Újabb két Futónagykövet

A közelmúltban két új Futónagykövetet üdvözölhettünk: Csabacsűdön Antal Béla, Szentendrén pedig Erdei Dóra segít összehozni egy-egy nagyon jó csapatot. Ismerjük meg őket, nézzük meg, mik a terveik, mik a vágyaik, és milyen eszközökkel szeretnék álmaikat elérni!

Szentendrén az aerobik oktatónak készülő, táncolni és kerékpározni szerető, és tavaly óta már futó Erdei Dóra főként a futás élményét helyezi előtérbe, semmiképpen nem a teljesítményt. Úgy alakítja a saját maga szabta - amúgy persze bővíthető - határokat, hogy a futás öröm maradjon. Mindazonáltal tudja, hogy sokan vannak, akik nehezen mozdulnak ki, egyedül nehezen fognak bele ebbe a sportba. Ahogy írja: "Nap, mint nap látok futókat egyedül vagy ketten-hárman futni, ahogyan elfutnak egymás mellett, mellettem, jó esetben intenek egyet. Szeretném, ha ez megváltozna, ha ezek az emberek ismernék, segítenék egymást, ha mosolyra van szükség, akkor azzal, ha tanácsra, azzal. Ezt elősegítené a heti közös futás is, ahová talán azok is elmerészkednének, akik eddig egyedül nem mertek belevágni."

A közös futásokat szombat reggelenként negyed kilenctől tervezi a szentendrei Postás strandtól (teniszpálya mögött) indulva a bicikliúton.

A Békés megyei Csabacsűdön Antal Béla vállalkozott egy csapat összefogására. Ő egyszerűen "immár 18 éve kocogó amatőr futó" jelzővel illette magát, és lássuk be: 18 év alatt az ember nagyon meg tudja szeretni a futást. Motivációját nem tolmácsoljuk, olvassátok el inkjább az ő saját szavait erről: "Azért szeretnék a BSI futónagykövete lenni, mert így hatékonyabban tudnám magam köré szervezni a futni vágyókat. Évente újabb versenyeken veszek részt, egyre több emberrel ismerkedem meg, akik szintén "megszállottak". Ezen versenyek magával ragadó hangulatáról, a futás gyönyöreiről és kínjairól órákat tudok beszélni. Tapasztalataim révén tanácsokkal tudnám ellátni azokat, akik még csak most kezdenek ismerkedni a futás rejtelmeivel."

Így aztán Futónagykövet lett. A csabacsűdi fénysorompótól minden pénteken 19 órától tervezi, hogy - remélhetőleg - egyre nagyobb csoporttal fut egy jót.

Tartsatok velük, vagy más város BSI Futónagykövetével - vagy pedig, ha nincs még a környezetetekben, és szeretnétek, akkor keressetek egy vállalkozó kedvű, futni szerető, a futás szeretetét átadni képes embert, s kérjétek fel! Ha pedig ti magatokban érzitek az erőt, elhivatottságot, akkor jelentkezzetek bátran! Eddig 16 megye 41 településén, Budapest 18 kerületében, egy-egy romániai és szlovákiai városban összesen 65 BSI Futónagykövet vállalta, hogy lakóhelyén futó közösséget szervez, vagy a meglévőnek új lendületet ad. De Szabolcs, Heves, Győr-Sopron megyék üresek, de például a megyeszékhelyek, nagyobb városok közül elkelne egy-egy futó láb, segítő kéz Szombathelyen, Zalaegerszegen vagy Szekszárdon.

Minden infó, ami szükséges, megtalálható itt!fb share