2014-11-28

Megvannak a téli mániás eredmények!

Az utolsó félmaratonok után, adatbázis-buherátorunk fejlesztése nyomán örömmel tárjuk elétek a téli FélmaratonMánia eredményeiteket - már ha érdekeltek vagytok a dologban. És mostantól nagyon egyszerűen, szinte egy gombnyomásra megbizonyosodhatsz arról, hogy ha belevágtál a FélmaratonMánia sorozatba, akkor épp hol tartasz, hány teljesítés kell ahhoz, hogy a tiéd legyen a különleges érem.

2014-11-28

Holnap újra Spuri Szabadidősport Magazin!

Holnap, szombaton délután újra Spuri Szabadidősport Magazin az M1-en, igazi őszi témákkal: túra, szezonzáró futás - és aztán a hűvös elől bemegyünk egy kicsit a falak közé is, ahol nem mindennapi dolgok történnek. Olvasd el, nézd meg, mi lesz benne!

2014-11-28

Kivételesen nem javasoljuk, hogy a jövő hét végén babakocsival gyere...

Sokan szoktak megjelenni eseményeinken babakocsival is, ők mindig üdítő színfoltjai a futásoknak. azonban a Rossmann Mikulásfutáson a verseny sajátosságai (macskaköves, szűk szakaszok, zsúfoltság) miatt, valamint a résztvevők biztonsága érdekében nem javasoljuk babakocsis futók indulását. A megértéseteket köszönjük.

2014-11-28

Karácsonyi ötletek a BSI-től

Lassan célegyenesébe fordult a karácsonyi készülődés, már csak négy hét maradt arra, hogy megtaláld a tökéletes ajándékot családtagjaidnak, barátaidnak. De te csak légy egészen nyugodt, hiszen mint eddig minden évben most is számtalan ötletünk van arra, hogy mivel lepd meg a többieket!

2014-11-27

Megpróbálod 2015-ben a 2015 kilométert?

Idén lassan mindenkinél kiderül, hogy mennyire tudott megfelelni annak a kihívásnak, hogy "megfutja az évet", vagyis idén 2014 kilométert fut. Sokaknak igazi próbatétel volt, másoknak laza ujjgyakorlat, megint mások csak próbálkoztak. Nosza, közeledik az új év, új lehetőséggel a feladat teljesítésére. De vigyázz: napi 274 centivel többet kell futni naponta! Cserébe viszont már csatlakozhatsz a "Fuss 2015-ben 2015 km-t" facebook csoporthoz.

2014-11-27

Üdvözlet Kenyából

Edna Kiplagat, a női maratonfutás egyetlen kétszeres világbajnoka, a jelenlegi világbajnoki címvédő üdvözli a BSI futóit!

2014-11-27

Sebastian Coe az atléták elnöke akar lenni

A kétszeres olimpiai bajnok brit Sebastian Coe bejelentette, hogy jövőre indul a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöki posztjáért. A jelenlegi vezető, az 1999 óta regnáló 81 esztendős Lamine Diack nem jelölteti magát.

2014-11-27

A sorozat harmadik állomása: Veszprém

A Mezei futó Magyar Liga sorozat idei befejező versenyére kerül sor november 29-én Veszprémben, a Gulyadombon. "- A Liga versenyre 187 előnevezés érkezett és sok kocogót, gyereket is várunk" - mondta a szombati eseményről Tóthné Stupián Anikó versenyigazgató.

2014-11-27

Könyv az 1984-es olimpiai bojkottról

A szocialista országok, köztük Magyarország által bojkottált Los Angeles-i olimpia hátteréről szól az, a leginkább érintett sportolókat is megszólaltató, 1984 - A kettétört olimpia című könyv, amelyet szerdán sajtótájékoztató keretében mutattak be az egykori Népstadionban.

2014-11-27

Jövő évi projekteket hagyott jóvá az IAAF

A szokásos gálaműsor mellett, 14 a jövő évben esedéles projekt megvalósításáról is megegyezett a nemzetközi atlétikai tanács. Magyar vonatkozású köztük, a Gyulai Istvánról készítendő kiadvány.

2014-11-27

Kizárhatták volna őket, de bevonszolták a félájult futónőt

Az amerikai egyetemi mezeifutó-bajnokság célegyenesében az egyik női induló szinte magán kívül volt, annyira elfáradt, két önzetlen társa segítette be a célba.

2014-11-27

Ki az év legnépszerűbb sportolója Magyarországon?

Idén december 18-án ötvenhetedik alkalommal kerül megrendezésre a Sportcsillagok Gálaestje, melyen az sportújságírók szavazatai alapján az év legjobb sportolóit, edzőit díjazzák. A rangos eseményen a sportkedvelők is szerephez jutnak, szavazatukkal segíthetik kedvencüket a legnépszerűbb sportoló cím elnyerésében.

2014-11-27

MEGJELENT A SPORT 2014!

A Magyar Olimpiai Bizottság kedden sajtótájékoztatón mutatta be az esztendő kiemelkedő sporteseményeit felelevenítő, saját kiadásában megjelent, megújult kiadványát, a Sport 2014-et.

A kiadvány hatvanöt szerző írását dolgozza fel több mint 1000 fotóval, közel 550 oldalon.

2014-11-27

FAIR PLAY-FELHÍVÁST HIRDET A MOB

A MOB Fair Play Bizottsága öt kategüriában pályázatot hirdet Fair Play-díjak elnyerésére. A javaslatokat 2015. január 15-ig lehet benyújtani a Magyar Olimpiai Bizottságnál arra, hogy kik kapják meg az idei, 2014-es esztendőre vonatkozó fair play-elimeréseket.

