2015-03-02

Papp Krisztina a Roma-Ostia félmaratonon

A 41. Roma Ostia félmaraton erős mezőnyében, második legjobb európaiként, Papp Krisztina 1;12:37 ó idővel a kilencedik helyen ért célba.

2015-03-02

A hőség miatt félbeszakadt a Tel Aviv Maraton

A februárban szokatlan hőség miatt két futó is rosszul lett és összeesett a pénteki Tel-Aviv Marathonon, amelyet ezután órákkal a befejezés előtt félbeszakítottak.

2015-03-02

TEREPSPORT ÉS A SZABÁLYOK

Sajnos sportolás közben, rengetegszer találkozunk olyan futóval, vagy kerékpárossal, aki fittyet hány arra a tényre, hogy nem egyedül közlekedik. Keresztülvág a kirándulók között, anélkül, hogy figyelmeztetné őket az ottlétéről, nem tarja be a KRESZ szabályait, eldobálja a szemetet, letér az útról, vagy ösvényről, ezzel kárt okozva a növényzetben.
Kis terep etikett

2015-02-27

Új funkciók a láthatáron a Futótárs alkalmazásban

Számos eddig még nem látott lehetőséggel, megújuló menürendszerrel köszönti a tavaszt a világ első magyar nyelvű futóalkalmazása, a Futótárs. A kerékpárosok és a gyalogosok is szeretni fogják. Debütálás már a Vivicittá előtt!

2015-02-27

Mától lehet nevezni a BURGER KING Brutálfutás 4.0-ra

Ezúttal Nyáregyházán, s új futamregisztrációs rendszerrel érkezik a június végi megmérettetés, amelyet nem véletlenül hirdetünk az Életed leghosszabb 7 kilométere! mottóval. A brutalitás nem csökken: vizesároktól kezdve labirintuson át minden várható!

2015-02-27

Tizenkét magyar atléta indul Prágában

A téli szezon legfontosabb eseménye a Fedettpályás Európa-bajnokság, amely március 5. és 8. között Prágában lesz. Az eseményen Magyarországot 12 atléta képviseli.
Az idei európai top listák alapján a legjobb teljesítményt a tavalyi szabadtéri EB-n bronzérmet nyert Márton Anitától, a Zürichben a dobogóról csak ezredekkel leszorult Baji Balázstól valamint ötpróbázóinktól, Zsivoczky-Farkas Györgyitől és Krizsán Xéniától várhatjuk.

2015-02-27

Sztárok akiknek Rió az utolsó lesz

Az ötkarikás játékokat mindig rengeteg érzelem, személyes történet jellemzi; az egyik legkülönlegesebb élményt talán mégis azok a versenyzők élik át, akik utolsó olimpiájukra készülnek, utolsó nagy megmérettetésükön vesznek részt. A 2016-os riói játékokon számos olyan világsztár küzdhet utoljára, akik meghatározó szerepet töltöttek, töltenek be a nemzetközi sportéletben.

2015-02-27

Filmre viszik a Futni születtünk című sikerkönyvet

Már jó ideje megjelent a hír, miszerint film készül a nagy sikerű Futni születtünk című könyvből és azt is tudni lehetett, hogy az igen népszerű és sportos színész, Matthew McConaughey is szerepet kap a filmben, de ezidáig a többi részlet ismeretlen volt. A producer most néhány új információmorzsát osztott meg.

2015-02-26

Ez jár a Telekom Vivicittá Félmaraton teljesítőinek

A virtuális éremkollekció egy újabb darabját mutatjuk meg nektek: ezt akasztják a tavaszi budapesti futóünnep leghosszabb távjának, a Telekom Vivicittá Félmaraton teljesítőinek nyakába. Április 19-én téged is várunk a Margitszigeten, nevezni még nem késő!

2015-02-26

8.TRON Születésnapi félmaraton és SRCEF élményfutam

Vasárnap 8.TRON Születésnapi félmaraton és SRCEF élményfutam 5 km

2015-02-26

Az év legjobb hegyifilmjei újra a mozivásznon

Hegymászó-expedíciók filmes dokumentációi, adrenalin-dús kalandok földön, vízen és levegőben, egzotikus utazások valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek.

