Eltűnt New Yorkban, s két nappal a maraton után futóruhában találtak rá

Egészen hihetetlen, ami Gianclaudio P. Marengóval történt a múlt hétvégi maraton után. Két napig bolyongott New Yorkban, a Central Parkban éjszakázott, hajléktalannak nézték.


A New York Marathon után két nappal futófelszerelésben találtak rá arra az olasz indulóra, aki eltévedt a városban célba érése után.

Gianclaudio P. Marengo egy kisebb, drogrehabilitációs kezelés alatt álló csoporttal érkezett a maratonra. Hivatalosan nem volt benevezve, más nevére kiadott rajtszámmal futott. 4 óra 44 perc alatt ért a célba. Ekkor kezdődtek a problémák.

A tömegben nem találta meg társait, és a Queensben lévő hoteléhez sem talált vissza egyedül. A futásra ugyan vitt magával egy várostérképet és a szálloda kártyáját, de azt elhagyta, mikor megállt frissíteni.

Az angolul nem beszélő Marengót társai is keresték, de nem találták meg, miután még vacsorára sem tért vissza, értesítették az olasz konzulátust. Orvosa és csapatvezetője azt nyilatkozta, hogy miután Marengo nem talált haza, a Central Parkban éjszakázott.

Másnap kiment a Kennedy-repülőtérre, hogy csatlakozzon a hazarepülő csapattársaihoz. Itt sem talált rá a többiekre a még mindig futócuccban lévő Marengo. A reptérről ki is dobták, mert hajléktalannak nézték.

Az olasz futó ezután metróra szállt, és szinte az egész napot ott töltötte. Kedd reggel egy szolgálaton kívüli rendőr mentette meg. Man Yam nem sokkal korábban olvasott a telefonján az eltűnt futóról, amikor észrevette, hogy vele szemben ül. Marengo meglehetősen zavart volt, idegesen tekingetett, ajkai kiszáradtak és remegtek.

Yam kórházba vitte, ahol kiderült, Marengo ugyan kicsit kiszáradt, de nem lett komolyabb baja. Később aztán csatlakozott a többiekhez.


Forrás: index.hu
Fotó: nbcnewyork.comfb share