2014-11-27

Bemutatták a bakui kabalafigurákat

Hivatalosan is bemutatták a 2015-ös bakui Európa Játékok két kabalafiguráját: Jeyrant, a gazellát és Nart, a gránátalmát. A rendezők hivatalos közleménye szerint a kabalák Azerbajdzsán büszke múltját és ígéretes jövőjét hivatottak szimbolizálni.

2014-11-27

Nevezz négy napig még kedvezményesen

A 8. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaratonig kevesebb mint 4 hónap van hátra, a 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futásig pedig mmajdnem öt - a jelenlegi kedvezményes nevezési időszakból pedig már kevesebb mint egy hét. Siess a nevezéssel, hiszen hogyha már eltökélted, hogy indulsz valamelyik eseményen, érdemes még november 30-áig nevezni: hétfőtől emelkednek a nevezési díjak.

2014-11-27

Pásztó, Kispest, Eger, Hatvan

Újra meg újra előjövünk a témával. Mármint hogy új futónagyköveteink vannak. De miért is ne tennénk ezt, ha egyszer büszkék vagyunk mindegyikükre? Amit csinálnak, és amilyen lelkesedéssel teszik ezt. Most négy, a címben említett település futónagykövetét ismerhetitek meg.

2014-11-26

A szenzációs szezonzáró a Spuri Szabadidősport Magazinban

Hétvégén, a hónap utolsó szombatján 13:25-kor kezdődik az M1-en a Spuri Szabadidősport Magazin novemberi adása, benne természetesen egy hosszabb anyaggal a BSI szenzációs szezonzárójáról, a 2 napos 11. Intersport Balaton maratonról és Félmaratonról. Nézz bele!

2014-11-26

Fusd jövöre körbe a Balatont!

Nyolcadszor kerüljük meg jövő tavasszal a Balatont. 4 nap, 195,4 kilométer... Idén mintegy 2000 futó volt velünk, jövőre talán még ennél is többen leszünk! Te is jössz? Hogy segítsünk a döntésben, megmutatjuk, milyen távok közül választhatsz 2015. március 19-e és 22-e között a 8. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaratonon. Készülj, mert biztos, hogy lesz neked való is!

2014-11-25

Nem csak a futás előtt - már most Mikulás lehetsz!

Ne csak futás közben, előtte is legyél Mikulás december 6-án, a Rossmann Mikulásfutáson! Hozz egy ajándékot a puttonyba a rászoruló gyerekeknek! Játékokat, írószereket, iskolaszereket várunk tőletek, az összegyűlt ajándékokat az ÁGOTA® Alapítvány egy ünnepség keretében fogja átadni állami gondozott gyerekeknek.

2014-11-25

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 tél) - Masszázs télen

Ismét egy kis olvasnivaló a Spuri Futómagazinból - hogy aki nem tudja, mi is ez az újság (van még ilyen?), eme kis szemelvények segítségével egy kicsi bepillantást nyerhessen a lapba -, ezúttal a masszázs fontosságáról. De nem ám csak úgy általánosan, hanem egy picit a tél kapcsán írunk a testrészek gyömöszöléséről. Olvass bele!

2014-11-25

Nevezz a héten még kedvezményesen

A 8. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaratonig kevesebb mint 4 hónap van hátra, a 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futásig pedig mmajdnem öt - a jelenlegi kedvezményes nevezési időszakból pedig már kevesebb mint egy hét. Siess a nevezéssel, hiszen hogyha már eltökélted, hogy indulsz valamelyik eseményen, érdemes még november 30-áig nevezni: hétfőtől emelkednek a nevezési díjak.

2014-11-25

Az év leffittebb napja a Spuri Szabadidősport Magazinban

Hétvégén, a hónap utolsó szombatján 13:25-kor kezdődik az M1-en a Spuri Szabadidősport Magazin novemberi adása igazi őszi témákkal a túrától a vadvízi evezésig... Látható lesz benne többek közt egy riport is a november elején rendezett 9. DECATHLON FittArénáról. Nézz bele!

2014-11-25

Idézzük fel egy kicsit, amikor még sütött a nap!

Most, hogy végérvényesen eljött a ködös és rossz idő, talán jólesik majd visszanézni például arra, hogy milyen mókát találtak ki - és vittek véghez - a kaocsai Futónagykövet és rengeteg futó: kitalálták, hogy futnak 2014-ben 2014 percet. Mármint nem mindenki egyformán annyit, hanem összesen. És közben fotózgattak, futottak, végeredményben jól érezték magukat. Aztán küldtek egy fotómontázst nekünk. Megnézed?

2014-11-24

Már csak felnőtt Mikulásruhánk van

Nagyon sok mikulásruha érkezett, ráadásul három méretben is, de most, hogy már kétezer nevezőnél járunk, rá kellett döbbennünk, hogy mostantól már nincs lehetőség nevezéskor a méretek közötti válogatásra, a gyermek- és kisméretű ruhák elfogytak. Ez azt jelenti, hogy csak a legnagyobb méretű piros ruhával szolgálhatunk ezen túl...

2014-11-24

Spuri Futóbolt Maros utca - Mizuno cipőteszt a héten!

Hétfőtől szombatig Mizuno cipőteszt a Maros utcai Spuri Futóboltban! Mindenkit szeretettel várunk, de FONTOS, hogy előtte érdeklődj az üzletben!

2014-11-24

Renaud Lavillenie és Valerie Adams az év atlétája

A rúdugró Renaud Lavillenie-t és a súlylökő Valerie Adamset választották az év atlétájának, a győzteseket az IAAF péntek esti monacói gáláján hirdették ki.

2014-11-24

Zabari korosztályos ezüstérmet szerzett a 100 km VB-n

Pénteken került sor a 100 kilométeres ultrafutó világbajnokságra a katari Dohában. A meleg, párás időben a magyar csapatnak sajnos nem jött ki túl jól a lépés, de egy korosztályos ezüstéremnek örülhettünk. A versenyt amerikai futó nyerte.

