton

A Lokomotív TE jövő szombaton, október 4-én rendezi a 30. jubileumi Lokomotív 424 teljesítménytúrát.

2014-09-25

Tíz kilométeres utcai OB először

Vasárnap Szombathelyen kerül sor Magyarország első 10 km-es utcai futóbajnokságára. Az OB négy korcsoport számára kínál versenyzési lehetőséget. A programban felnőtt, U23 és junior kategóriában a férfiak és nők részére egyéni és csapatverseny, az ifjúságiak részére 4x2,5 km-es váltó szerepel.

2014-09-25

Lépcsőteszt

Hogyan tudod kihozni magamból a maximumot az edzések során?

2014-09-25

Vasárnapig nevezz kedvezményesen a 29. SPAR Budapest Maratonra!

Alig több mint 2 hét van hátra a 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál rajtjáig, amelynek egyéni maratoni távjára már több mint 4700 futó nevezett, ennyi futóról lehet már tudni, hogy meg akarja csodálni a Hősök terét, a Várat, a Lánchidat... Budapestet. Nevezz szeptember 28-áig még kedvezményes áron!

2014-09-25

A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton jótékonysági eredményei

Szeptember 14-én nemcsak részvételi csúcs született a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton, hanem a verseny jótékonysági termése is figyelemre méltó volt. Több szervezet gyűjtött futó követei által a versenyt megelőző másfél hónapban, velük a kiállítók között is találkozhattatok, a Suhanj! pedig a már a rajtszám felvételnél is jelen volt. Partnereink összesen 3,3 millió jótékony Ft-ot gyűjtöttek össze.

2014-09-24

Peyer Zoltán, A jótékony iramfutó

Peyer Zoltán, a 29. SPAR Budapest Maraton® 3:30-as tempót diktáló iramfutója egyben az Élménykülönítménynek jótékony futója is, a súlyos beteg gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány futócsapatának tagjaként gyűjt a rászorulóknak.

2014-09-24

Őszi újdonságok a Futótárs alkalmazáson

Számos újdonsággal készült az őszi futószezonra a világ első magyar nyelvű futóalkalmazása, a Futótárs.

2014-09-24

Hétvégén ezeken a versenyeken használhatod a Spuri Aranykártyát

Esztergom, Mindszentkálla, Zebegény, Tápiószecső

2014-09-24

Negyvenévesen is versenyezne az olimpiai bajnok atléta

A riói olimpia helyett csak a 2017-es londoni világbajnokság után szándékozik visszavonulni a versenyszerű atletizálástól Felix Sanchez, a 400 méter gátfutás kétszeres olimpiai bajnoka.

A dominikai szülők gyermekeként az Egyesült Államokban született és ott is nevelkedett, de a Dominikai Köztársaság színeiben versenyző 37 éves futó az első olimpiai aranyérmét 2004-ben, Athénban szerezte, majd 2012-ben, Londonban is a legjobbnak bizonyult.

2014-09-24

K&H közönségszavazás eredménye

A szavazás eredménye alapján Biacsi Ilona és Csontos Piroska parasportolókat támogatja a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram. Mindketten atléták.

2014-09-24

Ott leszel a Normafa Futó- és Túranapon?

NORMAFA FUTÓ- ÉS TÚRANAP, október 25: Verseny a város felett! Fuss vagy túrázz 12 km-t a 12. kerületben! Fuss egy nagy kört a Normafa körül, vagy fuss egy kis kört a hegytetőn! Túrázz fel a Libegő alsó végállomásától Budapest legmagasabb pontjára (527 m), az Erzsébet-kilátóhoz!

2014-09-24

Lapozgasd a neten a 29. SPAR Budapest Maraton Fesztivál teljes programfüzetét!

Nyomtatva a rajtcsomagokba is bekerül majd, de addig is az interneten már megtalálható a 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál programfüzete információkkal, érdekességekkel, térképekkel. Bő két héttel az esemény előtt hasznos olvasmány - angol és magyar nyelven egyaránt. Lapozgassatok.

2014-09-24

Tótszegi István lelkész a Spuri Szabadidősport Magazinban szombaton!

Tótszegi István görögkatolikus parókus, kórházlelkész, akinek a ruhatárában a miseruha és a kórházi köpeny mellett egy ideje a futócipő is helyett kapott - ő, és sokan mások szombaton 12.50-től a Spuri Szabadidősport Magazinban! Ne hagyd ki! Íme egy újabb kedvcsináló filmecske!

2014-09-24

Létszámlimit a 29. SPAR Budapest Maratonon!

Nagy örömmel figyeljük, hogy évről évre egyre többen és többen neveztek eseményeinkre, ám előfordul, hogy egy adott versenyre muszáj egy felső létszámhatárt bevezetnünk. Így lesz ez most is, a 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál 42 és 30 kilométeres távján létszámlimit lesz.

2014-09-24

Nálunk is újra nézheted a teljes 29. Wizz Air Budapest Félmaraton teljes élő műsorát!

Éld át újra, nézd meg, mi történt a pályán és a rajt-cél környékén, amíg te épp másfelé futottál, hallgasd meg az interjúkat a futókkal, a szervezőkkel és másokkal, röviden: nézd meg a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton teljes élő műsorát archiválva a felmaraton.hu honlapon!

2014-09-23

Egy első félmaraton története - Kovács Barbara

Korábban szokás volt, hogy megírtátok nekünk, hogyan éreztétek magatokat első félmaratonotok teljesítése előtt, közben vagy utána. Most folytatjuk ezt a hagyományt. Olvassátok szeretettel kovács Barbara történetét!

2014-09-23

Körbebringáztuk a Balatont! - videó

A hétvége a BSI-nél most a kerékpározásról szólt, kicsit lazítottunk. Egy és két napos túra a Balaton vagy annak fele körül - ez volt a K&H mozdulj! 2 napos balatonbekülő bringatúra és kistestvére, az egy napos kör. Kellemes, kényelmes tempóban, ahogy jólesett. Nézd meg, hogyan is történt!

2014-09-23

Miklósa Erika cipőjének története a Spuri Szabadidősport Magazinban szombaton

Egy cipőnek is lehet története, pláne, ha világjáró cipő, például ott volt a New York City Maratonon is. Miklósa Erika erről és még sok másról is mesél szombaton 12:50-kor a Spuri Szabadidősport Magazin következő adásában! Nézzünk bele a műsorba!

2014-09-23

Mozgásvilág.hu Futó Tesztnap 2014

2014. szeptember 27-én, a Csillebérci Szabadidőközpontban a Mozgásvilág.hu ismét megrendezi tesztnapját!

2014-09-23

INOV-8 Hegyifutó Kupasorozat zárás Dobogókőn

Szeptember 20-án, szombaton zárult a 2014-es Hegyifutó Kupasorozatunk, Dobogókőn. A BBU Hegyi Fesztivál terepfutó versenye volt az utolsó kupafutam, ahol 18km-en 740m szintkülönbséget kellett legyőzni a versenyzőknek.

