Kétszer hat egyetemi oktató is verseng egymással vasárnap

Cégek, családok és baráti társaságok mellett például egyetemi oktatók is indulnak a 22. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó keretében. Győri Széchenyi István Egyetemen vs. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.


A K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó az ország legnagyobb váltófutó versenye, többek között indul Bazsinka József Liszt Ferenc díjas tubaművész, Csabai Edvin világ- és Európa-bajnok maratoni kenus, Lévay Viktória és Kovács Vanda a Játékszín művészei, Rippel Ferenc artistaművész (ő a látássérült Troznai-Nagy Hunorral együtt fut le 21 km-t), dr. Zacher Gábor toxikológus, Molnár Andrea táncművész és tánctanár, Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, Kovács Kokó István olimpiai bajnok. A sajtó munkatársai részére pedig megrendezzük a Metropol Médiabajnokságot, amelyre összesen 34 csapat nevezett.

Ezen kívül szép számmal neveznek olyan csapatok is az eseményre, amelyek egymással mérik össze a tudásukat, akár egy fogadás, akár csak egy baráti versengés keretében. Így történt ez a Széchenyi István Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közlekedésmérnöki karának oktatói esetében. A győriek fejében fogant meg az ötlet, hogy kihívják BME-s kollégáikat, s ezáltal a különféle szakmai együttműködésen túl váltófutással is építsék a két intézmény közti kapcsolatot. A fővárosiak egyből elfogadták az "ajánlatot".

A maratonváltón, tehát a 42 kilométeres távon való versengést tűzte ki a két oktató gárda futása, akik egyaránt a jövő közlekedésmérnökeit képzik. A képen látható hat-hat csapattagnak egyenként 7032 métert kell futnia a Városligetben, de a jó hangulat, s nem a szó szerinti versengés az elsődleges. A BME gárdájának egyik tagja szakzsargont is mondandójába csempészve így fogalmazott: "mindenki menetrend szerint hozza a jó eredményt".

Ráadásul az oktatók szándéka szerint a kétszer 42 kilométeres "összecsapásnak" hagyományteremtő célja is van.

A két csapat tagjai:
Széchenyi Egyetem-KöT: Horváth Balázs, Horváth Richárd, Kiss Diána Sarolta, Horváth Krisztián, Döbrentei Balázs, Nagy Viktor.
BME Közlekkar: Esztergár-Kiss Domokos, Caesar Bálint, Mátrai Tamás, Aba Attila, Glász Attila, Tóth János.fb share