Kapjatok el, ha tudtok! - üzeni Makau

Patrik Makau, maratoni világcsúcstartó reagált Renato Canova felvetésére, mely szerint már tavasszal megdönthetik a rekordját.

Makau azt üzente a riválisainak, inkább az edzéssel foglalkozzanak, minthogy az ő csúcsának megdöntéséről álmodozzanak. Ő rosszindulatot olvasott ki a rekordjának hosszú élettartamáról, vagy annak hiányáról szóló kommentárokból. Azt mondta, ez az egész azzal fenyeget, hogy belelovalja a kenyai futókat, hogy egymásra licitáljanak, hogyan fogják megőrizni az elhunyt Samuel Wanjiru olimpiai maratoni rekordját ezen a nyáron Londonban.

Makau úgy véli, sokan nem örülnek az ő világcsúcsának.
Ez elgondolkodtat, hogy vajon a rekord kizárólagos joga-e valamely régiónak, törzsnek vagy futóknak? - mondta. - Ami igazán sokkol, hogy néhányan rosszakat mondanak rólam, csak mert én döntöttem meg a világrekordot. Inkább öleljük a keblünkre a versenyzés szellemét és tartsuk észben, hogy mindannyian ugyanazon anya gyermekei vagyunk, ez pedig Kenya.

Arra kérte a honfitársait, hogy ne viselkedjenek politikusként, vagy úgy, mintha a rekord élet-halál kérdése lenne. Figyelmezteti őket, hogy Kenya riválisai előnyre tehetnek szert az ő vitáik miatt, és ez ronthatja az olimpiai esélyeiket - szerinte sok számban érmet nyerhetnének.
Mi nyertük az összes egyéni számot a világbajnokságon, és emellett győztünk Londonban, Berlinben, New York-ban, Chicagóban és Bostonban is. Mi állíthatna meg minket?

Forrás: nation.co.ke

fb share