2015-02-26

Új világcsúcs 2 mérföldön

Mo Farah idei első versenyén, a Sainsburys Indoor Grand Prix-n, megdöntötte a 2 mérföld fedettpályás világcsúcsát.

2015-02-26

Doppingolt a junior világbajnok középtávfutó

Doppingvétség miatt kétéves eltiltást kapott a 20 éves Hamza Driouch katari középtávfutó.

2015-02-26

Lefutnál-e 50 kilométert egy 74 éves szerzetessel?

Gégény István megkérdezte a hazánkban vendégeskedő dallasi sportos papot, miért futja körbe tízszer a Margitszigetet március 1-jén. Azt üzeni, bárki elkísérheti egy darabon, vagy akár a teljes távon.

2015-02-25

Segítsünk a tűz miatt otthontalanná vált futótársunkon!

Remek eredményekkel rendelkező futó került megoldhatatlannak tűnő helyzetbe: háza a tűz martalékává és lakhatatlanná vált. A helyi futótársak már összefogtak, s a kétkezi munkák elvégzésén túl pénzgyűjtésbe is kezdtek. Ehhez kérnek segítséget.

2015-02-25

Még a tűzoltók is elismerték a Yours Truly futóit

Volt, ahol ötfős baráti társaság futott együtt, máshol rendőri felvezetést is kaptak. Ám bárhol is sportoltak, egyértelműen sikerrel zárultak a Yours Truly magyarországi eseményei. Csaknem ezer főt mozgattak meg a BSI Futónagykövetei.

2015-02-24

Nyerj futócipőt a Spuri-előfizetés mellé!

Érdemes március 2-ig előfizetni a százoldalas Spuri Futómagazinra. Három érvünk is van rá: egyrészt így még eljut hozzád a 2015-ös évfolyam első száma, másrészt értékes díjakat felvonultató nyereményjátékon vehetsz részt, no meg az ár is kedvezményes.

2015-02-24

Nem indulhatnak külföldiek az észak-koreai maratonon

Tavaly első ízben vehettek részt amatőrök a Pyongyang Maratonon, idén azonban egyáltalán nem indulhatnak nem-koreai futók a nívós észak-koreai viadalon. A döntést az Ebola terjedése miatti aggodalommal magyarázzák.

2015-02-24

20 évesnél fiatalabb maratonista nem futhat Rióban

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség ugyan még nem hozta hivatalosan nyilvánosságra a riói olimpia egyes részvételi feltételeit, de a hírek szerint a 2012-es londoni játékokon alkalmazott kritériumok lesznek irányadóak, így például a pályaatlétáknál 18, a maratonistáknál 20 év lehet az alsó korhatár.

2015-02-24

Ráncigálják Kilian Jornet bajszát

Két hónapot sem élt Kilian Jornet Aconcaguán futott sebességi rekordja, miután az ecuadori-svájci Karl Egloff majdnem egy órát faragott a katalán decemberi idejéből.

2015-02-24

Közvetítés Malmőből

Új fedettpályás atlétikai verseny kerül az Eurosport képernyőjére, 2015. február 25-én (szerda) 20:00-22:00 között Malmőből adnak élő közvetítést az Eurosport 1-en.

2015-02-24

Íme a Spuri Balaton Szupermaraton érme

Egyéniben, párban, csapatban, teljes kört, félkört, maratont, netán félmaratont futsz a Balatonnál március közepén? Ez lesz a jutalmad! Persze, versenyszámonként eltérő feliratozással, no meg akár külön gravírozással kiegészítve.

2015-02-23

Női talkshow-ban a futásról

Négy hölgy beszélget a futásól a Ridikül magazin mai műsorában, az adás 17.50-kor kezdődik az M1-en. A vendégek: Beck Monika, Szív Futónagykövet, Kovács Vanda, színművész és Jegyes-Tóth Kriszta. A televíziós műsorvezető a BSI-eseményeken is szokott jótékonykodni, holott gyermekként nem is szeretett futni.