A Kupasorozatban az INOV-8 100.000 Ft-os ajándékát és az abszolút győzteseknek kijáró kupát Papp Ildikó és Szabó Sándor vihette haza.

2014-09-23

Kómában volt, járni se bírt, világbajnok lett

Camilla Pedersen egy évvel ezelőtt majdnem végzetes kerékpáros-balesetet szenvedett, kómába került, de sikeresen felépült, hovatovább a hétvégén megnyerte a hosszútávú triatlon-világbajnokságot a kínai Vejhajban (Weihai).

2014-09-23

Eltiltották Wallace Spearmont

Három hónapos eltiltással sújtotta Wallace Spearmont az Egyesült Államok doppingellenes ügynöksége (USADA), mivel a sprinter szervezetében tiltott szert mutattak ki egy ellenőrzés során.

A 200 méteren világbajnoki ezüst- és bronzérmes, a 4x100-as váltó tagjaként világbajnok futó júliusban egy edmontoni versenyen akadt fenn a doppingvizsgálaton.

2014-09-22

Egy könnyed, sportos délután - találkozzunk hétvégén a Királydombnál!

Fuss vagy gyalogolj egy jót a Városligetben, a Királydomb mellett a 7. kerületi Futó- és Gyaloglónapon szeptember 27-én! Gyönyörű az őszi Városliget, az idő ilyenkor még nem a zord arcát mutatja, válogathat az egész család tehát a távokból: 1507 méter futás vagy gyaloglás, 5007 méter futás... Ne hagyd ki!

2014-09-22

Szombaton Spuri Szabadidősport Magazin!

27-én, mint minden hónap utolsó szombatján újra jön Spuri Szabadidősport Magazin az M1 műsorán! Benne a témák megszokott megszokott változatossága, még a Pireneusok csúcsára is feljutunk. Az idén 42 éves Rippel Ferenc maratoni felkészülését is figyelemmel kísérjük az elejétől fogva, ebbe pillantatsz most bele kattintás után - a teljes anyagot pedig szombaton, 12:50-kor láthatod.

2014-09-19

Megkezdődött a margitszigeti futókör felújítása

2014. szeptember 22-én megkezdődött a futókör felújítása. A futók tájékoztatására plakátokat, és molinókat helyeznek ki egy ajánlott útvonal térképével - nézd meg!

2014-09-19

A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton hosszú filmje

Ez az a tizenegy perc, ami magába foglalja a 21 kilométert, a babakocsis futók szenzációs rekordját, két fura maskarás takarítónénit, akik csak a lutoni gépet akarták elérni, de furcsállták a 21 kilométert a gépig( közben meg leporolták a riportert), Kokót és Lillát és még mi minden szépet és jót! Nézd is meg, hogy mit: tizenegy perc emlék, tizenegy perc félmaraton.

2014-09-19

Egy hét múlva rajtol a Spartathlon

Pontosan egy hét múlva, hagyományosan szeptember utolsó péntekén rajtol el a világ egyik legnehezebb aszfaltos ultrájának tartott Spartathlon. A verseny, ahol minden teljesítő győztes, egyre több futót vonz, hazánkból is. Idén 30 magyarnak (köztük 3 nem az országban élő kettős állampolgárnak) szurkolhatunk!

2014-09-19

Ötszáz kilométeres futás a román forradalom emlékére

Juhos Gábor hosszútávfutó az erdélyi Nagyváradon fut 2014. szeptember 18-án. A sportoló a Via revolutia nevű futás keretében szeptember 25-ig 539 kilométert teljesít a Temesvár-Arad-Nagyvárad-Székelyhíd-Érmihályfalva-Szatmárnémeti-Szilágymenyő-Zilah-Kolozsvár útvonalon az 1989-es, Temesvárról kirobbant román forradalom emlékére.

2014-09-19

Hegyifutó VB , különleges pályán

Jubileumi, 30. Hegyifutó Világbajnokságot rendeztek az elmúlt hétvégén az olaszországi Massa városában és a környező hegyekben. A VB különlegességét a pálya vonalvezetése jelentette, hiszen a carrarai márványbányában kellett futni sziklákon, alagútban, szűk, néhol veszélyes ösvényeken, nagyon meredek fel- és lefelé részeken.

2014-09-19

Új e-edzések indulnak!

Szeptember 22-től elindul a 11. Balaton Maraton és Félmaraton, félmaraton (21 km) és az 1/6 maraton (7 km) távjának 8 hetes edzésterve. Ha indulsz ezeken a távokon, bátran iratkozz fel már most!

2014-09-18

Foglalj szállást időben a 8. SPURI Balaton és Félbalaton Szupermaratonra!

Körbefutni a Balatont négy nap alatt egyénileg, váltóban... csodálatos! Ezt egyre többen tudják, tapasztalták. No igen, de hol alszik ez a rengeteg ember? Gond egy szál se, hiszen mindegyik éjszakára egyben, vagy külön-külön is lehet szállást foglalni nálunk ott, ahol már tavaly is sikerült elszállásolni azt a sok futót és kísérőiket, akik velünk tartottak.

2014-09-18

Kilian Jornet és Emelie Forsberg győztek a SkyrunnerŸ Ultra sorozatban

A megállíthatatlan Kilian Jornet (Salomon) megnyerte a The Rut 50K futamot Montanában, és ezzel együtt megszerezte a 2014 SkyrunnerŸ Ultra Series sorozatgyőzelmét is. A hétvégi esemény mellett megnyerte a Lone Peak Vertical KilometerŸ futamot is. Rövid vagy hosszú, gyors vagy technikás - Kilian minden terepen otthon van.

2014-09-18

Közös maratoni felkészülési futások a Bohócdoktorokkal és a futónagykövetekkel a hét végén

Ez a hét vége sem maradhat el olyan közösségi futások nélkül, amiknek a célja már kifejezetten a felkészülés a 29. SPAR Budapest Maraton®-ra. És most nem csak futónagyköveteink aktiválják magukat, de néhány bohócdoktor is ráfordul a felkészülés célegyenesére. Ha kedved van, tarts velük, írjuk a részleteket!

2014-09-18

dm Fuss babakocsival rekord állítás - kipipálva!

A hét végén egy érdekes - és sikeres - rekordkísérlet tanúi lehettek azok, akik a Ligetkör futamánál szurkoltak - vagy épp futottak. Blogjában Nyári Fruzsi, a "legtöbb babakocsis egy versenyen" magyar rekordjának kiötlője leírta, hogy anyukaként, futóként és a kísérlet szervezőjeként hogyan élte meg az egész eseményt, a sztorit onnan vettük át, köszönjük! Olvassátok szeretettel!

2014-09-18

A téli Spuri előfizetői játék értékes díja: OTO Chili kockahas gép

Megjelent az őszi Spuri Futómagazin - és már elő lehet fizetni a következő négy számra! Előző cikkünkben már bemutattuk a Spuri Futómagazin előfizetői játékának egyik téli nyereményét, a Columbia sportruházatot, amit a nyertes többféle funkciójú öltözék közül választhat majd ki. Most ismerd meg a játék fődíját, egy OTO Chili kockahas gépet!

