Futóturista invázió a BSI eseményein

Csodálatosan magas számban neveztek eddig idén különböző országokból az eseményeinkre, úgy tűnik, hogy idén az eddigi éveknél is népszerűbb lesz számos versenyünk a külföldi futók számára.

A 8 hónap múlva elrajtoló SPAR Budapest Maraton® nevezői közt már most 500-nál többen vannak, akik határainkon kívülről jönnek majd. Ennyi idővel a rajt előtt eddig még sosem volt ilyen magas ez a szám, valószínűsíthető, hogy rekord számban viszik majd hírét szerte a világon mi maratoni futásunknak.

De nem kell annyira előreszaladni az időben, ha szép számokat akarunk látni: két hónap múlva rajtolnak el a Telekom Vivicittá Félmaraton futói, és a nevezők közt már most 400-nál több külföldi futót üdvözölhetünk. És ha még közelebbre tekintünk, akkor azt látjuk, hogy a március 20-a és 23-a között zajló 7. SPURI Balaton Szupermaraton egyéni indulói közé is már most 49 futót várhatunk a nevezések alapján más országokból. Több mint egy hónappal az esemény előtt elmondhatjuk, hogy ez új rekord.

Úgy tűnik, hogy az egyre népesebb mezőny az eseményeken sorra döntheti meg a részvételi csúcsokat, s egyre több eseményről mondhatjuk el, hogy igazán nemzetközivé váltak. És egyre több nyelven kell majd megtanulnunk szurkolóként, hogy hogyan is hangzik az, hogy HAJRÁ!

fb share