Újabb két Futónagykövetet mutatunk be

Olyan ütemben avathatunk szinte naponta új Futónagykövetet, hogy néha nem is lehet azonnal mindegyiküket bemutatni nektek. Így aztán ma két lelkes futót ismerhettek meg, de ne aggódjatok, holnap is lesz kiről olvasni. Ma tehát Posztobányi Zoltán és Gelányi Attila a két főszereplő.

Posztobányi Zoltán, vagy ahogy többen ismerik Posztizoli Kalocsán eddig is emblematikus figurája volt a közös futásoknak, a jókedvű összejöveteleknek, pedig eleinte nem voltak jó barátságban a futással. A kilencvenes években azért kezdett futni, hogy "nehogy már ne tudjon lefutni 2 kilométert"... azóta persze már le tud, sőt! Mert azt tudjuk, hogy aki egyszer rákap a futás ízére, annak számára nincs megállás: 90 kiométeres teljesítménytúra, a Balaton majd' kétszáz kilométere már mind megvolt neki - és a túráknak, versenyeknek köszönhetően pedig sok új barátra tett szert. Létrehozták ezekkel a barátokkal a Kalocsai Földön Futók néven futó csapatot, és most ide várják azokat a futókat, akik szeretnék megismerni a futóbarátságok hangulatát, szeretnének a közösség erejéből motivációt csenni. A közös futások helyszíne, ha csatlakoznál Kalocsán egy jó kis futáshoz: Kalocsa, Integető szobor ( 51-es út-Meszesi út). Az időpont pedig vasárnap 9 óra. Hétköznap változó, keresik a legjobb megoldást.

A másik új futónagykövetet, Gelányi Attilát Szászváron és Mázán (Baranya megyei kisváros, korábban Mázaszászvár) iktattuk be. Illetve ott végzi áldásos tevékenységét. Alapelve, hogy mindenki futó, csak van, aki egyszer csak megáll. Ő ehhez is tartja magát, és futásra biztat mindenkit.

Célja egyszerű és nemes: "Egy ideje barátokkal azon munkálkodunk, hogy összefogjuk a helyi futóközösséget, és toborozzunk is a gyerekek között. Mindezt természetesen szervezett, egyesületi körülmények között, a későbbiekben valamilyen szintű edzői képesítés birtokában."

Csoportjával a közös futásokat kedden és csütörtökön, valamint szombaton Szászvár és Máza közútjain, utcáin tervezi, a vasárnapi hosszú futást pedig: Szászvár és Magyaregregy között (terepen, földesúton). Az időpontokról pedig így gondolkodik: kedd és csütürtök este, alkalmanként reggel. Hétvégén, (főként vasárnap) reggel 7 óra körüli indulással Szászvár főteréről. Az aktuális közös futások, edzések a Facebookon. További közös pályaedzések még egyeztetés alatt!

fb share