2014-09-17

Budapesten tart előadást a Cooper-teszt kidolgozója

A fizikai állapot felmérésére világszerte évtizedek óta alkalmazott Cooper-teszt, az állóképességet mérő 12 perces futás kidolgozója, Kenneth H. Cooper a legismertebb előadója a Minőségi testnevelésről szóló, szerdán kezdődő budapesti nemzetközi konferenciának.

2014-09-17

50 000 kilométert futott az ír Forrest Gump

Négy évig tartó világkörüli futóútja során mintegy 50 000 kilométert tett meg az egykori ír építőmunkás Tony Mangan.

2014-09-17

VII. Aradi Vértanúk Emlékfutás

Ünnepi megemlékezés, koszorúzás, emlékfutás Tarcalon.

2014-09-17

Írd meg nekünk félmaratonod történetét!

Megvolt a BSI - és Magyarország - eddigi legnagyobb félmaratonja (sokaknak az első félmaratonja), így aztán ideje, hogy meséljetek róla. Hogy tetszett? Milyen volt? Írd meg nekünk a félmaratonod történetét, amit aztán, ha elég olvasmányos (vagyis az "odaálltam, oszt' futottam, és kész" jellegűnél azért részletesebb, folyamatosan meg is jelentetünk a www.felmaraton.hu oldalon. Ennyire egyszerű az egész.

2014-09-17

Már nevezhetsz új őszi eseményünkre, a Normafa Futó- és Túranapra!

NORMAFA FUTÓ- ÉS TÚRANAP, október 25: Verseny a város felett! Fuss vagy túrázz 12 km-t a 12. kerületben! Fuss egy nagy kört a Normafa körül, vagy fuss egy kis kört a hegytetőn! Túrázz fel a Libegő alsó végállomásától Budapest legmagasabb pontjára (527 m), az Erzsébet-kilátóhoz!

2014-09-17

Nyereménysorsolás a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon

A 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon ajándéksorsolásra is sor került, azonban nem mindenki volt ott a nyeremény átvételénél.

2014-09-16

29. Wizz Air Budapest Félmaraton rövid film

Nem volt nehéz jó kis filmet fabrikálni a hétvégi eseményből, hiszen nagyon sokan voltatok, nagyon mosolygósak, és az időjárás is kegyes volt hozzánk, noha álló héten keresztül felhőszakadással ijesztgettek bennünket a meteorológusok. Aztán mégis milyen remek félmaraton lett a dologból! De tényleg, milyen? Nézd meg magad!

2014-09-16

Változás a K&H mozdulj! 2 napos Balaton-kerülő bringatúra rajtszámátvételével kapcsolatban!

Figyelem! A korábbi információktól eltérően a K&H mozdulj! 2 napos Balaton-kerülő bringatúra, illetve a K&H mozdulj! 1 napos balatoni bringatúra rajtszámai csak a helyszínen vehetők át!

2014-09-16

Megmondjuk, mire jó egy rajtszám a verseny után?

Konkrétabban a 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál valamely távjának rajtszámáról van szó... ugyanis, mint ahogy az már megszokott, az esemény után ezek a rajtszámok bizonyos kedvezményeket érnekj, nem árt tehát verseny után megőrizni azokat! Soroljuk is, hogy idén mi jó jár egy-egy felmutatott rajtszámért!

2014-09-16

A szeptemberi Spuri Szabadidősport Magazin adásából...

Szeptember 27-én, szombaton 12.54-től 13.20-ig hatodszor jelentkezik majd az M1 műsorán a Spuri Szabadidősport Magazin. Kíváncsi vagy, mi fér bele ebbe a majdnem fél órába? Nem kell már sokat várni, mindjárt elolvashatod. Annyit elöljáróban, hogy a tekeréstől a futáson keresztül egészen a futsalosokig jutunk majd el... Érdemes lesz megnézni!

2014-09-16

Jótékonyság, természetesen, a 29. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon is!

Már régóta hagyomány, hogy eseményeinken teret adunk különböző alapítványok, jótékonysági civil szervezetek tevékenységének, összekapcsolva a kellemeset a hasznossal. Így lesz ez a 29. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál napján is. Ismerjétek meg, mely szervezetekkel találkozhattok majd az esemény kapcsán október 11-én!

2014-09-16

A NOB-elnök a Nemzetközi Fair Play Bizottságot dicsérte

Szorosabb együttműködést tervez a jövőben a Kamuti Jenő elnök által irányított Nemzetközi Fair Play Bizottsággal (CIFP) a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

Thomas Bach, a NOB elnöke levélben, amelyet a CIFP hétfőn juttatott el az MTI-hez, köszönte meg Kamuti Jenőnek szervezete munkáját, külön kiemelve szerepvállalását a nankingi ifjúsági olimpián.

2014-09-16

Kutyájával edzett Szabó Zsófi

Katus Attilával, Szabó Zsófival és Bártfalvi Sanyival rendezték meg a múlt hétvégén azt a kutyás futást, amelyen több százan vettek részt négylábú kedvenceikkel.
A nem mindennapi futáson a futamok mellett egész napos kutyás programokon vehettek részt az érdeklődők.

2014-09-15

Miért a Gillette?

A borotválkozás egy olyan rendszeres elfoglaltság, ami a futással ellentétben sajnos nem növeli sem az edzettséget, sem endorfin termeléssel nem jár, de ettől még nem feltétlenül kell lemondani közben a kényelemről, ahogy a futók sem mondanak le róla, amikor a legoptimálisabb futócipőt keresik.

2014-09-15

Magyar csapat a Red Bull Dolomitenmann multisport viadalon

A Kovács László, Dósa Richárd, Járdán Zsolt, Nagy László összeállítású magyar csapat idén is teljesítette a világ egyik legnehezebb extrémsport-versenyét, a 27. Red Bull Dolomitenmannt, amely hegyifutásból, siklóernyőzésből, kajakból és hegyikerékpározásból áll, mindez embertpróbáló terepen.

2014-09-15

A GEAC-BEAC-IKARUS csapat végzett az élen

A jó küzdőszellem, a változatos versenyek és a pontverseny alakulásának izgalma a második napon is jellemezte a sikerrel felújított MASZ Csapatbajnokság döntőjét. Vasárnap már nem volt szerencséje a rendezőknek, résztvevőknek a körülményekkel. Küzdve az időjárással - esővel, viharszünettel tarkítva sikerült végül befejezni a viadalt.

2014-09-15

III. VEHÍR FUTÓGÁLA

Harmadik alkalommal tartják meg a vehir.hu futógálát szeptember 21-én Veszprémben. Általános iskolai 6x400 méteres váltó futás, valamint 2, 7, illetve 21 kilométeres félmaraton várja a sportolni vágyókat.

2014-09-15

Fuss 2015-ben 2015-öt!

