Koraszülöttekért a 20. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán

A Telekom Vivicittá után ismét nagy dobásra készülnek jótékony futóink. A 20. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület a SOTE koraszülött intenzív osztályának szeretne 2.9 millió forintot összegyűjteni, amelyből már most megvan 1,1 millió Ft.


Az Egyesület önkéntes anyukái most azért futnak, hogy Magyarországon is lehetőség legyen arra, hogy a szülők akár 24 órában is együtt lehessenek koraszülött babájukkal a kórházban. Van köztük olyan, aki először fog indulni futóversenyen: a 20. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán. "Koraszülöttként jöttem a világra, nagyon pici voltam, összesen 890 gramm. Egy dobozban küzdöttem az életemért" - olvasható Nagy Livia történetében. Ő egy a 28 jótékony futó közül.

Ha te is segítesz adományoddal, hozzájárulhatsz, hogy a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött osztályának személyzete elvégezhesse azt a tanfolyamot, ami az egész világon feltétele annak, hogy a koraszülött babákat saját szüleik pelenkázhassák, fürdethessék, kenguru módszerrel összebújva egész nap együtt lehessenek velük!

Egyúttal a helyszínen a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület standján kisméretű (44-50-es) babaruhákat is gyűjtenek koraszülöttek számára. Ha teheted, ne gyere ügyes kézzel!

A BSI 2008 óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak. Ezután is arra törekszünk, hogy az általunk szervezett futóversenyeknek szerves része legyen a jótékonyság, mert hiszünk az összefogás és a futótársadalom erejében. 2014-ben a 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála jótékonysági termése 1,5 millió Ft volt.

fb share