Egy méterrel sem lesz rövidebb a pálya, mint 42,195, illetve 10 km

Idén is nemzetközi szintű hitelesítést kaptak a 31. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál vasárnapi versenytávjainak útvonalai, meg is mutatjuk az ezekről szóló hivatalos AIMS-igazolásokat.


A Nemzetközi Maratoni és Utcai Futóversenyek Szövetsége (AIMS) által hitelesített eszközökkel és módszerekkel ezúttal is lemérettük a pálya hosszát, amelyre azért van szükség, hogy eredményeket világszerte számon tartsák és elfogadják. (Nem valószínű, hogy megtörténik, de ha valaki magyar csúcsot futna, csak ilyen pályán lehetne azt hitelesíteni.)

A képen látható a 10 és a 42 kilométeres táv hitelesítéséről szóló AIMS-igazolás, s utóbbi természetesen a Flora Maratonstafétára és a Coca-Cola Testébresztő 30 kilométerre is vonatkozik, hiszen azokat a 31. SPAR Budapest Maraton®-nal azonos pályán rendezzük.

A hitelesítés idén is rendőri biztosítással, a hajnali órákban, Hugh Jones kerékpárra szerelt műszerével történt, amely fordulatszámot mér, s annak mutatója alapján állapítják meg a végén a pontos távolságot.

fb share