Deja vu érzésed van? Nem csodáljuk! Hiszen tavaly előtt néhányan tesztelték, idén több mint 2600-an léptek be a facebook csoportba, és még többen próbálták megfutni idén a 2014 kilométert - jövőre tehát folytatjuk. 2015-ben megpróbálunk 2015 kilométert futni. Idén a sokezer ember egymást erősítve próbálja elérni a kitűzött célt, idén készült nekik egy gyönyörű technikai mez is, ami büszkén hirdeti, mit vállaltak... sárga-fekete pólóikat gyakran láthattad futóeseményeinken. 2015-ben pedig akkor újra... De miről is van szó?

2014-09-15

Az összes befutófilmet megnézhetitek!

Gyorsak vagyunk? Feltöltöttük, publikáltuk, most hírt adunk róla: a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton rajt- és az összes befutófilmje, valamint a Ligetkör befutófilmjei már elérhetőek a Spuri WebTV-n. Csak kattints, válaszd ki a megfelelő videó linkjét, és nézd meg a befutódat!

2014-09-15

Elérhető a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton teljes archivált élő közvetítése!

A hét végén - az esemény történetében először - több kamerával, több helyszínről különböző portálokon élőben közvetítettük a teljes félmaratoni versenyt, itt-ott érdekes riportokkal, interjúkkal gazdagítva azt. A hosszabbitas.hu oldal üzemeltetői elérhetővé tették most mindenki számára a közvetítés anyagát az elejétől a végéig, tehát sok órányi emlék érhető ezen túl "az idők végezetéig"...

2014-09-15

Makaci telefonja panírba fojtotta bánatát

Makaci Aranka, minden Cordon Bleu-k szakácsa ismét helyzetbe hozta telefonját, Küzmös Béla a kanyarban sincs!

2014-09-15

A Spuri Futómagazinnal most sokan nyertek!

Reméljük, sok embernek szerünk ezzel a hírrel örömöt, hiszen a hétvégi 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon minden megvásárolt lapszámmal esélyt kapott az olvasó a nyerésre (ingyen indulás a 11. Balaton Maraton és Félmaraton valamelyik távján), illetve megtörtént a szokásos, előfizetők között történő sorsolás is, ahol értékes nyeremények találtak gazdára. Lássuk akkor!

2014-09-15

VI. Zsámbéki templomfutás

Budapesttől mintegy 30 kilométerre a festői szépségű Zsámbékon rendezik meg a 2014. szeptember 20-án a Zsámbéki Templomfutást és Családi Napot. A jótékonysági célú rendezvény bevételéből egy halmozottan sérült kislány terápiáját támogatnák.

2014-09-14

Rekordlétszám a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon

13500-ra növekedett a versenyre nevezők száma szemben a tavalyi 12850-el. Egyéniben soha ennyi futó nem indult, 9250 nevezést regisztráltunk! A duóban és trióban futók száma is rekord, 1400 csapat adta le a nevezését.

2014-09-13

A képernyőn a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton élőben

Ugye, nem felejted?
Rendező: a BSI
Főszerepben: a futók
2014. szeptember 14-én reggel 8 órától a futaneten, az Origón és a hosszabbitas.hu oldalakon élőben nézhetik ismerőseid, barátaid az eseményt.

2014-09-12

A BSI nevezési irodája hétfőn zárva lesz!

Figyelem! A 29 Wizz Air Budapest Félmaraton utáni munkálatok miatt a BSI nevezési irodája 15-én, hétfőn zárva lesz. Tehát semmilyen ügyet intézni nem lehet sem személyesen, sem telefonon. Az online nevezés természetesen folyamatosan üzemel. A megértéseteket köszönjük.

2014-09-23

Mozgásvilág.hu Futó Tesztnap 2014

2014. szeptember 27-én, a Csillebérci Szabadidőközpontban a Mozgásvilág.hu ismét megrendezi tesztnapját!

2014-09-23

Mozgásvilág.hu Futó Tesztnap 2014

2014. szeptember 27-én, a Csillebérci Szabadidőközpontban a Mozgásvilág.hu ismét megrendezi tesztnapját!

2014-09-11

Találkozzunk az OMV sátorban

Várunk a Wizz Air Budapest Félmaratonon felállításra kerülő OMV sátorban a Petőfi Csarnok mögötti Nagyréten!

2014-09-11

30. WMRA Hegyifutó világbajnokság-Magyar csapattal

Szeptember 14-én rendezik meg Olaszországban (Casette di Massa, Toscana) a Hegyifutó világbajnokságot, amelyre mi, magyarok teljes csapattal utazunk. IAAF által támogatott világeseményre 40 ország futó jelezték részvételüket.

2014-09-11

Kipsang és Keitany is rajthoz áll New Yorkban

A világcsúcstartó Wilson Kipsang és a kétszeres londoni bajnok Mary Keitany is rajthoz áll november 2-án a New York City Maratonon.

2014-09-11

Ismerd meg a téli Spuri előfizetői játék értékes díját: Columbia sportruházat!

Megjelent a Spuri Futómagazin, tehát előfizetni már csak a következő, 2014 tél - 2015 ősz időszakára lehet. De nem kell aggódni, a most előfizetők neve is bekerül a kalapba (a régi, még élő előfizetéssel rendelkezőkéivel együtt), amiből minden új szám megjelenésekor kihúzzuk a nyerteseket. Nézzük meg hát egyenként, miket lehet nyerni a novemberi sorsoláskor!

2014-09-11

Ha ezt a két tonna érmet egy ember nyakába kéne akasztani...

Nos, tegnap annak rendje és módja szerint hozzávetőlegesen 2200 kilónyi befutóérem érkezett a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton résztvevői számára. szerencse, hogy épp elegen lesztek rá, hogy ezt a hatalmas mennyiséget elosszátok egymás közt, így minden nyakba jut egy-egy... Mert tényleg: mit csinálnánk, ha mindet nekünk kéne hordani, ugye? Nos, nézzétek meg - a tervek után végre - az igazi éremről is a képet!

2014-09-11

Első maratonjukra készülők, figyelem!

Felsejlett benned a gondolat, hogy egyszer, valamikor a közeli vagy távoli jövőben jó volna egy maratont futni? Biztosan sokan vannak még így ezzel... Akkor hát miért is ne diskurálnátok a felvetődött gondolatokról, a motivációkról és minden másról? Miért is ne edzhetnétek valósan vagy virtuálisan együtt, egymást segítve? Éppen ezért létrehoztunk egy facebook csoportot - csak nektek!

2014-09-11

Újra itt van a nagy csapat: a Kokó-Lilla kettős ismét a félmaraton rajtjánál

2012-ben kezdődött minden. Ugyanabba a rajtzónába kerültek a félmaratonon. Bár a céljuk egy volt, legyőzni a "legyőzhető távot", akkor még egymástól függetlenül vágtak neki a megmérettetésnek. Gál Lilla, aki gyerekkora óta mozgássérült, kerekesszékesként és akkori Suhanj!-os kísérőjével, Kovács Kokó pedig egyéniben indult a versenyen. A közös szenvedély, a futás hamarosan barátságot szült, majd elkezdődött a felkészülés a 2013-as Budapest Félmaratonra, ahol már Kokó futva tolta végig Lillát. 2014-ben pedig újra itt vannak, és már alig várják a kezdést.

