A Honda CR-Z sporthibrid

A Honda mindig is élen járt a környezetkímélő járművek fejlesztése és gyártása terén, melynek egyik legújabb példája a hibrid hajtású CR-Z. Formáját tekintve szemmel látható a hasonlóság a Honda kicsi, de annál nagyobb élményt nyújtó autójával, a CR-X-szel. Az 1980-as, 90-es években a CR-X egyet jelentett a nagy teljesítményű, könnyű, élvezetesen vezethető kupéval, mely kifejezetten gazdaságosan üzemelt. A CR-Z méltó örököse elődjének, a 21. század követelményeinek megfelelően a biztonság és a környezetvédelem területén is jeleskedik, mindemellett a vezetési élménye is kiemelkedő.

Az oldalát emelkedő övvonal teszi karakteressé, mely az első kerekektől egészen az autó végéig fut. Az utastérben a hi-tech és a sportosság köszön vissza mindenhonnan, de az egykori CR-X rajongók is felfedezhetnek néhány ismerős részletet. A tervezők célja olyan utastér kialakítása volt, ami egyesíti magában a légies tágasságot a sportos vezetéshez szükséges közvetlenséggel.

Atletikus menetteljesítményeit két motorjának, az 1,5 literes benzinesnek, és a mellékapcsolt villanymotornak köszönheti. A CR-Z további különlegessége, hogy a világon az első hibridautó, amelyiket hatfokozatú mechanikus sebességváltóval gyártanak. Mindezt fokozandó, gombnyomásra választható 3 különböző üzemmód, melyek mind teljesen különböző karakterisztikát garantálnak. Ezáltal a vezetés élménye teljessé válhat, ami hasonló örömet szerez, mondhatni eufóriát idéz elő, mint például a maraton - vagy akár egy rövidebb táv - lefutása.

fb share