Adam Gemili: sokk és sérülés - tüzijáték miatt? [videóval]

Nagyszerűen futott a birminghami Gyémánt Liga százméteres versenyében Adam Gemili, de egy felettébb különös sérülés miatt még az augusztusi világbajnokságról is lemaradhat.


A százat az amerikai Marvin Bracy nyerte 9,93-mal, Gemili második lett 9,97-tel, de így is történelmet írt. Ő lett az első brit, aki a százat 10, a kétszázat húsz másodperc alatt tudta lefutni. Az pedig már csak jól néz ki, hogy ő a századik atléta, aki az egykor szinte áttörhetetlennek számító tíz másodperc alá került százon.

Gemili azonban nem sokáig ünnepelhetett, a célvonalon áthaladva azonnal a lábához kapott, kiderült, a combhajlítója sérült meg. A futó elég furcsa magyarázatot adott a sérülés okára. Azt mondta a BBC-nél szakértőként dolgozó olimpiai bajnok Darren Campbellnek, hogy a befutásukkor kilőtt tűzijáték hangja miatt kapott sokkot, ami miatt meghúzta a combizmát.

A szervezők annyival mentegették magukat, hogy a tűzijáték mindig is a Gyémánt Liga-versenyek része volt, és eddig még soha nem érkezett panasz erre a show-elemre.

Gemili most a vb miatt aggódhat, ha nem teljesen egészséges, nem biztos, hogy beválogatják a brit csapatba. Richard Kilty is jó formában van, most 10,04-et futott, és ott van még két tíz másodpercen belül tudó sprinter, James Dasaolu és Chijindu Ujah.


Forrás: index.hufb share