"Az időjárás nem lehet mentség" Garami Csongor a FélBalatonra készül

A 3. BSI FélBalaton Szupermaratonra is érkeznek a nevezések. Garami Csongornak ez lesz az első ultratávja. Korábban már futott Balaton maratont és félmaratont, a 95,9 kilométeres távot azonban most fogja teljesíteni először. "Magyarországon jó szervezésben, jó versenyen nem sok helyen lehet ultratávot futni. A Balatont jól ismerem, biciklivel többször megkerültem, ezért is döntöttem úgy, hogy indulok a FélBalatonon." Garami Csongor nem speciális edzésterv, hanem saját edzés alapján készül. Már csak azért is, mert munkája miatt sokat utazik külföldre. "Ha tehetem, minden nap olyan egy, egy és negyed órát, vagyis nagyjából 14-15 kilométert futok. Lakóhelyem környékén, Törökbálinton készülök: van saját "futóterepem", ahol 10-14 kört teszek meg egy alkalommal."

Garami Csongor a FélBalatonnal tulajdonképpen a jövő évi Balaton Szupermaratonra alapoz. "Most a túlélés a cél. Ha teljesítem, jövőre megcélzom a teljes Balatont." Garami Csongor azért is szereti a balatoni versenyeket, mert csodálatos környezetben, de mindig más időjárási viszonyok között kell futni. "Emlékszem, a novemberi versenyen volt már jégeső, de olyan jó idő is, hogy a futás után a Balatonban fürödtek a versenyzők. Az időjárás kiszámíthatatlan, de nem lehet mentség. Bármi legyen is, végigfutom a távot."

Garami Csongor olyan fantasztikus élménnyel is büszkélkedhet, mint az olimpiai láng vitele. Az 1996-os atlantai olimpia előtt az Egyesült Államokban egy szakaszon az ő kezében volt a fáklya. Mindez úgy jött össze, hogy az olimpiát támogató egyik cég munkatársaként lehetőséget kapott erre.



fb share