Fonalak és Cérnák a 7. SPURI Balaton Szupermaratonon

A bejáratott csapatnév: Fonalak és cérnák, egy sportos családot takar. A Dobrocsi família alapfelállásban - Nándor a családfő, Anna, a feleség és két lányuk, Szilvia és Krisztina - már 2001 óta felbukkannak különböző futórendezvényeken. Mint ahogy Nándor, a családfő meséli, feleségével már közgazdasági egyetemi éveikben kézilabdáztak, a lányok meg versenyszerűen úsztak, míg ő rá nem talált a futásra, amelyet már együtt is tudtak művelni. Nem veszélyeztették az élbolyt, de a biztos célba érők - és a hangulatfelelősök táborát erősítették.

-Amikor kitaláltuk, hogy váltóban indulunk a hosszú futórendezvényeken, mint a Békéscsaba-Arad, vagy a Bécs-Budapest Szupermaratonon, a család egyik kedvenc filmjének egyik gegjéből találtuk ki a csapatnevünket. A Sztárom a párom egyik jelenetében a főhős riporternek adja ki magát, és hirtelen egy újságcímet kell mondania, mire rávágja, hogy Lovak és Kutyák. Mi meg kitaláltuk, hogy legyen Fonalak és Cérnák a váltónevünk - emlékszik vissza a névadásra Nándor. - Egyébként nem volt nehéz rávenni a lányokat, hogy velünk fussanak, és a családi váltó nagyon bejött!

A család tagjai azért néhány egyéni teljesítménnyel is büszkélkedhetnek, több félmaratont, sőt maraton is hagytak már maguk mögött, a rövidebb távokról nem is beszélve.

A Balaton Szupermaratonra az idei lelkesedést a családfő kerek születési évfordulója adta: - Idén töltöm a hatvanat, úgyhogy a családi tanács - főként a lányok - úgy döntött, hogy újra álljon össze egy családi váltó - mesélte a családfő. - A Balaton Szupermaraton remek ehhez, komoly kihívás, de váltóban nem teljesíthetetlen, úgyhogy már mindegyikünk készül, és már azt tervezzük, hogy ki melyik napon melyik távot fogja teljesíteni.

Nándor azt is elárulta, hogy nem ez lesz a család utolsó együttfutása, sőt ősszel ő még egyéni maratoni terveket is dédelget! Érdemes lesz a Balaton Szupermaratonon figyelni a Fonalak és cérnák csapatra is!

-M-

fb share