2014-09-09

Lazulj a maraton után egy néptánc előadással!

Tedd teljessé a 29.SPAR Budapest Maraton® Fesztivál élményét egy fergeteges néptánc előadással! Ne aggódj, a lábaidat most nem kell használnod, azok most pihenhetnek. A verseny során a város legszebb részein róttad a kilométereket és mindent megtettél kitűzött célodért. Ezek után kényeztesd magad egy nem mindennapi élménnyel, amit a Nemzeti Táncszínházzal közösen szervezett néptánc bemutató nyújt neked a verseny napján este 8-kor!

2014-09-10

A kisebb távok érmei a 29. SPAR Budapest Maratonon

Már azt hitted, hogy csak a maratonisták és a 30 kilométert futók kapnak érmet októberben? Hát nem! A Flora Maratonstaféta, a Riska Minimaraton és a Danone Maratonka résztvevői számára is készül egy különleges érem, amiért érdemes benevezni! Kíváncsi vagy rá? Kattints gyorsan, és meglátod!

2014-09-10

Első félmaratonodra készülsz? Keresd meg a társaidat!

Mindig van olyan, aki élete első félmaratonját tervezi. Nem biztos, hogy a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon, lehet, hogy majd csak novemberben - az is lehet, hogy egészen az út elején tart még, most ismerkedik a kilométerekkel. De a terv megvan már. Hogy a motiváció és a jókedv, no, és a társak se hiányozzanak a felkészülésben, mi létrehoztunk egy csoportot "Első félmaratonomra készülök" néven. Lépj be bátran!

2014-09-10

A nevezési iroda 11-én és 12-én zárva lesz!

Mint azt már korábban is megszokhattátok, nagyobb eseményeink előtt pénteken, és sokszor csütörtökön is zárva van a bsi nevezési irodája. Most is így lesz ez a 29. Wizz air budapest félmaraton előkészületei miatt. tehát sem rajtszámot átvenni, sem nevezni, sem egyéb ügyeket intézni nem lehet majd. Az online nevezés természetesen zavartalanul üzemel majd. Nevezésre, rajtszámátvételre legközelebb már csak a helyszínen lesz lehetőség.

2014-09-10

21 kilométernyi talpalávaló

Már megszokott, hogy az őszi félmaratonon szinte nincs olyan kilométer, ahová ne hallatszana el valamelyik, útvonal mentén muzsikáló zenész hangja - nem lesz ez másként most sem. A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton útvonalán ugyanis 15 ponton is hallhatsz valamiféle zenét. Kíváncsi vagy, hogy pontosan mit és hol? Kattints!

2014-09-10

Szakaszos rajt és iramfutók a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon

A rajt a nagy indulói létszám miatt SZAKASZOS RAJT lesz. Ez azt jelenti, hogy a mezőnyt megközelítőleg 4 egyenlő részre fogjuk osztani, tehát 4 hullámban indítjuk a résztvevőket. Ezért fontos tudni azt is, hogy ha iramfutók segítségét szeretnéd igénybe venni, akkor hol találod őket.

2014-09-10

Magyar siker Prágában

A Sokoldalúság Olimpiája döntőjében vett részt a négy fiúból és négy leányból álló ARAK és Győri AC közös csapat a Prágában rendezett hagyományos "OVOV" versenyen.
A kétnapos találkozón a 2000-2004 között született fiatal atléták 10 versenyszámban léptek pályára az elmúlt hétvégén.

2014-09-10

50 km országos ultrafutó bajnokság és ATOMfutás

A hétvégén került sor a Paksi Atomfutás keretében az 50 kilométeres ultrafutó országos bajnokságra. A férfiaknál Zsigmond Előd, a hölgyeknél Kis-Prantner Krisztina diadalmaskodtak.

2014-09-10

Terepfutás - verseny 7 völgyön át

Szeptember 6-án rajtolt a lengyelországi Krynica városából a Bieg 7 Dolin ultratávú terepfutóverseny, a mezőnyben három magyar futóval. Papp Gergő, Németh Csaba és Karlowits-Juhász Tamás természetesen nem jött haza érmek nélkül.

2014-09-10

ŐSZI ÚJDONSÁGOK A HERVISBEN

Beköszöntött az ősz! Hamarosan lehullnak a fák levelei és napról napra csökken hőmérséklet. Futás közben is alkalmazkodni kell az időjárás változásához. Az őszi napos idő mellett, érdemes felkészülni az esősebb, hidegebb napokra is.

2014-09-10

Vasárnap Kovács Patricia is megfuttatja Hanna Lujzát

Ha itt az ősz, itt a futószezon, amely szeptember 14-én a 29. Wizz Air Budapest félmaratonnal kezdődik. A dm fuss babakocsival a Ligetkörön viszont idén debütál. A 3,4 km-es távon indulhatnak anyukák, apukák, nagyszülők babakocsis gyermekeikkel, unokákkal. A babakocsis futás egyúttal rekordkísérlet is lesz, melyen ismert személyek is rajhoz állnak.

2014-09-09

ÚJ ŐSZI ESEMÉNYÜNK: 7. kerületi Futó- és Gyaloglónap

Egy csodás újdonság: fuss vagy gyalogolj egy jót a Városligetben, a Királydomb mellett a 7. kerületi Futó- és Gyaloglónapon! Az ősz még csak a szépségével mutatkozik a Ligetben, az idő ilyenkor még nem a zord arcát mutatja, válogathat az egész család tehát a távokból: 1507 méter futás vagy gyaloglás, 5007 méter futás...

2014-09-09

Ha mehetnéked van már, mi még dobunk a hangulaton!

Már csak ötöt kell aludni, és itt van az ország legnépszerűbb félmaratonja, a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton. ilyenkor már nem kell nagyon futni, inkább a pihenésé a főszerep. Viszont fejben futni, készülni, felspanolni magadat szabad. Ehhez még egy kis segítséget is adunk. Nézd meg a filmet, nézd meg, mi lesz itt öt nap múlva!

2014-09-09

Nézz bele a Spuri Magazinba, míg a rajtszámodat megkapod!

Ma és holnap még átveheted a rajtszámodat a BSI-nél a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonra. Várakozás közben olvass bele a Spuri Futómagazin őszi számába, amit a helyszínen meg is vásárolhatsz. És ugyanitt elő is fizethetsz a következő 4 számra!

2014-09-08

Holnap, azaz szeptember 9-én, Podiart az Örs vezér téri Spuri Futóboltban!

Holnap, azaz szeptember 9-én 10-18 óra között az Örs vezér téri Spuri Futóboltban vendégeskedik a Podiart. Speciális talpbetétekkel kapcsolatos tanácsokat adnak.

