Ők is az 5. BSI Balaton Szupermaratonra készülnek: Kategóriaalapító páros

Farkas Ferenc és Tóth Tamás voltak az elsők, akik párosban teljesítették a Balaton Szupermaratont, mert úgy érezték, egyéniben túl sok, csapatban meg nem elég számukra a kihívás. Négy évi páros futás után az 5. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaratonon Tamás fia, Tamás is csatlakozik hozzájuk.

Farkas Ferenc így mesél a kezdetekről:
Tóth Tamás barátommal futottuk le az első Balaton Szupermaratont párosban, afféle kategóriaalapítóként, a rendezők jóváhagyásával.
Akkor azt találtuk ki - mivel a váltóhelyek kötöttek, és kettő van belőlük minden nap, így három szakaszt kell kettőnknek bevállalni - aki a két szakaszt futja, az választhatja ki, melyik kettőt, és hogyan. Aztán a négy verseny alatt pontosan kialakult, hogy melyikünknek mi a "testhezállóbb". Tamás két külön részletben szereti teljesíteni, én pedig egymás után a két etapot.

Egyébként nincsenek kedvenc szakaszaink, minden napnak megvan a szépsége, megtapasztaltunk mindenféle időjárást, és nagyon jó érzés valami újat kitalálni, örültünk neki, hogy a páros ilyen népszerű lett, hiszen a második Balaton Szupermaratontól már hivatalos kategória! Egy ilyen rendezvénynek még párosban sem lehet szisztematikus felkészülés nélkül nekivágni, úgyhogy egész télen alapozunk, én futógépen, és persze ha az időjárás engedi, akkor a minél többet a szabadban is.
Speciális edzéstervünk nincs, de éppen azért fontos a felkészülés, hogy négy napon át nyugodtan számíthassunk egymásra!

Idén azért indulunk három fős csapatban, mert úgy éreztük, nem vagyunk jelenleg elég felkészültek, a fiam pedig már hosszú ideje szeretett volna csatlakozni egy ilyen tókerülő futáshoz - mondja Tóth Tamás. - Ő is régóta törzsfutó, óvodás kora óta fut, hiszen mi felnőttek mindig mentünk, így neki sem volt választása.
Ez a ki kitérő persze nem jelenti azt, hogy ha úgy alakul, jövőre ne próbálkoznánk ismét párosban Ferivel!

fb share