Dávid futása - Hogy táplálkozzunk maraton előtt, és mi az a joggolás?

A múlt héten Dávid és csapatának étkezési szokásait dietetikusok vizsgálták meg, majd terepfutás és futógimnasztika várt rájuk, valamint megpróbálták elsajátítani a joggolás helyes technikáját, de volt szülinapi bobozás is. Ma este 20 órakor a DIGI Sport műsorán egy pszichológus is megvizsgálja őket!

A múlt héten Dávidot és csapatát már csak 48 nap választotta el az október 2-ai 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratontól, viszont az eltelt nyolc hét teljesítménye még mindig nem hozta meg a kívánt eredményeket. A kilencedik részben ezért dietetikusok vizsgálták meg szereplőink étkezési szokásait. Lehet, hogy az eddigi helytelen táplálkozás gátolta az előrehaladást?
A beadott táplálkozási naplókból sok minden kiderült, például többen túlsúlyosak, van, akinek a sörfogyasztást kell mérsékelnie és van, akinek a csokinassolással kell felhagynia. Ezen felül pedig mindenki kapott egy egyedi, személyre szabott kéthetes étrendet, amit szigorúan be kell tartaniuk.

Az edzésen ezúttal terepfutás és futógimnasztika várt a sportriporterre és társaira. Megpróbálták elsajátítani a joggolás helyes technikáját, de ez csak kisebb-nagyobb sikerrel valósult meg. Bence és Pistata mozgáskoordinációja még mindig nem tökéletes, amin a többiek remekül szórakoztak.

Get Adobe Flash player A teljes videót itt tudod megnézni.

Az elmúlt hetekben Bence és Dávid is egy évvel öregebb lett, így a születésnapi ünneplés sem maradhatott el. Meglepetésként elmentek közösen bobozni, amit nem úsztak meg sérülések nélkül.

A ma esti részben azt láthatod a DIGI Sport Televízióban 20 órától, ahogy egy pszichológus is megvizsgálja a csapatot, így megtudhatjuk, kinek milyen félelmei vannak a felkészüléssel kapcsolatban. Lehet, hogy nem mindenki elég erős mentálisan ahhoz, hogy rajthoz álljon ősszel? Tartsatok velünk és minden apró titokra fény derül...



fb share