2015-02-23

Fontos nyújtógyakorlatok futóknak

Te is ellógod, vagy nem tudod, hogy csináld?

2015-02-23

Nem fáj a futás, ha marihuánát használsz

Több amerikai futó állítja, hogy a sport és a marihuána használata összeegyeztethető, sőt a kannabisz pozitív hatásai segíthetnek a regenerációban és a fájdalom elviselésében.

2015-02-23

Teltházas lesz a Spuri Öböl Félmaraton

Hatszáz fős limitet hirdettünk a Keszthely és Szigliget közötti félmaratonunkra, s hiába indultak tavaly "csupán" háromszázan, már szűk egy hónappal az esemény előtt ki kell tegyünk a megtelt táblát. Ám így is esélyes, hogy lehet még nevezni!

2015-02-22

Endeshaw Negesse nyerte a Tokió Maratont

Az etióp Endeshaw Negesse nyerte a világ legjelentősebb hosszútávfutó versenyei közé tartozó Tokió Maratont vasárnap, bő fél perccel előzve meg az olimpiai és világbajnok ugandai Stephen Kiprotichot és a tavalyi első kenyai Dickson Chumbát.

2015-02-22

Több doppingellenőrzés a világ legrangosabb maratoni versenyein

Az eddigieknél sokkal több doppingellenőrzést végeznek majd a világ hat legrangosabb maratonfutó versenyén (World Marathon Majors).

Az érintett versenyek szervezőinek tervét pénteken, két nappal a tokiói maraton előtt jelentették be. Az elképzelések között szerepel, hogy készítenek egy listát a jó eredményre esélyes hosszútávfutók nevével, akiknek a jövőben a megszokottnál is több versenyen kívüli vizsgálaton kell majd átesniük.

2015-02-20

11 verseny a Hegyifutó Kupáért

A Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi- és Terepfutó Bizottsága idén is meghirdette hegyifutó kupasorozatát, mely az ország különböző területeit érintve 11 versenyből áll. A kategóriák győztesei elnyerik a Hegyifutó Kupát, a női és férfi abszolút (korosztálytól független) győztesek 100-100 ezer Ft értékben cipő/ruházat utalványban részesülnek. A multiNavigator Hegyifutó Kupa sorozat idei első versenye február 22-én Pilisszentkereszten lesz.

2015-02-20

Világcsúcsot futott Dibaba 5000 méteren

Fedettpályás világrekordot állított fel az etióp Genzebe Dibaba női 5000 méteres síkfutásban csütörtökön, a stockholmi nemzetközi versenyen.

2015-02-19

Özönlenek a nevezések az áprilisi félmaratonra

Pontosan két hónap van hátra a tavaszi futóünnepig, a Telekom Vivicittá Félmaraton, a 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és a Telekom Midicittá napjáig. Az április 19-i versenyszámokra már most bő nyolcezren regisztráltak.

2015-02-19

A női dolgok hatása a teljesítményre

A menstruációs ciklus sok nő számára megnehezíti a sporttevékenységeket, nem csupán a praktikus kényelmetlenségek miatt. A jelenség vizsgálatát és egyértelmű következtetések levonását azonban nehezíti, hogy a tünetek egyénenként nagyon különböznek, van aki semmilyen hatást nem érez, mások egyértelmű teljesítményromlásról számolnak be.

2015-02-19

24 órás futás fedettpályán, magyar résztvevőkkel

A mostani hétvégén kerül megrendezésre Finnországban, Helsinki közelében, az Espoo Endurance 24 órás ultrafutó verseny. A verseny érdekessége, hogy fedett csarnokban, műanyag burkolatú pályán zajlik, ami az ultraversenyek kategóriájában nem jellemző.

