Maraton 92 évesen - nézd meg Harriette Thompson befutóját!

Azzal, hogy lefutotta a San Diego Marathont, a legidősebb nő lett, aki maratont teljesített: Harriette Thompson 92 évesen és 93 naposan ért célba.


Már tavaly, 91 évesen is rekordot állított fel azzal, hogy 7 óra 7 perc alatt teljesítette a maraton 42 km-es távját. Harriette idén - immár 17. alkalommal - újra lefutotta a San Diego Marathont. Az eddigi rekorder 2010-ből az akkor 92 éves és 19 napos Gladys Burrill volt.

Harriette ezúttal is a fiával futott, és újra egy leukémiás betegekkel foglalkozó alapítvány számára gyűjtött pénzt, hiszen ő maga háromszor győzte le a betegséget, a rák vitte el a szüleit és három fiútestvérét.

A verseny szervezői a legnagyobb sztárnak kijáró figyelmességgel utaztatták, hozták-vitték az ötszörös édesanyát és tízszeres nagymamát, akinek az idei felkészülése sem volt zökkenőmentes: tavalyi rákbetegségéből adódóan sebes az egyik lábszára, amely elfertőződött, januárban pedig elveszítette férjét.

Harriette a San Diego Marathon idei kampányának arca volt, idézve a legismertebb mondását: "Bárki képes rá!" Az amerikai média sem tudott elmenni szó nélkül a csodás teljesítmény mellett: tudósított Harriette célbaérkezéséről az ABC, a CBS, az NBC és a Fox tévécsatorna.

"Örülök, hogy sikerült, kicsit izgatott voltam a verseny előtt. 33 kilométernél, az egyik emelkedőnél azt gondoltam, hogy nem vagyok normális, minek kínzom magam, de aztán lefelé menet már megnyugodtam. Jövőre is jövök, ha tudok, az alapítványnál számítanak rám."


Forrás: Ne pánikolj, sportolj Facebook-oldalfb share