2014-09-08

Felpörgött a jótékonyság a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton kapcsán!

A 29. Wizz Air Budapest Félmaratonra hirdetett jótékonysági programunk három jó ügye mellé 45 követ állt. Az eddig összegyűjtött adomány elérte a 2,1 Millió Ft-ot, tehát jó úton haladunk, de még mindhárom jó ügy várja az adományokat! Ne feledjétek, a BSI mindhárom ügy mellet korteskedik és gyűjt!

2014-09-08

Hírünk a nagyvilágban - Franciaország

A tavalyi SPAR Budapest Maraton® Fesztiválra Franciaországban is csodás anyagban emlékeztek. Sorozatunk legújabb darabjában a Running Attitude című lap írására csodálkozhattok rá, természetesen, ahogy ezt megszoktátok, két nyelven. Jó szórakozás!

2014-09-08

Wizz Air Hitelkártyával könnyebben elérhető a következő futóverseny helyszíne

Mert ezzel a kártyával minden vásárlással 100 forintonként 2 pontot gyűjthetsz, amelyeket egy az egyben forintokra válthatsz, és Wizz Air repülőjegyre, valamint egyéb utazási szolgáltatásokra használhatsz fel! Ha a Wizz Air Hitelkártyával vásárolsz repülőjegyet, 100 forintonként 4 pont jár. Ráadásul az igénylés után rögtön 10.000 üdvözlő ponttal ajándékozunk meg, illetve díjmentesen tagja lehetsz a Wizz Discount Clubnak is! Így a repülőjegy is olcsóbb!

2014-09-08

Farah győzött, Keitany pályacsúcsot futott a Great North Runon

Vasárnap került sor az IAAF arany cimkéjét viselő Bupa Great North Run félmaratonra, ahol nagy csatában végül Mo Farah szerezte meg az abszolút győzelmet, míg a hölgyek versenyében Mary Keitany pályacsúccsal lett első.

2014-09-08

Pars Krisztián nyerte az IAAF kalapácsvető sorozatát

Szombaton Rietiben befejeződtek az idei IAAF Hammer Throw Challenge versenyei. A viadalon 80,78 méteres dobással Pars Krisztián a második helyen végzett, de a sorozatot az olimpiai- és Európa bajnok kalapácsvető négy éven belül harmadszor is megnyerte.

2014-09-08

17 szakosztály osztozott a 26 bajnoki címen

A 2014. évi Országos Váltóbajnokságon 17 szakosztály versenyzői állhattak fel a dobogó legfelső fokára, a benevezett csapatok 85 százaléka rajthoz állt. Az újoncoktól a felnőttekig programot adó versenyen legtöbb első helyet, szám szerint hármat - hármat az ARAK, a GEAC és a VEDAC váltócsapatai szereztek.

2014-09-08

Megjelent a Spuri Futómagazin őszi száma!

Megjelent az őszi Spuri Futómagazin, amit, ha nem fizettél elő, bizony sietned kell megvenni, mert hamar elkapkodják újabban! Nos, nézzünk bele, milyen témák lesznek a legfrissebb számban! Lapozzuk át virtuálisan - és ha szeretnéd, hogy tényleg jusson belőle, legközelebb már jó lesz előfizetni! És ne feledd, hogy előfizetéseddel még nyerhetsz is, nem is akármiket!

2014-09-08

Ajándék a Wizz Air-től a félmaraton résztvevőinek

Jó hír a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton összes résztvevőjének, hogy a Wizz Air az összes induló számára egy-egy 20 eurós vouchert helyez el a rajtcsomagba, ami bármely, a Wizz Air által üzemeltetett járatra beváltható. Már ezért is megéri futni, nem?

2014-09-08

A veszprémi Kovács Tamás országos bajnoki címe megvédésére készül

A 29. Wizz Air Budapest Félmaratonnal egyidejűleg rendezett országos bajnokságok történetében férfi vonalon eddig még senki sem tudott duplázni. Idén erre készül a 31 éves veszprémi Kovács Tamás.

2014-09-08

A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton rajtszámátvétele

Hétfőtől jöhet minden nevezett felvenni a hétvégi versenyre a rajtszámát, a rajtszámátvétel helyszíne a korábban UFO hangárnak nevezett csarnok lesz. A nevezési iroda működésének rendje és ideje a hét első három napjában ennek megfelelően módosul, csütörtökön és pénteken pedig az iroda zárva lesz. Természetesen a SPURI Futóbolt nyitvatartása is módosul... Lássuk a részleteket!

2014-09-08

A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton programfüzete

A rajtcsomagban is megtalálod, de már a rajtszámfelvétel előtt is lapozgathatod a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton pontos menetrendjét, technikai információit, valamint érdekességeit tartalmazó információs kiadványunkat - kényelmesen, a monitoron! Csak kattintanod kell.

2014-09-05

Wizz Air Félmaraton portrék - IV. rész

Az ember, aki 10 km-t futott az óceán közepén

Szentesi Kálmán nem tanult meg vízen járni, viszont 2010-ben egy luxushajó alkalmazottjaként - további 1 millió futóval együtt világszerte - lenyomott 10 kilométert egy futógépen, majd eredményét feltöltötte a versenyt szervező márka honlapjára.

2014-09-08

A veszprémi Kovács Tamás országos bajnoki címe megvédésére készül

A 29. Wizz Air Budapest Félmaratonnal egyidejűleg rendezett országos bajnokságok történetében férfi vonalon eddig még senki sem tudott duplázni. Idén erre készül a 31 éves veszprémi Kovács Tamás.

2014-09-05

Szociális szabadkártya - eredményhirdetés

Augusztus utolsó napjáig fogadtuk a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonra idén újdonságként meghirdetett "szociális szabadkártyás" pályázatokat. A szándékunk az volt, hogy olyan egyébként rendszeres futóink is rajthoz állhassanak versenyünkön, akik azért nem neveztek, mert anyagi, szociális helyzetük ezt most nem tette lehetővé.

2014-09-08

A képernyőn a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton élőben

Rendező: a BSI Főszerepben: a futók 2014. szeptember 14-én reggel 8 órától a futaneten, az Origón és a hosszabbitas.hu oldalakon élőben nézhetik ismerőseid, barátaid az eseményt.

2014-09-05

Amikor még a busz is ellenfél... Brutálhosszú film!

Olyanról már hallott a világ, hogy a buszon egy ellenőr elől szalad az ember, de hogy csak azért futkosson valaki a lépcsőjén és a székek között fel meg alá, mert az ott van, nos, az csak egy helyen volt lehetséges: a BURGER KING® Brutálfutás Budapest 1.0-n. Ha kíváncsi vagy a többi részletre is, nézd csak meg: elkészült az esemény hosszú filmje!

2014-09-04

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe! - Kisorsoltuk a nyerteseket!

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe!
Kisorsoltuk az 5 szerencsés nyertest!

2014-09-04

Megjelent a SHAPE legfrissebb lapszáma!