2015-02-19

Bekúszott a célba a maratonfutó

Sok futó emlegeti a mondást, Fuss ha tudsz, sétálj ha szükséges, kússz ha muszáj, csak haladj előre!
A vasárnapi Austin maratonon végül harmadik helyezett Ngetich pontosan ezt tette. A futónő kissé túlhajtotta magát és az élről kis híjján kidőlt, de végül négykézláb bár, de célbaért.

2015-02-19

Baji Balázs szezoncsúccsal ötödik, Szabó Barbara harmadik Lódzban

Szabó Barbara harmadik helyen végzett magasugrásban, míg Baji Balázs idei legjobbját futva ötödik lett 60 méter gáton a Lódzban rendezett fedettpályás atlétikai versenyen, melyen a 38 éves Kim Collins egészen parádés idővel nyert 60 méteren.

2015-02-19

Coe 12 évben korlátozná az elnöki mandátumot

Sebastian Coe 12 évben korlátozná a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöki mandátumát.

"Az elnöknek kétszer négyéves ciklus állna rendelkezésére egy további opcióval" - nyilatkozott az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames honlapnak az 58 éves Coe, aki pályázik Lamine Diack helyére.

2015-02-18

Mától nevezhetsz a SPAR Budapest Maraton 10 kilométeres távjára

Ilyen sem volt még: az őszi SPAR Budapest Maraton® napján egy negyedakkora, tízkilométeres versenyt is hirdetünk. A Hősök terétől rajtoló és az 56-osok terére érkező futamra már regisztrálni is lehet.

2015-02-18

Négy évszak, négy félmaraton, és ez lesz a jutalmad!

Megkaptuk, mutatjuk: ez az érem jár azoknak, akik idén teljesítik a FélmaratonMániát. A különleges, ezüstszínű medál elsőként a Spuri Öböl Félmaratonon fog debütálni, de listázzuk, mely idei versenyeink képezik még a sorozat részét.

2015-02-17

Spuri Balaton Szupermaraton: sosem voltuk még ennyien

A nevezési határidők egyik lépcsőfokát átlépve biztosnak tűnik, hogy minden eddiginél többen fognak futni a Balaton körül március 19. és 22. között. Ám ezzel az is jár, hogy a Spuri Öböl Félmaraton hatszáz fős limitjét néhány nevező híján elértük.

2015-02-17

A BSI nevezési iroda pénteken zárva lesz

Február 20-án pénteken, a nevezési iroda zárva lesz! Legközelebb 23-án, hétfőn nyitunk. Természetesen az online nevezés ez alatt az idő alatt is lehetséges lesz. Megértéseteket és türelmeteket köszönjük!

2015-02-17

A váltózás is változás a 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

Nemcsak egynaposról kétnaposra nyúlik, a programkínálat is bővül az április közepi futóversenyünkön: háromfős váltóban, fejenként két kilométert teljesítve is futhattok a félmaraton vasárnapját megelőző napon, április 18-án.

2015-02-19

Yours Truly BSI Futónagykövetekkel a hétvégén

Január utolsó vasárnapján nagyot alakítottak futónagyköveteink: az idei Yours Truly első fordulójában országszerte nyolcszáz fő összesen csaknem 15 000 km-t tett le az asztalra, azaz az aszfaltra, vagy éppen a terepre. Február 22-én, a hónap utolsó vasárnapján ismét itt a lehetőség!

2015-02-16

Vasárnap is volt csúcsjavítás az összetett OB-n

Vasárnap a férfiak összetett bajnokságával és a MASZ nyílt versenyével folytatódott a hétvégi program a Syma csarnokban. A felnőtt hétpróba bajnokságon Kiss László, az FTC versenyzője 4647 ponttal végzett az élen (7,66-674-10,17-180-8,75-450-3:12,54). A junioroknál Kriszt Botond 4711 ponttal győzött, az ifjúságiak hatpróbájában 4492 pontos korosztályos csúccsal Szeles Bálint vehette át az aranyérmet.

