A jövő héten Adidas footscan a Spuri Futóboltban

A jövő héten az adidas végez lábterheléses FOOTSCAN elemzést a Spuri Futóboltban. Mi a FOOTSCAN és miért érdemes kipróbálni? Hogyan választható vásárláskor személyre szabott futócipő? Erről beszélgettünk Molnár Tamással, az adidas külső FOOTSCAN szakértőjével (atléta szakedző, testnevelő tanár).

- Tulajdonképpen mi és mire való a FOOTSCAN ?

- A FOOTSCAN nem más, mint számítógépes talpnyomelemző rendszer. Dinamikus mérésen alapszik, azon keresztül adja meg a láb képét. A FOOTSCAN a talajon tartózkodás idejét elemzi, azt mutatja meg, hol koncentrálódik és hogyan oszlik meg az erő.

- Mit kell tennie annak, aki ennek a módszernek a segítségével szeretne futócipőt választani?

- Át kell futnia cipő nélkül egy (60x40 centiméteres) úgynevezett mérőplatón. Ebből nagy biztonsággal megállapítható, milyen építésű cipő lehet a legalkalmasabb a lábának. Magyarországon egyedül az adidasnak van olyan FOOTSCANnere, ami mozgás közben méri fel a lábat.

- Kiknek ajánlott, hogy FOOTSCAN segítségével válasszon cipőt?

- A kezdő futóknak feltétlenül, de azoknak is, akik elégedetlenek azzal a cipővel, amit használnak. A FOOTSCANt mindenképpen érdemes kipróbálni! Az adidas szakemberei pedig rendelkeznek olyan tapasztalattal, hogy az eredmény alapján segítsenek megtalálni a futónak a legmegfelelőbb cipőt.

fb share