2014-11-21

IAU 100 km VB ma, magyar résztvevőkkel

A mai napon kerül so Dohában a 100 kilométeres ultrafutó világbajnokságra, amelyen három magyar futónak is szurkolhatunk. A verseny magyar idő szerint délután négykor kezdődik, élő közvetítést ígérnek a szervezők.

2014-11-21

37 millió dolláros, illegális ajánlat segítette Katart az atlétikai vb-hez?

A 2019-es atlétikai világbajnokság rendezési jogát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) Dohának ítélte. Már sok versenyző mondta, hogy a katari hőségben lehetetlen lesz majd jól teljesíteni, de néhány sportvezető pénzügyi szabálytalanságokat is látni vél.

2014-11-21

A PARASPORTOK AZ EGÉSZ TÁRSADALMAT MEGVÁLTOZTATJÁK

Sir Philipp Craven, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke rámutatott: a parasportok az egész társadalmat képesek megváltoztatni.
"A paralimpikonok a szellemi szabadságuk segítségével hihetetlen teljesítményt produkálnak a testükkel, ami másokat arra inspirál, hogy megváltoztassák a percepcióikat, egyúttal megváltozzon a világ" - mondta a sportvezető egy egészségügyi szimpóziumon az Egyesült Államokban.

2014-11-21

Pars Krisztián szabadkártyás lesz Pekingben

A jövő évi pekingi Világbajnokság most nyilvánosságra hozott kvalifikációs szisztémája alapján, az idei Hammer Throw Challenge győzteseként, Pars Krisztián szabadkártyásként már nevezhető a 2015. augusztus 22 - 30. között megrendezésre kerülő VB-re

2014-11-21

TIZENHÁROM ATLÉTIKAI DÖNTŐT DÉLELŐTT RENDEZNEK RIÓBAN

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) bejelentése szerint tizenhárom döntőt délelőtt rendeznek meg a 2016-os riói olimpián. Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára nem tartja szerencsésnek a változtatást, de úgy véli, a magyar versenyzőket csak kis mértékben fogja érinteni.
A változtatást a játékok szervezőbizottsága és az olimpiai közvetítésekért felelős társaság kérte, a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal egyetértésben.

2014-11-21

Nézd meg a szenzációs szezonzáró hosszabbik filmjét!

Ötezer és ötszáz bizony dalolva ment... de legalábbis mosolyogva, hogy elbúcsúztassa az őszi futószezont a BSI-vel Siófokon, a 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton két napján. Hogy ki hogyan érezte magát az egyszer napos, máskor esős futamokon? Elmondták a futók maguk - ti pedig most megnézhetitek. Majdnem kilenc percnyi vidámság a filmben: ez volt a szenzációs szezonzáró.

2014-11-21

Jövő szombaton újra Spuri Szabadidősport Magazin!

November 29-én, szombaton délután újra Spuri Szabadidősport Magazin az M1-en, igazi őszi témákkal: túra, szezonzáró futás - és aztán a hűvös elől bemegyünk egy kicsit a falak közé is, ahol nem mindennapi dolgok történnek. Olvasd el, nézd meg, mi lesz benne!

2014-11-20

MOSTANTÓL vásárolhatsz belépőt a 9. Coca-Cola Testébresztő Fitnesz Napra!

A címben a lényeg: mind az online felületen, mind banki átutalással fizetve, mind pedig személyesen egyaránt mostantól lehetőséged van belépőt vásárolni a 9. Coca-Cola Testébresztő Fitnesz Napra, akár magadnak, akár valakinek karácsonyi ajándékba. Váltsd meg a belépődet, és légy ott velünk 2015 március 28-án a SYMA csarnokban a tavasz legnagyobb fitneszeseményén!

2014-11-20

Újabb nyereményeső a Spuri Futómagazinnal!

Épp a minap adtunk hírt arról, hogy melyik szerencsés előfizető nyert MP3 lejátszót és egyebeket, és már megint itt a nagyszerű hír: újabb nyerteseket hirdethetünk ki, még hozzá összesen hetet - azok közül, akik a 11. Intersport Balaton Maratonon fizettek elő a lapra. Ők a 100 oldalnyi igényes tartalom mellett most öten visszakapják a balatoni nevezésük díját, ketten pedig BALANCE ajándékkártyát kapnak. Lássuk a részleteket!

2014-11-19

Légy már a futás előtt is Mikulás!

Ne csak futás közben, előtte is legyél Mikulás december 6-án, a Rossmann Mikulásfutáson! Hozz egy ajándékot a puttonyba a rászoruló gyerekeknek! Játékokat, írószereket, iskolaszereket várunk tőletek, az összegyűlt ajándékokat az ÁGOTA® Alapítvány egy ünnepség keretében fogja átadni állami gondozott gyerekeknek.

2014-11-19

A futball-vb-jük miatt mindenki lázong, erre megkapták az atlétikai vb-t is

Doha rendezheti meg a 2019-es szabadtéri atlétikai világbajnokságot, írja az MTI. Az eseményért Doha mellett Eugene és Barcelona volt versenyben.

2014-11-19

Három magyar távfutó a 100 km-es VB-n

Qatar fővárosában, Dohában rendezik meg november 21-én a 100 km-es Világbajnokságot. A pálya ugyan az az 5 km-es kör, mint az októberi Trophy Final döntőn volt. Az eseményen 39 ország ultrafutója áll rajthoz, Magyarországot a Zabari János, Polyák Csaba, Steib Péter hármas képviseli, Molnár Tamás edző-csapatvezető kíséretében.

2014-11-19

November végén adják át a Tüskecsarnokot

Több mint húsz évvel az építkezés kezdete után elkészült a Tüskecsarnok; a multifunkcionális sportközpont hivatalos megnyitója november végén lesz - tudatta az MTI-vel kedden a beruházást lebonyolító Nemzeti Sportközpontok.

