Amikor mindenki fut - de mi is az a Yours Truly?

Így megy ez a világ minden táján: január 27-én kapd magad, s néhány barátoddal, vagy egyedül gyűjtögess sok kilométert egész nap bármikor! 25-öt akár, vagy a nevezetes 50 kilométert, de igazából néhány is elég. Majd összegezzük, s örülünk neki, egy honlapon meg összehasonlítgatjuk hogy ki, milyen országban mennyit, milyet és hol futott. Ez a Yours Truly.

Ugye, sokatoknak nem mondunk újat akkor, mikor nagy, közös futásokra buzdítunk mindenkit január 27-én, ami a Yours Truly futásról híres? Mégis biztosan akad, aki hallott már erről a világhíres kezdeményezésről, még részt is vesz benne, mégis tudunk újat mondani. Tehát akkor mi is ez?

Ez egy nemzetközi verseny, avagy másik megközelítésből egy nemzetközi felhívás egy nagy közös futásra, melynek saját honlapja is van. Egy finn kezdeményezés: az év leghidegebb időszakában, januárban és februárban egy-egy adott nap nulla órájától 24 óráig fuss valamikor valamennyit. A futás kezdetekor elkezded mérni az időt, a végén lenyomod az órát. Ha reggel nyolckor futsz egy kilométert, majd délután kettőkor is egyet, akkor az időd 6 óra pár perc lesz, a megtett kilométer pedig kettő. Ezt aztán küldd el Sepponak, az egész kiötlőjének: hol, mennyit és mennyi idő alatt futottál. Küldhetsz képet is, ha akarsz. Ez majd megjelenik az ő honlapján, s nem sokkal később vígan böngészhetsz, hogy a világ melyik táján kit győztél le az eredményeddel - már ha versenynek fogod fel a dolgot. De igazából buli az egész, hiszen a bizalmon alapul: magadnak méred, s aztán olyan adatokat küldesz el, amilyeneket csak akarsz. Két kiemelt táv van, ami külön táblázatban jelenik majd meg: 25 és 50 kilométer. De, mivel a lényeg tényleg csak a fun runon van, ez az egész leginkább arra jó, hogy a világ minden táján megmozgasson mindenkit, akihez csak elér a hír.

Mi sem buzdítunk tehát másra január 27-én: szervezz csapatot, indulj el barátaiddal, fussatok, aztán küldjétek az adatokat - és persze, ha tehetitek, osszátok meg velünk és egymással élményeiteket facebook oldalunkon. Nézzük meg, hányszáz, hány ezer ember képes önszántából, nevezés és díjazás nélkül egyszerre mozdulni, és persze hogyan érzi magát közben!

fb share