2015-02-16

Héraklész Gála, sikeres év után

Pénteken este a Héraklész Gálán immáron tizenegyedik alkalommal díjazták a legjobb fiatal magyar sportolókat. Az esemény rangját emelte, hogy több olimpiai bajnok tiszteletét tette a budapesti Kongresszusi Központban.

2015-02-16

Új csúcs van női 20 km-en és félmaratonon

Florence Kiplagat az eddigi legjobb idővel győzött a női félmaratonon, közben megdöntötte a 20 kilométeres táv világcsúcsát is a vasárnapi barcelonai nemzetközi versenyen.

2015-02-13

Utolsó esély a Prága Félmaratonra!

Szeretnél futni Csehországban? Akkor vegyél részt játékunkban és nyerj indulást a RunCzech sorozat első versenyére, a Sportisimo Prága Félmaratonra, 2015. március 28-ra. Csatlakozz ahhoz a 12 500 futóhoz, akiknek lehetőségük van a történelmi Prága utcáit koptatni olyan helyszíneken, mint a Károly-híd, a prágai Vár, vagy a Nemzeti Színház.

2015-02-13

Szombaton ismét közösségi Balboa futás

A korábbi nagy sikerre való tekintettel, idén is megrendezésre kerül a Balboa közösségi futás.

2015-02-13

Az angol futórekordert is lekörözi Stieber

A hét elején derült ki, hogy a Hamburg magyar játékosa, Stieber Zoltán nemcsak döntő érdemeket szerzett a Hannover elleni 2-1-es győzelemből, hanem Bundesliga-rekordot is futott 13900 méterrel.

2015-02-13

A hétvége a Syma csarnokban

A hétvégén az év első felnőtt bajnokait avatja a sportág, a Fedett pályás Összetett bajnokság következik. A kétnapos versenyen a nők szombaton már be is fejezik az ötpróbát, a férfiak hétpróbájának eredményhirdetésére vasárnap kerül sor.

2015-02-13

Megtoldották az olimpiai bajnok eltiltását

Az Olasz Olimpiai Bizottság további hat hónappal megtoldotta a gyalogló olimpia bajnok Alex Schwazer eltiltását, ugyanakkor a doppingvétség miatt megbüntetett sportoló így is ott lehet a riói olimpián.

2015-02-13

Crosstraining edzés Tóth Marcival

A gyakorlatokat a válogatott vízilabda játékos prezentálja.

2015-02-12

Mától nevezhetsz a Délibáb Terepfutásra és a bringa távokra

Nyár közepe, Hortobágy. A szürke marha, a rackajuh, a mangalica már fel sem kapja a fejét, hiszen tizenkettedik alkalommal lepjük el, az amúgy lezárt területet a Hortobágyi Nemzeti Parkban.
Gyere el, fuss, bringázz vagy akár teljesítsd mindkettőt.

2015-02-12

A Hegyi- és Terepfutó Bizottság hírei

A Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi- és Terepfutó Bizottsága meghatározta a válogatási elveket a szakág alább négy világversenyére:
Youth Cup (16-17 évesek VB) / Hegyifutó Európa-bajnokság
Hosszútávú hegyifutó Világbajnokság / Hegyifutó Világbajnokság

2015-02-12

Bubka a doppingolók edzői ellen is keményebben lépne fel

A doppingoláson ért sportolók edzőit a korábbinál keményebben szankcionálná Szerhij Bubka, a rúdugrás korábbi királya, aki pályázik a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöki posztjára.

2015-02-12

Bolt: Még három olimpiai arany, egy világcsúcs 200-on, aztán vége

A hosszú kihagyás után visszatérő Usain Bolt idén ismét a világ legjobb sprintere szeretne lenni, az idei világbajnokságon és a riói olimpián is triplázna, majd 2017-ben a tervei szerint vissza is vonulna.

2015-02-12

CSENGESS FUTÁS KÖZBEN!

Gyűrű helyett húzd fel az ujjadra az ékszerszerű csengettyűt, és futás közben soha többé nem fog senki eléd állni. A városi futók vészjelzője természetesen Japánban készül.