2014-11-19

Sok induló Sötétvölgyben

A Szekszárd melletti Sötétvölgyben találkoztak egymással a 2014 - 2015. évi Mezei futó Magyar Liga indulói a sorozat második versenyén.
A hazai versenynaptár hagyományos késő őszi eseményén a négy korcsoport mezei liga küzdelmeiben 196 atléta állt rajthoz, de a szép időben a régió versenysorozatával és a Sport XXI. fordulóval együtt több mint háromszázan hódolhattak a mezei futás örömeinek.

2014-11-19

A Nemzeti Atlétikai Akadémia tagja lett az ARAK

A Nemzeti Atlétikai Akadémia tagja lett az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK), a szombathelyi Németh Pál dobó szakműhely után az országban másodikként.

2014-11-18

Bogár János kassai klubban folytatja

Több mint érdekes hír látott napvilágot a legnagyobb közösségi oldalon. Feladója a Fancsalon élő Bogár János hosszútávfutó volt, aki ezt írta: "Kedves futóbarátaim! Bocsánatot kérek azoktól, akiknek a nemtetszését váltom ki azzal, hogy januártól szlovák színekben futok majd a viadalaimon. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy kis hazánkban hitegetésből nem biztosított a versenyzésem, így rákényszerülök erre a döntésre."

2014-11-17

54 évesen is lehet maratont nyerni

Az 54 éves amerikai Doug Fernandez, számos fiatalabb atlétát megelőzve, 2:40:23 idővel nyerte a Harrisburg Maratont. Természetesen, a mezőny nem világklasszisokból állt, de korosztályában igencsak szép eredmény, ráadásul nem egész életében sportoló atlétáról van szó.

2014-11-14

Bolt egyedüli futóként a 100 legjobban fizetett sportoló közt

A Forbes magazin által elkészített rangsorban, Usain Bolt a világ 45. legjobban fizetett sportolója, és az egyetlen futó az első százban.

2014-11-19

Szívderítő futóélmények

Csaljunk egymás arcára mosolyt, dobogtassuk meg egymás szívét, érezze más is a lábában a bizsergést, a futócipőt kell húzni érzést! - kéri Beck Monika, a Szív Futónagykövete. Felhívásában csak annyit kér: írd meg futóélményedet, küldj hozzá képet, hadd motiválják a sztorik a többieket is a sportra! Egyszerű feladat, nem? Olvasd el a részleteket is!

2014-11-19

Hogy buliztunk a szenzációs szezonzárón?

Nézd csak meg! A 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton 5500 nevezője futóhoz illő módon búcsúztatta az őszi futószezont: két nap alatt négy futamban sok-sok futótáv közül válogathattak, a két nap között pedig levezetésként futópálinka- és táncversennyel múlatták az időt. Mi pedig megörökítettük mindezt nektek egy rövid filmben.

2014-11-17

Monspart Saci legszebb pillanatai 70 másodpercben

Monspart Saci ma ünnepli a születésnapját. Ott van mindenhol, ahol csak szükség van egy-egy jó szóra, biztatásra, noszogatásra a versenyeken. Mindig mi kapunk tőle valamit - ma legyen ez fordítva: ezt a kis filmet nyújtjuk át neki virtuálisan, ezzel kívánunk neki még nagyon sok boldog születésnapot.

2014-11-17

Egy pici filmecske a Balatoni szezonzáróról

Egy kicsi a hangulatból, egy kevés a Balaton partjának szépségéből, némi eső, egy csipettel több célöröm... és természetesen egy-egy mini interjú a 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton összetett női győztesével Merényi Tímeával, illetve a szombati és vasárnapi félmaratont is megnyerő Berec Lajossal. Csak amíg elkészül a szokásos rövid film...

2014-11-17

Balatontól Balatonig: télen se állj meg!

Siófokon a hét végén ünnepélyesen belefutottunk a télbe a 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon, s ugyancsak Siófokon hatalmas örömmel kifutunk belőle a következő márciusi SPURI Balaton Szupermaratonon. De mi történik a kettő között? Láblógatás? Nassolgatás? A futócipő naftalinba helyezése? Dehogy is!

2014-11-16

Felemás időben búcsúztattuk a szezont a Balatonnál

11. alkalommal rajtolt el Siófokon - a hagyományoktól eltérően nem három, hanem idén négy futamban - az Intersport Balaton Maraton és Félmaraton mezőnye a hét végén. Az évek óta folyamatosan növekvő létszám indokolta, hogy egy új időpontban, szombat délben is rendezzünk egy félmaratont, ami a résztvevők létszáma alapján hazánk negyedik legnagyobb létszámú félmaratoni futóversenyé vált rögtön az első alkalommal.

2014-11-14

Nézd élőben a 11. Intersport Balaton Maraton történéseit!

Hogy ne fájjon a szíved, csak mert nem tudsz ott lenni a szenzációs szezonzáró bulin a siófoki Balatonparton, holnap reggel 9 órától élőben követheted a történéseket a futanet.hu nyitóoldalán. Míg tartanak a futamok, addig mindent láthatsz, ami a célegyenesben történik. Ha pedig futsz... nos, ügyelj, hogy mosolyogj és integess a célkapu alatt, hiszen a világ szeme rajtad lesz!

2014-11-14

Egy kis kedvcsináló: Keresztury Tibor a tavalyi balatoni félmaratonjáról...

...nem szoktam ebédelni, ha nem vagyok éhes, csak azért mert dél van, nem láttam semmi okát annak, hogy szaladjak, ha egyszer nem kerget senki és nem sietek sehova. - Keresztury Tibor: Az ezerötszázadik (megjelent a Litera.hu-n 2013. novemberében). Tibor azóta már több félmaratont is futott velünk, tehát mégis csak megfertőződött...

2014-11-14

Ki miért szereti az erdőt?