Ízelítő a tartalomból:
. Lesd el Cindy Crawford tippjeit, és hozd ki magadból és az edzésedből a legtöbbet!
. Gondolkodsz a cukor elhagyásán? Sarah Wilson 5 szenzációs recepttel megadja a kezdő lökést!

2014-09-04

Fotózás a Wizz Air Hitelkártya sátorban a Félmaratonon!

Gyere el az Erste Bank Wizz Air Hitelkártya sátorába a Félmaratonon, és készíts fotót magadról kedvenc városodban vagy nyaralóhelyeden! Ha a fotózás után ügyesen kitöltöd a totónkat és jól tippelsz, az élményen kívül a 3 db 70 000 forint értékű Wizz Air ajándékutalvány egyikét is megnyerheted.

2014-09-04

Hétvégi versenyajánló: Paks, Rákoskeresztúr, Tura

A hétvégén három helyen is tudod használni a Spuri Aranykártyát!

2014-09-04

Nyolcvannégy magyar sportoló az antwerpeni Speciális Európa Játékokon

Nyolcvannégy sportolóból álló magyar küldöttség vesz részt Antwerpenben a szeptember 13-tól 20-ig sorra kerülő Speciális Európa Játékokon.

2014-09-04

Elhunyt Rozsnyói Sándor olimpiai ezüstérmes atléta

Hosszú, súlyos betegséget követően, életének 84. évében kedden Ausztráliában elhunyt Rozsnyói Sándor, aki az 1956-os melbourne-i olimpián vitatott körülmények után végül ezüstérmet vehetett át a 3000 méteres akadályfutás eredményhirdetésekor.

2014-09-03

Csatlakozz a dm fuss babakocsival rekordkísérletéhez szeptember 14-én!

Szeptember 14-én rekordkísérletre várják a sportos kismamákat, apukákat, nagyszülőket babakocsis kisgyermekekkel. A Fuss babakocsival Egyesület és a dm drogéria közös célja, hogy a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton betétszámán, a Ligetkörön minél több babakocsis futó álljon rajthoz. A 3,4 km-es táv teljesítésével a kismamák közösségi sportolását szeretnék népszerűsíteni.

2014-09-03

Kawauchi idei ötödik maratoni pályacsúcsa

A városi maratonokat figyelemmel követő sporttársaknak nem kell bemutatni a japán amatőr-profi maratonista Yuki Kawauchit, aki elképesztő mennyiségben futja a jobbnál jobb maratonokat. A múlt hétvégén Perth-ben állt rajthoz a City to Surf maratonon és pályacsúccsal győzött.

2014-09-03

Márton Anita első, Baji Balázs ötödik helyezést szerzett

Az Európa-bajnoki bronzérmes súlylökő, Márton Anita győzött a roveretói nemzetközi atlétikai versenyen. Márton 18,32 méterrel lett első. Rajta kívül csak a fehérorosz Aljona Dubickaja jutott túl a 18 méteren (18,14).

2014-09-03

Öttusa-vb - Ötödik a magyar férfi váltó

Szép versenyzéssel az ötödik helyen végzett a Demeter Gergely, Harangozó Bence páros a varsói öttusa-világbajnokság férfi váltóviadalában.

2014-09-03

A város főteréről a Misina csúcsára futnak szombaton Pécsen

Rendhagyó futónapot rendeznek szombaton Pécsen: az indulóknak a város főteréről csaknem 16 kilométert és több száz méteres szintkülönbséget kell teljesíteniük, hogy elérjék a Misina-hegy csúcsán található tévétornyot.

2014-09-03

A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton rajtszámátvételéről...

Hétfőtől jöhet minden nevezett felvenni a jövő heti versenyre a rajtszámát, a rajtszámátvétel helyszíne a már megszokott UFO hangár lesz. A nevezési iroda működésének rendje és ideje a jövő hét első három napjában ennek megfelelően módosul, csütörtökön és pénteken pedig az iroda zárva lesz. Lássuk a részleteket!

2014-09-03

29. Wizz Air Budapest Félmaraton - útvonalfilm

Nos, elkészítettük a jövő heti félmaraton útvonalát bemutató filmet. Nézd meg, vond ki belőle az autókat, a sebességből is vonj ki egy jó csomót, adj hozzá jópár ezer futót, és nagyjából készen is van a te félmaratonod. Ez a 21 kilométer négy perces. A tiéd mennyi lesz ezen a pályán? Száguldjunk most végig rajta!

2014-09-03

Ismét ASICS FOOT ID lábanalízis lesz a Spuri Futóboltokban!

Most biztosan megtalálod a számodra legjobb futócipőt! Az ASICS FOOT ID tesztcsapata szeptemberben és októberben átfogó képet mutat a lábadról a Spuri Futóboltokban, hogy a cipőválasztás ne jelentsen gondot!

2014-09-03

Egy igazi brutál rövidfilm

Hatalmas sikere volt a hétvégén a BURGER KING® Brutálfutás Budapest 1.0-nak, amihez természetesen a jó idő és a különleges helyszín is hozzájárult. A résztvevőknek az élmény, az emlékek - és természetesen a befutóérem maradt, nekünk pedig a rengeteg felvétel, amit kameránkkal rögzítettünk. Be is mutatjuk az első, rövidebb, hangulatfelidéző összeállítást most nektek.

2014-09-03

DagályAquathlon, Szeptember 21.

A vasemberek Klubjának év végi aquathlon versenye, mely nemcsak a versenyről szól, hanem a családról, a kikapcsolódásról, az együtt eltöltött hétvégéről, a sport és az egészség jegyében.

2014-09-12

Spuri Futóbolt nyitva tartása a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton hetében

A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton hetében, a váci úti SPURI Futóbolt megváltozott nyitva tartással várja az érdeklődőket.

2014-09-02

Közelítünk a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton létszámlimitjeihez!

Nem egészen két héttel az esemény előtt az a helyzet állt elő, hogy nagy az esélye, hogy a félmaraton, a félmaraton párban és a félmaraton trió nevezését le kell majd állítanunk, mert elérjük a megállapított maximális létszámot. Siess hát, ha nem akarsz lemaradni, és nevezz!

2014-09-02

Szállásfoglalás a bringatúrára - elfogytak a BSI-s helyek!

A K&H mozdulj! 2 napos balatonkerülő bringatúrára a keszthelyi Hotel Helikonban a BSI kontingensébe tartozó helyek elfogytak, beteltek, szállást foglalni rajtunk keresztül már nem lehet. Ha úgy döntöttél, hogy vállalod ezt a remek túrát, magadnak kell tehát gondoskodnod a sállásról, mi továbbra is a Hotel Helikont ajánljuk, de most már közvetlenül a szállót kell keresned!

2014-09-02

23. Budavári Borfesztivál szeptember 10-14. között a Budai Vár teraszain

A borról már évezredek óta tudja az ember, hogy mértékkel fogyasztva számos jótékony hatással rendelkezik. Az idei Borfesztivál témája a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények. Ismerd meg idén közelebbről sportoló borászainkat a Budavári Borfesztiválon!