2015-02-12

A tájfutás - pályán futás különbözősége

A tájfutók sokkal színesebb élményekről tudnak beszámolni, mint a pályán futók. Természeti környezetben élvezetesebb, vagy legalább is más élmény futni, mint egy akármilyen jól megépített pályán.

2015-02-12

Lagat 40 évesen is csúcsformában

A 40. évét betöltött Bernard Lagat a hétvégén bebizonyította, hogy szeniorként is van keresnivalója az ifjabbak közt a mezőnyben. A Bostonban rendezett New Balance fedettpályás Grand Prix viadalon alig maradt le a 3000 méter győzelemről.

2015-02-11

Már kapható Teljesítménytúrák itthon és külföldön idei kiadása a BSI-ben!

Jó hír a túrázás szerelmeseinek: végre megérkezett a BSI nevezési irodájába a "Teljesítménytúrák itthon és külföldön" várva-várt idei kiadása!

2014-02-11

Készülsz a négy napos bulira? Nevezz a héten kedvezményesen!

Közeledik a BSI futószezonját nyitó 8. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton. Négy napos őrület, négy napnyi buli, ahol futhatsz egyéniben ultramaratoni távokat is, de ha számodra egy jó kis csapatverseny az igazi, akkor körbefuthatod a Balatont a barátaiddal is.
Nevezz február 15-ig kedvezményesen!

2015-02-10

A Fut a cég extra tör előre

A futás rendkívül népszerű, ezt nem vitathatjuk. Újabban már az sem meglepetés, hogy céges körökben is egyre 'trendibb' a futóeseményeken való szervezett részvétel.

2015-02-10

Sporttáplálkozás alapjai az állóképességi sportágakban - előadás

Dr. Harsányi Zsuzsa előadása február 28-án du. 4 órától.
Cím: 1026 Budapest, Pasaréti út 11-13.

2015-02-10

Folytatódik a nemzetközi egyeztetés a paralimpiai, 2017-es klasszifikációs szabályzatról

Tovább folytatódik a nemzetközi egyeztetés a 2017-ben életbe lépő új klasszifikációs szabályzatról, melynek előkészítését 2013-ban kezdte el a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC). A szabályzatról minden tagország leírhatja véleményét.

2015-02-10

Bolt Neymarra és Serena Williamsre is kíváncsi az olimpián

A 100 és 200 méter világcsúcstartója a játékok honlapjának elmondta: Neymart nagy futballistának tartja, és már a tavalyi labdarúgó-világbajnokságon látta, mekkora népszerűségnek örvend.

2015-02-10

Mától már nevezhettek a 22. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó távjaira!

Kell egy csapat!
Mától megnyílt a nevezés a 22. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó esemény összes távjára.

2015-02-09

Holnap, azaz február 10-én, Podiart az Örs vezér téri Spuri Futóboltban!

Holnap, azaz február 10-én 10-18 óra között az Örs vezér téri Spuri Futóboltban vendégeskedik a Podiart. Speciális talpbetétekkel kapcsolatos tanácsokat adnak.

2015-02-09

10 érv a reggeli edzés mellett

Reggel vagy este? Ez itt a kérdés. Te, mikor szereted? Bakai Levente arra kereste a választ, hogy miért jó reggel edzeni. Mit mond a tudomány, és mit mond a tapasztalat? Tíz érvet gyűjtött össze a THORGYM csapata a reggeli edzés mellett.

2015-02-09

Magyar Nemzeti Terepfutó Bajnokság idei futamai

A Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség 2015-ben is megrendezi a Magyar Nemzeti Terepfutó Bajnokságot, amely négy futamból áll. Jelentkezni április végéig lehet.

2015-02-09

Borzából kapitány lett

Jurij Borzakovszkijt, a 800 méteres síkfutás 2004-es olimpiai bajnokát bízták meg ideiglenesen az orosz atlétikai válogatott vezetésével.

Elődje, Valentyin Maszlakov két hete mondott le posztjáról a közelmúltban napvilágra került doppingesetek következményeként.