Ha megkérdezed, ki miért szeret az erdőben, a hegyeken túrázni, futni, akkor készülj rá, hogy ahányan válaszolnak, annyi féle választ fogsz kapni. Mi felkészültünk, s így a 7. Intersport Túranap és az Intersport Terepfutás hosszú filmjében, azon túl, hogy a gyönyörű őszi tájat is megnézheted újra, számtalan választ is kaphatsz. Mi kérdeztünk - ti válaszoltatok.

2014-11-17

Spuri Futóbolt Váci út - Mizuno cipőteszt a héten!

Hétfőtől szombatig Mizuno cipőteszt a Váci úti Spuri Futóboltban! Mindenkit szeretettel várunk, de FONTOS, hogy előtte érdeklődj az üzletben!

2014-11-13

Facebook csoport Sacinak

Saci ott van szinte az összes futóversenyen és szurkol, biztat, erőt ad. Titeket is buzdított már? Most segíthetsz neki te is, csatlakozz a "Monspart Saroltát a Nemzet Sportolójának" facebook csoporthoz!

2014-11-13

Részben újrahasznosított anyagból készülnek a riói érmek

Elektronikai hulladékot is felhasználva készíti el a 2016-os riói olimpia érmeit a Brazil Pénzverde. A játékok szervezőbizottsága ezzel is a fenntartható fejlődés fontosságára hívja fel a figyelmet.

2014-11-13

Staicu és Kovács sikere Olaszországban

Az előző hétvégén rendezték az olaszországi Tirano városában a Scott Valtellina Wine Trail versenyt. Két távon (21, 42 km) versenyezhettek a terepfutók (közel ezer fő) a szőlőtőkék között.

2014-11-13

Lezajlott a Twickel Szőlőbirtok mezei sorozat bajai fordulója

Gyönyörű napsütés fogadta Baján a VII. Twickel Szőlőbirtok mezeifutó-versenysorozat indulóit. A harmadik helyszínen 148-an igyekeztek az utolsó állomás előtt újabb pontokat gyűjteni.

2014-11-13

Tudás Útja Félmaraton és egyetemi OB

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a Semmelweis Egyetemmel közösen rendezte meg vasárnap Budapesten a 2014-es Atlétikai-Félmaraton Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot, a XIV. Tudás útja utcai futóversenyt. Az eseményt a félmaraton mellett 6 kilométeren, "akadémiai" távon is meghirdették.

2014-11-13

Sötétvölgy várja a futókat

Szombaton 11,00 órakor kezdődik a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben az őszi idény második jelentős cross-eseménye, a Mezei futó Magyar Liga sorozatba tartozó, minden évfolyamot rajthoz szólító mezei verseny.

2014-11-13

Nyerj BALANCE ajándékkártyát a Spuri Futómagazinnal!

Tegnap hirdettük meg azt a játékot, melynek során egy darab SPURI Futómagazin előfizetéssel - ha az a 11. Intersport Balaton Maratonon történik - visszanyerheted a balatoni nevezésed árát. Ma pedig megspékeljük a játékot egy igazi ínyencséggel: egy előfizetéssel akár a fődíjat is megnyerheted: egyet a két, egyenként 20 ezer forint értékű BALANCE Ajándékkártyából. Játssz velünk, tripla élményben lehet részed így a hét végén!

2014-11-13

Gyúrás a 11. Intersport Balaton Maratonon

A 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton mindkét napján már délelőttől lehetőséged lesz gyúrás igénybevételére, ha úgy érzed, megérdemlik a futás után az izmaid az extra kényeztetést. Fontos azonban, hogy a szolgáltatást nem a BSI-vel, hanem közvetlenül a gyúrókkal egyeztetve lehet igénybe venni.

2014-11-13

A nevezési iroda ezen a héten zárva van

A 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton előkészületei miatt a BSI nevezési irodája csütörtökön és pénteken, ahogyan azt nagyobb események előtt már észrevehettétek, zárva van. Ez azt jelenti, hogy semmilyen személyes és telefonos ügyintézés nincsen (nevezés, előfizetés, raajtszámátvétel stb.). Az online nevezés természetesen zavartalanul folyik. A megértéseteket köszönjük!

2014-11-13

Olcsóbb lesz a helyszíni nevezés - ám a helyek száma korlátozott!

A 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon a helyszíni nevezés ára kivételesen nem lesz magasabb, mint a tegnap lejárt utolsó kedvezményes nevezési időszak árai (bár a helyszínen nevezve már semmilyen külön kedvezmény, úgy is, mint diák-, 65 év feletti-, aranykártyás kedvezmény - nem vehető igénybe). Ellenben már csak korlátozott számban fogunk tudni neveztetni. Részletek hajtás után.

2014-11-12

Beck Mónikát Aranyanyunak!

Még kicsit több mint 4 napod van, hogy szavazz a Richter által alapított "Aranyanyu-díj" 12 döntősére, akik közé bejutott a Szív Futónagykövete is, a mi Beck Mónikánk. A Richter Aranyanyu Díj csak nőknek szól és célja immár negyedik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. Nos, ő biztos ilyen, szavazz rá te is!

2014-11-12

Hol állsz a FélmaratonMániában? Megmondjuk.

A hét végi félmaratonok előtt nagyon is jól jön adatbázis-buherátorunk legújabb fejlesztése: mostantól nagyon egyszerűen, szinte egy gombnyomásra megbizonyosodhatsz arról, hogy ha belevágtál a FélmaratonMánia sorozatba, akkor épp hol tartasz, hány teljesítés kell ahhoz, hogy a tiéd legyen a különleges érem.

2014-11-12

BSI tehetségkutató Siófokon!