2014-09-02

A magyar Forrest Gump újra akcióban!

Iváncsics Zsolt. Ha így nem ugrik be, akkor... a bevásárlókocsis futó! Na, ugye, hogy megvan? Minden futásával igyekszik valami jót cselekedni, néha gyűjt, máskor szimplán örömet okoz valakinek, de az élet más területén is igyekszik segíteni. Most épp egy kedves mozgássérült kislányt fog végigtolni a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon. Készítsd a tapsod külön nekik is; képzeld csak el a kislány örömét majd a mezőnyben!

2014-09-02

Merényi Tímea 6. helyezett a világkupán Leogangban

Vasárnap rendezték meg a WMRA (IAAF támogatott) által rendezett World cup 4. állomását Leogangban, ahol a versenyzőknek 8km alatt kellett több mint 1100 méter szintemelkedést teljesíteni.

2014-09-02

Öttusa-vb - Tizedik a magyar női váltó

A tizedik helyen végzett az Alekszejev Tamara, Réti Kamilla páros a varsói öttusa-világbajnokság női váltóversenyében.

2014-09-02

10 magyar érem a Veterán Atlétikai EB-n

A törökországi Izmírben rendezték meg az elmúlt héten a szenior atléták 19. európai kontinensbajnokságát. Hazánk jelentős létszámmal képviseltette magát és a magyar csapat végül 10 éremmel zárt.

2014-09-02

Készüljünk együtt a 29. SPAR Budapest Maratonra ezen a hétvégén is!

Ezen a hétvégén is lesznek a Futónagyköveteink által szervezett közös felkészülő futások, de lesz egy remek felkészülési verseny is, ahová érvényes maratoni nevezéssel a zsebedben féláron nevezhetsz! Ugye, kíváncsi vagy a részletekre? Akkor nem is húzzuk tovább az időt, kattints!

2014-09-02

2. Nemzetközi Két Híd Futás

Fussunk együtt az Ipoly völgye legszebb részén! Részletek kattintás után!

2014-09-01

ÚJ ŐSZI ESEMÉNYÜNK: 7. kerületi Futó- és Gyaloglónap

Hadd mutassuk be az ősz egyik újdonságát: fuss vagy gyalogolj egy jót a Városligetben, a Királydomb mellett a 7. kerületi Futó- és Gyaloglónapon! Az ősz még csak a szépségével mutatkozik a Ligetben, az idő ilyenkor még nem a zord arcát mutatja, válogathat az egész család tehát a távokból: 1507 méter futás vagy gyaloglás, 5007 méter futás...

2014-09-01

Burger King játék 2014/6 - Kisorsoltuk a nyerteseket!

Kisorsoltuk a helyesen válaszolók között az öt szerencsés nyertest. Nyereményük személyenként egy-egy Brutál Burger menü kuponból és WHOPPER menü kuponból álló "csomag"!

2014-09-01

Holnap, azaz szeptember 2-án, Podiart a Váci úti Spuri Futóboltban!

Holnap, azaz szeptember 2-án 10-18 óra között az Váci úti Spuri Futóboltban vendégeskedik a Podiart. Speciális talpbetétekkel kapcsolatos tanácsokat adnak.

2014-09-01

Nevezz ma is még kedvezményesen!

Figyelem! 1 nappal, vagyis ma éjfélig meghosszabbítottuk a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton kedvezményes online nevezés határidejét, tehát személyesen ugyan már nem, de online intézve a nevezést az egyéni, Páros vagy Trió nevezések esetében még olcsóbb. Holnaptól ugrik csak a nevezési díj egy kategóriát! Használd ki a lehetőséget, ha nem tetted, nevezz be még ma!

2014-09-01

24óra bringa - élménybeszámoló a LÁSS! szemszögéből

Az 12/24óra bringa eseményünk remek alkalmat szolgáltatott arra, hogy az idei jótékonysági nevezési díjakból megvásárolt tandem bringákat átadjuk a LÁSS egyesület látássérült sportolóinak, akik örömmel vettek részt a kétnapos rendezvényen. Egy résztvevőtől és egy szurkolótól kaptuk a két élménybeszámolót, amit most megosztunk veletek. Kattintás után már olvasható is!

2014-09-01

Trióban is fut a cég!

A nagy érdeklődésre való tekintettel és a céges futók kéréseinek engedve a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon a korábban meghirdetett 2 fős páros verseny mellett a 3 fős TRIÓ is része lesz a Fut a cég extra sorozatunknak. A párosban célba érkező céges csapatok 2, míg a trióban teljesítők 3 részvételi pontot könyvelhetnek el.

2014-09-01

Spanyol és amerikai győztes a triatlon-vb-n

A nőknél az amerikai Gwen Jorgensen, a férfiaknál - már negyedszer - a spanyol Javier Gomez összetett győzelmével ért véget a triatlon-világbajnokság.

2014-09-01

Véget ért az UTMB és kísérőrendezvényei

A múlt héten került sor a magyar futók körében is egyre népszerűbb UTMB és kísérőrendezvényeire, a leghosszabb és legembertpróbálóbb táv a PTL (Petit Trott á Leon) már hétfőn elrajtolt, majd sorban követte a többi versenyszám a hét során, míg végül vasárnap együtt ünnepelhetett az összes célbaérkező.

2014-09-01

BAJI ÉS KŐVÁGÓ IS BIZTOSAN NYERT A DEBRECENI SZUPER LIGA-DÖNTŐBEN

Debrecenben, az Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjének első napján több versenyszámban is szoros versenyben dőlt el az első hely sorsa. Három számban idei legjobb eredmény kellett az aranyéremhez: 1500 méter Kazi Tamás/ 3:43,98 p, 10000 méteres gyaloglás Madarász Viktória / 44:39,78 p, rúdugrás Szabó Dezső /510 cm, beállítás.

2014-09-01

INTEGRÁLT TRIATLON VB: LENGYEL ZSÓFIA ÉS BORONKAY PÉTER IS HETEDIK

Két hetedik helyezést is szereztek a magyarok az edmontoni integrált triatlon-világbajnokságon a paraversenyek során.

A PT 5-ös kategóriában Lengyel Zsófia (guide: Orbán Anna) a hetedik helyen végzett. Szintén hetedik lett Boronkay Péter a PT 4-esek között, ugyanebben a kategóriában Balogh Zoltán tizenharmadikként ért célba.

2014-09-01

Még mindig 21097,5 m a félmaraton, és 42195 a maraton!

Botorságnak tűnhet, de bizony tényleg évről évre muszáj hitelesített eszközökkel és módszerekkel lemérni a pálya hosszát, hiszen "igazi" félmaratont és maratont, aminek az eredményét világszerte számon tartják és elfogadják, csak ilyen pályán lehet futni. Mi megtettük, amit kellett, és meg is kaptuk a pálya hitelességét igazoló okiratot: az igazolást arról, hogy a pályák a megfelelő hosszúságúak, a mérés pedig az AIMS által hitelesítve lett.

fb share