Dávid futása - finisben - jótanácsok, felkészülés

Szántó Dávid televíziós műsorvezető néhány éve megfogadta, hogy 30 éves koráig lefutja a maratoni távot. A jeles alkalomra a 26. SPAR Budapest Maratonon® kerülhet sor. A nagy futás előtti utolsó adásban a csapat Kocsis Árpád segítségével járta be az útvonalat.

"Amikor a fejembe vettem azt az őrült gondolatot, hogy maratoni hős szeretnék lenni 30 éves koromig, akkor nagyon távolinak tűnt ez a pillanat, de tessék, most itt vagyunk!" - így kezdte Szántó Dávid a maratoni felkészülését bemutató sport reality tizenötödik részét. És igen! Ezen a héten végre sor kerül a nagy megmérettetésre, vasárnap rajtol a 26. Spar Budapest Nemzetközi Maraton®, ahol a sportriporter csapatával együtt nekivág a 42 kilométernek.

A felkészülés utolsó lépéseként nem maradt más hátra, mint bejárni és memorizálni a maraton útvonalát. A csapatnak Kocsis Árpád, a 26. Spar Budapest Maraton főszervezője, sietett segítségére, hogy a lehető legtöbb szakmai tanáccsal lássa el őket.
Megmutatta, hol lesznek azok a pontok, amik a legtöbb futónak gondot jelentenek: a harmincadik kilométert nevezik a "Maraton falának", ami mindenki esetében más, de az biztos, hogy itt nagyon nagy akaraterőre van szükség a továbbjutáshoz. Akinek sikerül túllendülni ezen a holtponton, az sem lehet biztos a dolgában, mert a harminchatodik kilométernél szembetalálja magát a "Nagy halál szakaszával" és, hogy kiből lesz maratoni hős, az kiderül a jövő heti utolsó adásból!

A teljes videót itt tudod megnézni.

Aki esetleg élőben szeretne szurkolni Dávidnak és csapatának, sok szeretettel várjuk október 2-án a Hősök terén!

Vasárnap 9:20 és 10:30 között élőben jelentkezik a DIGI Sport a helyszínről! A nap folyamán a Sport24-ben is láthattok majd képeket a 26. SPAR Budapest Maratonról®!fb share