Független és pártatlan zsűrizést ígérünk az Intersport Balaton Maraton szombat esti táncversenyén... De tényleg! Ugyan nálunk a zenére végzett bármiféle mozgások közül nem biztosan a legjobb lesz a győztes, hanem az, akit mi úgy ítélünk meg, azért megnyugtatunk mindenkit: még magunk sem tudjuk, milyen szempontok alapján szórjuk majd ajándékokat a szombat esti bulin. De tuti, hogy szórni fogjuk. No, most készülj a táncversenyre, ha tudsz! 15-án este indul a megmérettetés!

2014-11-12

Egy előfizetés = egy nevezés? Balatoni Spuri játék!

Nagyon sokan gyűlünk össze hétvégén a 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton két napjára. És hiába akartuk plusz félmaratonnal sűrűbbé tenni a programot, még így is maradtak lukak, hát kitaláltunk egy játékot. A lényege röviden: fizess elő a Spurira, és nyerd vissza nevezési díjadat! Meggyőző? Naná! Ráadásul a téli, 30 oldalnyi Spartathlon melléklettel megjelent számot is megvásárolhatod a helyszínen!

2014-11-12

Rajtszám átvétel még ma - és a helyszínen, a Balatonon!

Ugye, tudod, hogy a 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton rajtszámait előzetesen már csak ma veheted át nálunk, s legközelebb erre már csak a helyszínen, Siófokon lesz lehetőség? Holnap és holnap után a BSI nevezési irodája ugyanis zárva lesz. Kattints a részletekért!

2014-11-12

Futással fertőzött művészvilág - a Fut a színház díjátadója

Tegnap délután került sor a Vígszínházban a SPAR Budapest Maraton® Fesztivál különleges díjkiosztójára, amin a "Fut a színház" váltók legjobbjai vehették át megérdemelt díjaikat. A programban már 25 színházi csapat indult, ami ebben a kategóriában több mint a háromszorosa a négy évvel ezelőtti, akkor még kísérleti jelleggel rajtolt mezőnynek.

2014-11-11

Végigfilmeztük a túraútvonalat!

Bizony, aki nem látta, hogy miből maradt ki, hogy milyen szép, színes-tarka rengetegben futottak és túráztak a résztvevők a 7. Intersport Túranapon és az Intersport Terepfutáson, most megláthatják. Akik pedig ott voltak, emlékezhetnek egy kicsit. Bodza kutya (így emlékszünk, így hívják) ott volt, látszik a képeken... Ő biztos nem nézi meg ezt a kis filmet, de a többiek átélhetik újra a hangulatot.

2014-11-11

Tudod már, melyik nap merre fogsz futni a hét végén?

Nem árt jól megjegyezni, melyik napon, melyik távon merre indul a mezőny, hol fordul - nem azért, mert el lehetne tévedni, csak azért jó tudni, hogy erről arra-e, vagy arról erre. Szerencsés esetben, vagyis ha nem lesz köd, a naplementét mindenképp a partról nézheted majd!

2014-11-11

Tovább duzzadt Futónagyköveteink száma

Sok új Futónagykövet jött, néhol pedig cserélődtek ilyen-olyan okokból. Sok név van tehát, akiket eddig nem említettünk. Eddig. De most megismerheted mindegyikőjüket, hogy ki hol szervez közös futásokat, ki mit gondol a futásról... Felkészültél? Akkor Kattints!

2014-11-11

Neveztél már a 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonra?

Közelítünk a létszámlimithez a félmaratoni távokon szombaton és vasárnap, nyakunkon az előnevezési időszak vége, tehát ha szeretnéd a szezont egy szenzációs félmaratonnal zárni, még ma vagy holnap nevezz be, mert a helyszínen már a teljes árat kell fizetni. De az is lehet, hogy elérjük a maximális létszámot, és lemaradsz! Mire várnál hát?

2014-11-11

Légy már a futás előtt is Mikulás!

Ne csak futás közben, előtte is legyél Mikulás december 6-án, a Rossmann Mikulásfutáson! Hozz egy ajándékot a puttonyba a rászoruló gyerekeknek! Játékokat, írószereket, iskolaszereket várunk tőletek, az összegyűlt ajándékokat az ÁGOTA® Alapítvány egy ünnepség keretében fogja átadni állami gondozott gyerekeknek.

2014-11-10

Török-Ilyés László a magyar 6 órás bajnok

A férfiaknál Török-Ilyés László nyerte meg a hatórás ultrafutó országos bajnokságot, melyen nem ő, hanem csak a nyílt kategóriában nevezett Peyer Zoltán érte el a legjobb eredményt.

2014-11-10

Kenyai győzelem Athénban

A férfiaknál és a nőknél is csak kenyaiak álltak dobogóra a vasárnapi Athén Marathonon.

2014-11-10

A világ 10 legkeményebb sportja

Amilyen könnyűnek tűnnek első látásra, olyan nehezek a valóságban. Bár minden sport speciális a maga nevében, akad néhány, amely különösen nagy erőfeszítést igényel – mind fizikai, mind lelki, mind pedig szellemi értelemben egyszerre. A Sporteology oldal összegyűjtötte, melyek a világ legnehezebb mozgásformái.

2014-11-10

Sok-sok érem jött a hétvégére!

Egyszer csak kopogtattak, és hoztak nekünk rengeteg érmet a hét végi 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton távjaira. Annyit, hogy most gondolkodhatunk, hogyan is visszük majd el nektek. De aggódni egy percig sem kell, mire befuttok a választott távotok céljába, addigra mindegyik medál a helyén lesz. Aki kváncsi, hogyan is néznek ki, kattintás után megláthatja!

2014-11-10

Kinek lesz kockahasa az olvasástól?

A kérdés komoly. De akár máshogyan is feltehetjük. Ki nyerte a Spuri Futómagazin játékán az Oto Chili kockahas gépet? És kié lett a SONY Walkman? És vajon ki az a szerencsés, aki Columbia sportruházatot nyert? Megtudhatod a kattintás után - és még mást is!