2015-02-09

Ipsos: a lakosság közel kétharmada támogatná a budapesti olimpiát

A magyar lakosság hatvan százaléka támogatná, ha Budapest megpályázná a nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogát - derült ki a BOM a Magyar Sportért Alapítvány (BOM) megbízásából az Ipsos által egy hónapja elkészített, 1000 fős reprezentatív felmérésből.

2015-02-09

A MOB TÁMOGATTA A BUDAPESTI OLIMPIA ÜGYÉT

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése elsöprő többséggel (125 igen és 1 nem szavazattal) úgy döntött pénteken, hogy javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét.

2015-02-06

Mától lehet nevezni a 8. Intersport Tour de Tisza-tó és a Tisza-tavi Bringatlon eseményre

Gyere velünk bringázni, görkorizni tavasszal a Tisza-tó mellé, vagy ha nem tudsz lemondani a futásról, de van egy remek kis csapatod, akkor kerüljétek meg együtt a tavat kerékpárral annyi nehezítéssel, hogy egyvalakinek nem jut bringa!

2015-02-06

Merényi Tímea interjú

A Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi- és Terepfutó Bizottsága megválasztotta a szakág idei legjobbjait. A nők között Merényi Tímea győzött, aki az olaszországi hegyifutó világbajnokságon elért 25. helyezésével a magyar csapat legjobbja lett.

2015-02-06

Országos minősítésű versenybíró vizsga február 21-én

A Magyar Atlétikai Szövetség Versenybíró Testülete országos minősítésű versenybírói vizsgát szervez 2015. február 21-én.

2015-02-06

Jól szerepeltek a fiatalok az ORV-n

Sok magyar utánpótlás korú atléta állt rajthoz a Pozsonyban rendezett Olympijské Nádeje-V4 /ORV fedett pályás versenyen. A sprint- és gátfutó számokban szokásosan két futásra volt lehetőség, az ügyességi számokat a távol- és hármasugrás képviselte.

2015-02-06

Thomas Bach látogatást tett az aspiráns Bostonban

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke dicsérte a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó Bostont, amelyet azonban óvatosságra is intett.

2015-02-05

Elindult a nevezés a JUBILEUMI 20. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála távjaira

Figyelem Hölgyek! Ismét közeledik a ti futónapotok! Május 17-én lesz a 20. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála a Városligetben. 10 km egyéniben vagy párban, de lesz 5 km és 2,1 km futás valamint 3 fős váltó is.

2015-02-05

Új tiltott szer a doppinglistán

A legújabb WADA Tiltólista értelmében a KOBALT (kobalt-klorid-hexahidrát) S2 csoportos tiltott szernek minősül.

2015-02-05

IAU 24 órás Világbajnokság - magyar keret

Április 11-12-én Torinóban kerül megrendezésre az IAU 24 órás Világbajnokság, amelyre a MASZ Ultrafutó bizottsága a mellékletben olvasható keretet jelölte ki.

2015-02-05

Visszavonul az oroszok egykori sztárfutója, Borzakovszkij

Az orosz atlétikát az utóbbi hónapokban elsöpörte a doppingbotrány, eközben szinte észrevétlenül vonult vissza egyik világsztárjuk, a 800 méteres síkfutásban olimpiai bajnok Jurij Borzakovszkij.

2015-02-05

Rita Jeptoo kétéves eltiltást kapott

Kétéves eltiltást kapott a kenyaiak legjobb női maratonfutója, Rita Jeptoo.
Jeptoo még az ősszel adott pozitív mintát, de csak második chichagói győzelme után hozták nyilvánosságra, hogy EPO-t mutattak ki nála.

2015-02-04

Mától már nevezhetsz a 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futás szombati, rövidebb távjaira is!

Ha szeretnél futni a JUBILEUMI 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, de a 7, a 10 kilométert vagy a félmaratont hosszúnak találod, akkor rád várnak a szombati, rövidebb távok.
Akár a vasárnapi, hosszabb távok bemelegítésére is tökéletes választás lehet!

fb share