Világcsúcstartóról nevezték el a Miskolci Atlétikai Centrum pályáját

Szombaton átadták a Miskolci Atlétikai Centrumot, melynek futópályája Tábori Lászlóról, a megye egykori világcsúcstartó atlétájáról kapta a nevét.


A mintegy 350 millió forintból megvalósított központ átadásán Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: Miskolc mindössze 11 hónap alatt megmutatta, hogy bármire képes a sport és az atlétika területén is, ugyanis éppen ennyi idő alatt készült el a létesítmény.

Kiss Gábor, Miskolc sportért is felelős alpolgármestere (Fidesz-KDNP) emlékeztetett arra, hogy a diósgyőri stadion rekonstrukciójához kapcsolódik az atlétikai centrum kialakítása, az ottani rekortánpálya megszűnésével ugyanis új helyet kellett találni az atlétáknak. Elmondása szerint nem véletlenül esett a választás az Egyetemvárosra. A városi sportlétesítmények közül a Kemény Dénes Városi Sportuszoda is itt található, valamint további fejlesztések újabb lehetőséget adnak a sportolásra.

Kiss Gábor kifejtette, a beruházás kormánytámogatással valósult meg, a pályát és a fedett futófolyosót a nemzetközi szabványoknak, versenyelőírásoknak megfelelően alakították ki. A 400 méteres rekortán pályát pedig már eddig is több ezren próbálták ki, de abban bízik, hogy a miskolciak egyre többen veszik majd igénybe.

Torma András, a Miskolci Egyetem rektora bejelentette: az egyetem szenátusának döntése szerint élsportolói mentorprogramot indítanak. Ennek jelentősége, hogy Magyarország élversenyzőit várja a campus ösztöndíjakkal és különböző támogatásokkal.

Az eseményen jelen volt Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke és a futópálya névadója, Tábori László, az egykori világcsúcstartó közép- és hosszútávfutó, olimpiai negyedik helyezett.fb share