2014-11-10

Holnap, azaz november 11-én, Podiart az Örs vezér téri Spuri Futóboltban!

Holnap, azaz november 11-én 10-18 óra között az Örs vezér téri Spuri Futóboltban vendégeskedik a Podiart. Speciális talpbetétekkel kapcsolatos tanácsokat adnak.

2014-11-10

Legyen a hobbid a munkád, dolgozz a BSI-nél!

Ha nem csak űzni szeretnéd a sportot, hanem szervezni is, ha egy pörgős, változatos, nem csak irodai, hanem esetenként komoly fizikai munkát is megkívánó állásra vágysz, legyél rendezvényszervező vagy raktárvezető a BSI-nél! Részletek a kattintás után >>>

2014-11-10

Közlekedés és parkolás a 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton idején

Mint tudjuk, egymással párhuzamos utcákban fogunk futni majd a novemberi 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon, ami azt jelenti, hogy a szűk utcák és a parkolóhelyek mind futókkal lesznek tele. Aztán itt van annak a problémája, hogy aki még nem volt ezen az eseményen, hogyan jut el a tett helyszínére! Nos, összefoglaltuk.

2014-11-08

Futás és túra a hagymáért - avagy Intersport Túranap a Pilisben

Szombaton 7. alkalommal indult az Intersport Túranap, és vele együtt természetesen az Intersport Terepfutás mezőnye - a tavalyihoz hasonlóan közel kétezren jöttek el a három táv valamelyikére futni vagy túrázni, pedig az időjárás mindent megtett, hogy elriassza a résztvevőket. A hajnali pici eső után negyed óránként váltogatta arcát.

2014-11-07

Őszi-téli futótippek

Hogyan öltözködjünk a hidegben?
Rossz idő nincs, csak nem megfelelő öltözet, vagy öltözködés!

2014-11-07

Tirunesh Dibaba gyermeket vár

A háromszoros olimpiai bajnok első gyermekét várja, ezért kihagyja a 2015-ös szezont.

2014-11-07

Sokan indulnak a 6 órás futás országos bajnoki címéért

November 8-án, Velencén lesz az ultrafutók idei utolsó országos bajnoksága, a 6 órás verseny. A verseny az OptiVita Ultrafutó Kupa hatodik, utolsó állomása, ahol a futók a 6 órás mellett 2 és 4 órás futamokban is indulhatnak egyéniben és párban.

2014-11-07

Együttműködik a SportAccord és a Nemzetközi Fair Play Bizottság

Együttműködési megállapodást írt alá az olimpiai és nem olimpiai sportágak nemzetközi szövetségeit, illetve a nemzetközi sportesemények szervezőit tömörítő SportAccord és a Nemzetközi Fair Play Bizottság (IFPC) a tisztességes sport eszméjének népszerűsítésére, terjesztésére, írja az MTI.

2014-11-07

Fogytán a helyek a félmaratonokra a Balatonnál!

A 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton hagyományosan a BSI futószezonjának záróállomását jelentette (eddig, mert idén kicsit később is lesz még egy móka: a Rossmann Mikulásfutás). Népszerűsége pedig évről évre egyre csak nőtt, és jelenleg az a helyzet, hogy hiába az újdonság, hogy két napon is futhatsz félmaratont, vészesen közeledünk a maximális létszámhoz!

2014-11-07

Néhány szó az útvonaljelölésről holnapra...

Holnap nyolctól rajtol a 7. Intersport Túranap, illetve az Intersport Terepfutás mezőnye, hogy különböző távokon haladjanak végig gyalogolva, futva. Végig kijelölt úton kell haladni, az eligazodásban segít a rajtnál kapott szöveges és térképes útvonalvázlat is. Nem tévedhettek el. Egy dologra azonban figyelni kell...

2014-11-07

Ki legyen az Aranyanyu?

Nekünk van egy tippünk. Richter által alapított "Aranyanyu-díj" 12 döntőse közé bejutott ugyanis a Szív Futónagykövete is, a mi Beck Mónikánk. A Richter Aranyanyu Díj csak nőknek szól és célja immár negyedik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. Nos, ő biztos ilyen, szavazz rá te is!

2014-11-06

Legyen a hobbid a munkád, dolgozz a BSI-nél!

Ha nem csak űzni szeretnéd a sportot, hanem szervezni is, ha egy pörgős, változatos, nem csak irodai, hanem esetenként komoly fizikai munkát is megkívánó állásra vágysz, legyél rendezvényszervező vagy raktárvezető a BSI-nél! Részletek a kattintás után >>>

2014-11-06

Jött sok mikulásruha - mi nektek adjuk!

Ugye, tudod, hogy a Rossmann Mikulásfutáson piros mikulásruha a dresscode? Abban fut majd mindenki, de hogy honnan lesz neked ilyen ruhád, amiatt ne aggódj: a nevezési díjért cserébe azt mi adjuk. Meg is érkezett egy hatalmas szállítmány piros mikulásruha, ne félj, nem fog elfogyni, és tuti, hogy mindenki talál rá való méretet!

2014-11-06

10 percben az egész 9. DECATHLON FittAréna

Azt hihetnéd, hogy sikerült összeválogatnunk a legjobb pillanatokat, hogy az esemény hosszú filmjét megcsináljuk belőle, de ez nem így van. Bárhol és bármikor forgathattunk volna, ugyanilyen mozgalmas film kerekedett volna ki belőle a végén. Áradt a dinamizmus a 9. DECATHLON FittAréna minden zugából! Ettől még azért jó kis film lett ez a mostani, nézd meg te is!

2014-11-06

Spuri Futóbolt - megváltozott a GYŐRI üzlet nyitva tartása

Győri és Győr környéki futók FIGYELEM! Ideiglenesen megváltozott a győri üzlet nyitva tartása.

2014-11-05

Megjelent a SPURI Futómagazin téli száma!

Ma megjelent, kapható, kézbe fogható, olvasható a SPURI Futómagazin legújabb száma - benne különleges Spartathlon melléklettel! Megvásárolható a BSI nevezési irodájában, a Spuri futóboltokban és eseményeinken.

2014-11-05

Szabó Gábor és Lubics Szilvi a Piros 85 győztesei

November első hétvégéjén került megrendezésre a Piros 85 terepfutó verseny, amelyen Szabó Gábor és Lubics Szilvia diadalmaskodtak, Szilvi a női pályacsúcsot is megjavította.

2014-11-05

50 kilométeres Világkupa döntő Dohában

Doha adott otthont október 31-én az 50 km World Trophy Final elnevezésű ultrafutó döntőnek. Magyarországról a meghívott legjobb 20 futó közé Zabari János, a TFSE- A-Tomsport versenyzője kvalifikálta magát. A futás tökéletesen elkülönített, forgalomtól lezárt pályán, három frissítő állomással, és lassításra kényszerítő kanyarokkal tarkított 5 km-es körön zajlott.

2014-11-05

Rengetegen futottak az Achilles napi futáson!

Néhány hete meghirdettünk egy jópofa, bolondos futást, amihez nem kell nevezni, nem kell semmi extrát csinálni, csak futni, majd a futásokat, jobban mondva az összegyűjtött kilométereket elküldeni nekünk. Sejtettük, hogy vevők lesztek az Achilles napi futásra, mégis eltátottuk a szánkat, amikor láttuk, hogy két nap alatt több mint 1200 futó 14500 kilométernél is több kilométert gyűjtött össze, mondjuk úgy, hogy a hős tiszteletére.

2014-11-05

9. DECATHLON FittAréna - rövid film

Akkorát durrant a hét végén a SYMA csarnokban az idén kilencedszer megrendezett DECATHLON FittAréna, hogy azt szavakkal el sem lehet mondani. Ezért inkább megmutatjuk. Csupa nyüzsgés, csupa élet, csupa energia! Nézd csak meg a saját szemeddel, ha nem hiszed: bő három és fél percben az egész nap eseményei! Jó szórakozást a filmhez!

2014-11-04

Komplex Mozgásminta Szűrés a Balance-nál!

Komplex Mozgásminta Szűrés a Balance Mozgás Kft. futanetes partnereinek! Nézesd át magad egy komoly megmérettetés előtt! A Balance Mozgás és a BSI együttműködésének keretében komplex mozgásminta szűrést indítunk november 1-től. A Spuri Aranykártyával rendelkező sportolóknak 10% kedvezményt biztosítunk a szűrés árából...

2014-11-04

Rengeteg FittAréna kép a weboldalunkon!

A hétvégi hatalmas fitneszünnepen elmondhatatlanul sok kép készült a különböző színpadokról és termekről, a kiállítókról... mindenről! Sokáig tart majd mindet végignézni, hiszen 24 galériát hoztunk létre, s töltöttünk meg fotóval, de ha szívesen idéznéd fel a 9. DECATHLON FittAréna hangulatát, akkor kattints bátran, és böngéssz!

2014-11-04

Nézz sok futó Mikulást!

Ugyan nálunk először lesz efféle esemény, amikor is sokezer ember mikulásruhát ölt, és fut egy jót az utcákon, de ha szeretnéd látni, milyen is ez máshol - és milyen lesz nálunk, akkor kattints bátran, és nézd meg a kis filmünket kedvcsinálóként! Hátha épp ez hozza meg a kedvedet, hogy december 6-án te is Mikulás legyél a Rossmann Mikulásfutáson!

2014-11-04

Rajtszámátvétel a 11. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonra

Eddig is nagy volt a nyüzsgés a szezonzáró két napos esemény idején, most pedig a szombati félmaraton beiktatásával talán még nagyobb lesz a tömeg. Érdemes tehát nem arra a hétvégére halasztani a rajtszámátvételt és egyéb efféle tennivalókat, hanem már korábban megejteni ezeket, ha lehetséges, még hozzá nálunk, a BSI-ben, a nevezési irodában! És akkor a hét végére csak a futás marad.

2014-11-04

Milyen is volt a fitnesz világ "karácsonya"?

A Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban feketén-fehéren kiderült, hogy a FittAréna kapcsán miért is jogos az elnevezés: "az ország legfittebb napja". Egyedülálló rendezvénynek tartják a résztvevők, az oktatók és a szervezők is ezt az eseményt. A fittarena.hu honlapon egy hosszabb beszámoló jelent meg az eseményről videós összefoglalóval. >>> Kattints ide, és olvasd el, milyen is volt a fitneszünnep!

2014-11-03

A hétvégén megyünk a Pilisbe!

Tavaly-tavaly előtt szerencsénk volt az időjárással az Intersport Túranap és Terepfutáson, és eddig úgy tűnik, hogy ezen a héten sem nagyon lehet okunk panaszra. Megfelelően öltözködve mind a kiránduláshoz, mind a futáshoz ideális lesz az idő. Esőt nem jósolnak a hozzáértők egész hétre, semmi akadálya tehát, hogy 8-án ott légy te is reggel-délelőtt a rajtban, a Csillaghegyi Általános Iskola udvarán!

2014-11-03

Ki lesz a századik?

Éppen 99 nevezés futott be eddig jövő tavaszi 8. Spuri Balaton Szupermaraton egyéni távjára. Most jön a századik, de vajon ki lesz az? Lehet, hogy éppen te? Ugyan a hónap végéig még kedvezményesen nevezhetsz, de azért milyen jó poén volna épp századikként jelentkezni, nem? No jó, ha nem érzed, hogy neked körbe kellene futnod egyedül az egész tavat, persze jó dolog ezt csapatban is tenni... a lehetőségek határtalanok!

fb share